Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, přes chvíli u mě byl technik a přinesl mi modem a set to box. Zvolila jsem si samoinstalaci protože mi jenom říkal že propojim pár kabelů, modem se mi rozsvítí a wifina pojede. Modem jsem připojila, ale nerozsvitil se :/ udělal mi zásuvku se 2 výstupy, jeden právě na tu wifi a druhý na TV. Konexialni kabel mi nepasuje ani na jeden výstup a nemohu tedy připojit ani tv. Nevíte někdo co s tím? Nechce se mi zase čekat až technik bude mit volný termín. Nestalo se někomu něco podobného?
Díky;)
Vzhledem k tomu, že jsem z toho moc nepochopila, tak to zkus nafotit ![]()
@Tunrida píše:
Vzhledem k tomu, že jsem z toho moc nepochopila, tak to zkus nafotit
Mám připojený jeden konec konexialniho kabelu v modemu a druhý konec v zásuvce kterou mi tu udělal. Dále jsem k modemu připojila zdroj napájení ale modem se ani nerozsvitil
@Terezka.nova25 píše:
Mám připojený jeden konec konexialniho kabelu v modemu a druhý konec v zásuvce kterou mi tu udělal. Dále jsem k modemu připojila zdroj napájení ale modem se ani nerozsvitil
Tak už jen pro začátek - ten kabel se jmenuje koaxiální a ten neparří do modemu. Do modemu patří adsl kabel, viz foto. Zásuvka, do které dáváš zdroj funguje? Modem se musí zapnout i bez signálu adsl. Pokud se nezapne, tak nefunguje.
No a zapla jsi ho? Někde tam musí být čudlík na ON - OFF, máme teď čtrnáct dní novej a je to takové pidi přepínátko na koax. kabelem.
Pokud máš zapnuto zkus zavolat na jejich linku, jestli nenapadne něco je. Ještě tu může být varianta, že máte prostě vadný kus.
@Tunrida píše:
Zásuvka vypadá jak? Nějak takto?
Jojo akorát jsou tam jen 2 výstupy a oba jsou stejné
do jednoho jsem zapojila kabel k modemu a do druhého by měl jít kabel k televizi, ale ten tam nepasuje
@Terezka.nova25 píše:
Jojo akorát jsou tam jen 2 výstupy a oba jsou stejnédo jednoho jsem zapojila kabel k modemu a do druhého by měl jít kabel k televizi, ale ten tam nepasuje
Jako takto?
@Tunrida píše:
Tak už jen pro začátek - ten kabel se jmenuje koaxiální a ten neparří do modemu. Do modemu patří adsl kabel, viz foto.
No to není tak úplně pravda u upc. Ze zásuvky UPC jde koax (se šroubovacím konektorem) do modemu a ethernetovým kabelem se pak propojí modem a počítač.
@renduli píše:
No to není tak úplně pravda u upc. Ze zásuvky UPC jde koax (se šroubovacím konektorem) do modemu a ethernetovým kabelem se pak propojí modem a počítač.
No už jsem to dle manuálu potom pochopila. Proto jsem se marně snažila ze zakladatelky vypáčit, co to teda doma má, protože dle jejího popisu se nedá pochopit nic.
@Terezka.nova25 píše:
Jojo akorát jsou tam jen 2 výstupy a oba jsou stejnédo jednoho jsem zapojila kabel k modemu a do druhého by měl jít kabel k televizi, ale ten tam nepasuje
Terezko, koaxiálním kabelem propojíš zásuvku UPC (ta druhá zdířka, kde nemáš kabel do mdm) a set top box.
Set top box a televizor pak propojíš kabelem HDMI.
Jo, a ten koax má na každém konci jinou koncovku (samec - samice).
@Tunrida píše:
No už jsem to dle manuálu potom pochopila. Proto jsem se marně snažila ze zakladatelky vypáčit, co to teda doma má, protože dle jejího popisu se nedá pochopit nic.
Chápu
. Ono taky chvíli trvá, než se modem po prvním spuštění zaregistruje do sítě a než je net funční.