Zapojení set-top boxu do staré televize?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2098
6.3.14 17:36

zapojení set boxu do staré televize

Ahoj potřebuju radu máme starší televizi, která nemá připojení na skartku ale na činče a mám ted set box, který tam musím zapojit koupila jsem kabel na kterým je skartka a na druhé straně činče po zapojení všeho tak jak má se mi ale set box na televizi nenačte :-( televize se ladí ručně právě tak možná tam je problém a na telce v zadu je přepínač je TV a AV. Občas tam zapojuji staré hry na kazetky které jsou na činče a musím to v zadu na telce přepnout na AV ale ted jsem to zkoušela a ty hry taky nemůžu naladit :-D asi dělám něco špatně prosím poradte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bunny puella
6.3.14 17:38

:think: :think: nemá náhodou set top box připojení přes HDMI kabel? Zdířka AV a TV ti v tomhle moc nepomůže. :think:

• Citovat
  • Upravit
2098
6.3.14 17:42

@Bunny puella ano má HDMI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.3.14 18:00

No HDMI je sice paráda, ale to asi stará televize nemá, takže bych řekla, že je to k prdu :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.3.14 18:01

STbox musí být s modulátorem, jinak to bohužel nepropojíš :( Je ale dražší než bez modulátoru, takže pokud máš třeba video a to scart má, tak propojit video se stboxem a a z videa klasický anténní kabel do TV bez scartu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
6.3.14 18:08

Takže pokud nemám moderní televizi tak mám smůlu teda ale je divný že ten set box má i skartku právě :-( a na druhé telce to jde a ta má skartku pouze takže vede z telky do set boxu a tam to jde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.3.14 18:13

Nnn, Modulátor vysokofrekvenčního signálu je obvodem, který zaručí spolupráci set-top-box i se staršími televizory bez konektoru SCART. Pokud scart v televizi není a stbox není s modulátorem, pak to fungovat nebude ani pomocí kabelu scart-cinch. Takže to výše, co jsem psala je řešení, jak to obejít, aniž bys musela kupovat nový dvb-t, které je dražší, než obyčený bez modulátoru. Takže jde to, ale jsou jenom tyto 2 možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.3.14 18:14

Scart vs. scart je bez problémů, tam není potřeba dvb-t s modulátorem. Ale pokud telka vstup na scart nemá, jinak to vyřešit nejde. Vím to určitě, pracovala jsem před rodičákem v elektru a řešilo se to tam po přechodu s analogu na digitál se zákazníky co minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
6.3.14 18:16

Dobře děkuju takže mi to je na nic tím pádem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
6.3.14 18:18

A kdybych to napojila třeba do DVD tak to půjde myslím propojit celkově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.3.14 18:19

A nemůžete ten set top box vrátit a vyměnit za jiný s modulátorem? Potřebujete třeba takový: http://www.heureka.cz/?… a koukám, že cenově šly hodně dolů. Takže už to není tak hrozné, jako tehdy. Dřív začínaly na 15ti stovkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.3.14 18:22

Pokud má DVD scart, tak to jde také, jako u videa :)Tady jsem Vám našla propojovací schéma, Vás se týká to poslední třetí, tv bez scartu http://www.digitalnitelevize.cz/…deo-dvd.html Zkuste a písněte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
6.3.14 18:23

Právě že tenhle máme zapůjčený od společnosti UPC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
6.3.14 18:23

Teda čtvrté schéma :D Pardon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
6.3.14 18:25

No já DVD při ruce zrovna nemám odešlo nám budeme kupovat nový ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák