Zapisujete někdo všechny měsíční výdaje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6698
20.7.25 09:15

Já mám teda dost automatický přehled i bez zapisování. A vzhledem k tomu, že prvně platím nutné, pak posílám šetření, tak i když vím že mohu kupovat méně věci pro dítě, méně látek a můžeme kupovat méně dobrot, tak jako co :nevim: šetříme? Ano. Holt zbyde částka a tu utratím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.25 09:52

Neukážu, ale máme děti, bydlení tedy vlastní na malinkou hypotéku ( letos doplacena ). A když tam hodím tvořeni rezervy, školy, sporty děti, jídlo, nějaké dovolené, atd… Točíme 90 000 měsíčně. Ale máme víc dětí, něco sežere i barák, máme v normálním stavu auta ( musíme mít ). Zdražuje se všude. Nám se naštěstí daří zvedat i ty příjmy.
Píšu si to roky ze zvědavosti, mám ráda tabulky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.25 09:55

@Monik29 No můj manžel bere v průměru 60 měsíčně. Já
30/40 měsíčně na skoro plném úvazku. Tak to samozřejmě nebere každý a ani to asi nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.25 09:55

@Monik29 No můj manžel bere v průměru 60 měsíčně. Já
30/40 měsíčně na skoro plném úvazku. Tak to samozřejmě nebere každý a ani to asi nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.25 09:59

Manžel tedy pod sebou má cca 5 lidi v týmu., ty mají pod sebou, atd… celkem asi 20 lidi. Pokud oráči nezíská, nezadá, atd.. tak není a oni nemají výplaty. Včera třeba řešil průšvih, který se vyskytl a který nemohl. A nikoho nezajímalo že je sobota a je pryč.

• Citovat
  • Upravit
497
20.7.25 10:10

Zakladatelko, je fajn, že se snažíš k vaší ne úplně růžové finanční situaci přistupovat racionálně. Neznám tvůj seznam výdajů, ale někdy se moc ušetřit nedá. Například, matku asi nedonutíš, aby přestala kouřit. To je mimo tvé možnosti. Toto se spíš zkus začlenit mezi běžné výdaje s tím, že její spotřebu budeš monitorovat, aby se nenavyšovala. Obecně jde ušetřit na jídle. Naučit se vařit levné, ale zdravě. Pokud máš ID, tak máš možná i více času vaření a nákup potravin plánovat podle akcí a ty důsledně sledovat. Zaujalo mě, že tetě kupujete tak drahý dárek: cigarety a čokoládu. Proč? Koupila bych ji dva balíčky cigár a bombošku, max. Pokud je teta soudná, zná vaší finanční situaci. Maso pro bratry je taky úlet. Pokud víš, že ti přijede návštěva, kup dopředu v akci a využívej mrazák. Nemusíš své bratry hostit. Taky bych jim naznačila, že by měli na návštěvu něco přivézt, třeba matce kartón cigaret nebo to maso. Odložila bych rozhodně stud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42567
20.7.25 10:16
@Kousavysvetr píše: Více

A proč by matka, jejíž příjem ze starobního důchodu a zaměstnání je minimálně 50K nemohla své sestře koupit dárek za 1500?
Proč by nemohla pohostit někoho za třeba 2K?
Zakladatelka by si, ve 40 letech, místo studia měla najít zaměstnání v nějaké chráněné dílně či jinde, kde zaměstnávají invalidy, a ne vymýšlet hlouposti se stěhováním atd. a nechat se živit důchodkyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18055
20.7.25 10:23

to asi nejsou bratri zKladatelky, kdyz pise, ze sourozence nema? asi bratri matky, takze strycove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22181
20.7.25 10:26

Matka může utrácet co chce, ona si vydělavá a pracuje naplno i v sedmdesáti. Vyžírka a parazit je tady Monik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
20.7.25 10:27
@Havlova píše: Více

Nečetla jsem celou diskuzi. Takže podrobnosti neznám. Pokud se jedná o příjem matky, tak jasně. Zakladatelka má smůlu a musí respektovat matčiny výdaje. Pak se musí snažit více ona. I s ID si může zvýšit příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42567
20.7.25 10:31

Ano, matka má starobní důchod a chodí na plný úvazek pracovat. Dcera má ID druhého stupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65456
20.7.25 10:34
@Havlova píše: Více

hlavně vymýšlí neustále číčoviny, ve kterých utratí hromadu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.25 11:47

Mam v rodine pribuzneho, ktery je od 20 v ID, nikdy nepracoval. Zije s rodici, kterym je lehce pres 80, matka se o nej stara (ve smyslu nakupuje, vari, pere atd.). Logicky je i ekonomicky zavisly. Fakt nevim, co bude, az rodice nebudou (schopni).

• Citovat
  • Upravit
1814
20.7.25 14:04
@Anonymní píše: Více

Poslední reakce na kytku, co nemá koule tady ukázat svůj nick.

Opět fabulace, člověk, kterému jsem pujčila byl skoro abstinent, do hospody nechodil ani se s nikým takovým nestýkal, jestli si za dva roky dal dvě piva a sotva je dopil…

Toxickým lidem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.25 14:06
@Monik29 píše: Více

co budeš dělat, až tvá matka nebude moci chodit do práce?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat