Žárlivost tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
944
25.11.20 16:53

Zakladatelko, jak to vnímá manžel? Byl by ochoten a schopen maminku nějak usadit? Nejdřív bych to zkusila v žertu (jo, mami, schválně jsem odvezl auto do servisu, a schválně nutíme 4 měsíční miminko spát). Kdyby to nezabralo, tak bych si s ní promluvila vážně a na rovinu, že vy tuhle soutěž o nejlepší babičku nechcete ani sledovat a už vůbec dělat rozhodčího. Bydlíte v domě druhé babičky, je zkrátka fakt, že tedy miminko vidí častěji, přesto ale čas trávíte u babiček obou. že jestli ještě jednou zkusí porovnávat co ona a co tvoje mamka, tak se seberete a půjdete pryč, protože vás to nezajímá a nemíníte si vést statistiky, kolik minut sledovala jedna babička kojení a stejně to vyrovnávat i u druhé babičky. Ona to asi myslí celé dobře, je z vnoučete hotová, ale potřebuje trochu usadit na zem, je to vaše první dítě, obě babičky ho mají moc rády a to je životní výhra. Kdo kolikrát vozil kočár, sledoval kojení nebo daroval dražší hračku je jedno, to důležité není. Kdo místo budování vztahu s vnoučetem bude soutěžit o titul babička roku, přehlédne to důležité. To vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5927
25.11.20 17:15

Na jedné straně se ti nedivím že tě tchyně tím rozčiluje, ale na druhou stranu ti trochu závidím. Moje tchyně bydlí ve stejným městě, ale holky viděla naposledy v lednu, teď měli narozeniny a poslala každý pohled, nestáli za to aby alespoň zvedla telefon, a popřála aspoň po telefonu, když ji dělá problém dojít. Moji rodiče zase pro změnu sice holkám zavolali, ale prý se staví až půjdou někdy kolem.Tak řekni kdo je na tom líp. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.20 18:02
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
S manželem žijeme ve dvougeneračním domě s mými rodiči. Každý máme svoje patro a krom zahrady s rodiči nemáme společného nic.

Čtyři měsíce zpět se nám narodila dcerka pro mé i manželovy rodiče první vnouče. V poslední době jsem si ale všimla, že tchyně žárlí na moji mamku a dává to dost najevo pro mě nepochopitelnym způsobem- uraženim se.

Urazi se kvůli všemu, například minulý víkend jsme k tchyni na návštěvu nevzali kočárek, auto jsme měli v servise a druhé auto je jen takové rezervní. Jedná se o starou škodu Fabii a tam bcchom kočárek fakt nenacpali. Asi bych pochopila jakoukoliv reakci, ale tu co přišla jsem fakt nečekala. Hned co zjistila, že kočárek nemáme mi řekla, že to určitě děláme schválně, že moje mamka může s kočárkem kdykoliv a my určitě dali auto do servisu schválně, aby ona nemohla.

Takhle je to se vším, malou kojím, takže u tchyně vždycky odejdu nakojit do bývalého manželova pokoje. Jsem celkem dost stydliva. Což je Teda další problém, protože podle tchyně odcházím schválně, aby nemohla být s malou, ale před svou mamkou bych prý určitě nakojila.

Jindy je zas problém, že malá po obědě usne, což je prý zase schválně, aby tchyně s ní byla co nejméně a neužila si ji. ZATÍMCO MOJE MAMKA ji může vidět každý den. :zed:

Každou návštěvu si aspoň 5× vyslechneme, že něco je špatně a že MOJE MAMKA :lol: :zed: :zed:

Podobné výmysly poslouchám už 4 měsíce a nedovedu si představit to poslouchat už ani týden.

Dělají toto i vaše tchyně, nebo jen ta moje je takový exemplář?

Úplně tě chápu. My máme problém taky a tchýni. Bydlí minutu od nás. Je na mě naštvaná, že ji malého nechci půjčit. Jenže já ji ho nepůjčim samotného, protože mám blok po porodu. :nevim: hold to nechápe :nevim: místo, aby mě pomohla, tak jde proti nám. Je škaredá. Prý jsem strašně sobecká. S mojí rodinou to mám taky těžké, ale to kvůli něčemu jinému. S tchýní jsme před porodem vycházeli a teď ne.
Jsem zvědavá, jak bude reagovat až ji oznámím, že Vánoce chceme slavit sami. To asi nepřežije :zed:
Musíme být silné a trvat si na svém a hlavně mít oporu v manželovi :srdce:

• Citovat
  • Upravit
895
25.11.20 18:41
@Anonymní píše:
@Helen001 přestěhování by to možná zlepšilo, ale my si rok zpět celé patro zrekonstruovali. Určitě se nebudeme stěhovat kvůli tomu, že tchyni vadí, že bydlíme hned nad moji mamkou a vida tak malou častěji. :nevim:

ono to ale není jen o tom. Prijde mi, že se snaží mou mamku prebehnout ve všem. Pro malou už má k vánocům nakoupené opravdu drahé dárky, hračky které jsou třeba od 12 měsíců. Ukazovala mi je všechny s velkým nadšením a nezapomněla se povýšenxm tónem zeptat, co vlastně kupuje malé moje mamka. :zed:

Vztah před porodem byl dobrý, nikdy mi do ničeho nekecala. Horšit se to začalo až v těhotenství. Mám dokonce pocit, že to odstartovalo když na oslavě mých narozenin (byly na ni obě) mi moje mamka dala jako jeden z dárků stejné tričko pro mě i pro malou. Byla to tehdy úplně první věc, co jsme měli pro miminko.No a další víkend k nám tchyně přišla s celou taškou oblečení pro malou. :lol: od té doby se to tak nějak vleče. Celé těhotenství kupovala drahé věci. Náušnice pro miminko jsme měli už v 6 měsíci těhotenství. Pak přišla na řadu postýlka za 8 000. Dokonce byl problém i to, že z porodnice jsme se nestavili první k ní. chtěla jsem se po 4 dnech strávenych v porodnici konečně najíst a dát si sprchu. Moje mamka přišla asi jen na půl hodinky, npokoukala a zas šla. Nechtěla rušit. K tcyhni jsme jeli hned další den. Ta však byla uražena.

Zakladatelko, tak to mi podle popisu příjde, že soutěží…jestli si tě chce naklonit, abyste tam častěji jezdili nebo co? Je určitě ráda, že má vnouče a je z něj poprděná, ale dává to teda najevo dost nešťastným způsobem a ještě to bere přes tvou mámu…to by jí mohlo dojít, že se ti to nebude líbit. Jedině si s ní fakt promluvit, i s manželem, ale aby se zase neurazila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
26.11.20 15:08
@Anonymní píše:

Podobné výmysly poslouchám už 4 měsíce a nedovedu si představit to poslouchat už ani týden.

Zakladatelko, nepises, jestli narky tvoji tchyne jsou objektivni nebo subjektivni.
Ma pravdu v tom, co ti vycita ( pak by jeji vycitky byly naprosto prirozene a pricinou problemu ty) a nebo ti krivdi ( pak je to jeji problem, ktery muzes prehlizet)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
27.11.20 17:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky.
S manželem žijeme ve dvougeneračním domě s mými rodiči. Každý máme svoje patro a krom zahrady s rodiči nemáme společného nic.

Čtyři měsíce zpět se nám narodila dcerka pro mé i manželovy rodiče první vnouče. V poslední době jsem si ale všimla, že tchyně žárlí na moji mamku a dává to dost najevo pro mě nepochopitelnym způsobem- uraženim se.

Urazi se kvůli všemu, například minulý víkend jsme k tchyni na návštěvu nevzali kočárek, auto jsme měli v servise a druhé auto je jen takové rezervní. Jedná se o starou škodu Fabii a tam bcchom kočárek fakt nenacpali. Asi bych pochopila jakoukoliv reakci, ale tu co přišla jsem fakt nečekala. Hned co zjistila, že kočárek nemáme mi řekla, že to určitě děláme schválně, že moje mamka může s kočárkem kdykoliv a my určitě dali auto do servisu schválně, aby ona nemohla.

Takhle je to se vším, malou kojím, takže u tchyně vždycky odejdu nakojit do bývalého manželova pokoje. Jsem celkem dost stydliva. Což je Teda další problém, protože podle tchyně odcházím schválně, aby nemohla být s malou, ale před svou mamkou bych prý určitě nakojila.

Jindy je zas problém, že malá po obědě usne, což je prý zase schválně, aby tchyně s ní byla co nejméně a neužila si ji. ZATÍMCO MOJE MAMKA ji může vidět každý den. :zed:

Každou návštěvu si aspoň 5× vyslechneme, že něco je špatně a že MOJE MAMKA :lol: :zed: :zed:

To je hezké číst, že nejen moje tchyně je urážlivá jako malá holka… dost to potěší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová