Zapomněla jsem na neschopenku

44207
25.2.22 21:39

V tomto případě může KHS vystavit neschopenku až 30 dní zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65424
25.2.22 21:42

V sobotu budes volat obvodnimu? To jim vpraci tvoje neschopenka nechybela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
25.2.22 21:42

Předně jste měla izolaci a ne karanténu. Počítají se všechny dny. Placené 60 % jsou však jen ty pracovní (prvních 14 dní marození). Ale za každý den izolace ještě do konce února náleží tzv. izolačka, příspěvek od státu v max výši 370 Kč za den. Ten se vyplácí za všechny dny, i víkendové (max teda za prvních 14 dní nemoci, kdyby někdo marodil dlouho). Jestli vám vystaví neschopenku takhle zpětně, to fakt nevím, obecně to jde zpět tři dny, to ji v práci nesháněli? Není možné, že vám byla automaticky vystavena e-neschopenka hygienou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
25.2.22 21:50
@Jasminik píše:
Pročítám internet a právě čtu o těch e- neschopenkach… Ale to by mi asi přišel nějaký dokument ne? Ohledně té e neschopenky.. V práci moje nadřízená ví že jsem doma v karanténě od minulé soboty.. Vím že je to blbě volat v sobotu takhle někomu domu… Ale mám nervy cítím se fakt trapne.. Ale do pondělí čekat nechci to jsou další dny navíc

No ten doktor tezko doma bude zarizzovat neschopenku. A pri vystaveni neschopenky ti nic neprijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
25.2.22 21:51
@Jasminik píše:
Pročítám internet a právě čtu o těch e- neschopenkach… Ale to by mi asi přišel nějaký dokument ne? Ohledně té e neschopenky.. V práci moje nadřízená ví že jsem doma v karanténě od minulé soboty.. Vím že je to blbě volat v sobotu takhle někomu domu… Ale mám nervy cítím se fakt trapne.. Ale do pondělí čekat nechci to jsou další dny navíc

Dokument nevím, možná nějaká SMS. Ale je mi divné, že by to z práce nesháněli teda. Co se nejdřív zeptat té nadřízené?

Příspěvek upraven 25.02.22 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
25.2.22 21:54
@Jasminik píše:
@lucad77 komu se to vystavuje automaticky za jakých okolnosti? Kdyby to byla pravda tak by se mi ulevilo… Ale nepřišlo mi jasné potvrzení ohledně té e neschopenky takže ji asi nemám

Já nevím, jestli vůbec chodí nějaké potvrzení. Vždyť ty pravidla pořád mění. :nevim: Ale mě by z práce určitě uháněli nejpozději třetí den, že neschopenka nedorazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
25.2.22 21:59

@Jasminik jsem na klasické neschopence. Do ruky jsem dostala papír od doktora jako potvrzení, ale do práce jsem nic nenesla, to šlo automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
25.2.22 22:00
@Jasminik píše:
@lucad77 mě právě nikdo nevolal ani ne sháněl tak třeba ji tam fakt mají tu e neschopenku… Zkusím mu zítra zavolat se hanbou propadnu :roll:

Já bych se nejdřív zeptala v práci, pak bych až uháněla doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
25.2.22 22:14

Vystaveni eneschopenky by melo jit az 14 dni zpetne. Znami to ted resili, kdyz dostali na dovolene covid a nemohli se vratit do ČR. Po priletu normalne zasli za lekarem a zpetne jim to vyplnil.

• Citovat
  • Upravit
10141
25.2.22 22:17
@Jasminik píše:
„@lucad77“ komu se to vystavuje automaticky za jakých okolnosti? Kdyby to byla pravda tak by se mi ulevilo… Ale nepřišlo mi jasné potvrzení ohledně té e neschopenky takže ji asi nemám

To by si musela nahlásit, kde děláš ne :think:. Jak oni by věděli kam neschopenku poslat :think:? Jaké by mělo přijít potvrzení e-neschopenky elektronicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.2.22 22:17
@tartaletka píše:
Vystaveni eneschopenky by melo jit az 14 dni zpetne. Znami to ted resili, kdyz dostali na dovolene covid a nemohli se vratit do ČR. Po priletu normalne zasli za lekarem a zpetne jim to vyplnil.

jde to 3 dny zpětně, víc systém nepustí

hygiena jako jediná má výjimku, ta skutečně může aktuálně vystavovat až 30 dnů zpětně

jestli byli známí někde v zahraničí, nemohli být na neschopence, jestli byli, je to podvod

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
25.2.22 22:22
@lucad77 píše:
Dokument nevím, možná nějaká SMS. Ale je mi divné, že by to z práce nesháněli teda. Co se nejdřív zeptat té nadřízené?Příspěvek upraven 25.02.22 v 21:52

Hele u nas by, se taky shaneli az na konci měsíce. Do te doby by jim oznámení per huba stacilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
25.2.22 22:27
@j.a.n.i1 píše:
Hele u nas by, se taky shaneli az na konci měsíce. Do te doby by jim oznámení per huba stacilo.

No tak to si to zakladatelka bude muset nějak pořešit s doktorem. Je fakt, že asi nikam nenahlašovala, kde pracuje, to mi nedošlo. Mě by totiž nenapadlo pozitivitu lékaři nenahlásit, takže by se mi tohle nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.2.22 22:41

Zavolej v pondělí na hygienu, neschopenku ti vystaví.

• Citovat
  • Upravit
445
25.2.22 22:49

Ahoj,

jestli Tě testovali v práci, do 18.2. zaměstnavatel hlásil pozitivní z testování na hygienu a automaticky se vystavila neschopenka s izolačkou od hygieny. Zavolala bych do práce, jestli neschopenku nechali vystavit, nebo si jí máš zajistit od doktora. Tam Ti řeknou víc, ale asi někomu kdo má přístup k e-neschopenkám. Většinou personální nebo mzdovka.
Ten chaoz co vzniknul ani komentovat nebudu, zdvojené neschopenky od lékaře i hygieny, různé termíny ukončení nebo neukončené z hygieny, pozitivní antigen a pak negativní PCR, mezitím 2 dny izolačka, no co budu povídat, veselost. Každopádně není důvod panikařit. Jen to vyřeš v pondělí kvůli uzávěrce mezd, je konec měsíce, tak abys to měla správně proplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat