Tchýně policajt

Anonymní
23.11.20 14:55

Tchýně policajt

Ahoj Holky, omlouvám se že píšu jako anonym, ale pro jistotu. Mám dceru 4 roky. Já dělám prý podle ní vše špatně jak ve výchově, ale v jídle, v učení dítěte, že toho málo umí(což si tedy nemyslím, když se dceři věnuji denně), atd. Prostě vše co řeknu nebo udělám je špatně, už jsem z toho byla fakt dost psych. špatná a vždy má milion argumentů a vše co udělá nebo řekne ona, tak je to tak správnem, vše ostatní je špatně a já už fakt nemůžu dál. Už se bojím i cokoliv udělat před ní nebo říct, protože je to prostě zase špatně a dostanu hned výchovnou lekci proč je to špatně a jak je to dobře. Tchýně pracuje u PČR na dětském odd. A výslechy provádí i na mém dítěti. Toto se mi tedy vůbec nelíbí a několikrát jsem ji vše důrazně řekla, ale bohužel. Od doby co se malá narodila mi vše popisuje, jako že je teď v tomto a tomto období bude dělat to a to a když to tak není, že je to šptně, atd a do teď jsem to nějak se snažila ustát, ale toto už mi přijde opravdu přes čáru. Psycholog. Otázky na čtyřleté dítě mi tedy opravdu nepřijdou v pořádku, aby se ji ptala např. Jestli má raději lidi nebo hračky a čemu by dala přednost a vše ji vysvětlovala. Nebo když umřel jejich pes(jezevčík) vše ji vysvětlovat atd, myslím si, že ji tím zbytečně zatěžuje a ona to pak pochopí po svém a řekne prababičce, že je stará a brzy umře :( :zed: tohle já prostě nepochopím a dítěti se snažím vše vysvětlit, ale pak mi řekne, že babička říkala něco jiného a že babička má pravdu atd. Bohužel to došlo do takové míry, že už tam nejezdím 1/2roku (bydlí od nás 150km), ale manželovi a dětem to nezakazuji, ale manžel sám jet nechce(s dětmi, že tam buď pojedeme jako rodina nebo prostě vůbec, ale je kvůli tomu na mě naštvaný). Ať ji to říkal i manžel nebo já, tak bohužel, je to prý špatný náš názor měli bychom ho přehodnotit na ten její.
Došlo to až do takového stádia, že mi manžel řekl, ať se udobříme, promluvíme a že bude vše dobré, že chtějí abychom tam jezdili atd. Ale když jsem zjistila, že měli přijet na dcery narozeniny, na kterou nám tedy nepotvrdili účast a pak, když jsem jim psala den před oslavou, tak napsali, že nedorazí, že musí vyklízet garáž a že se jim to nehodí( a to podotýkám, že byla oslava přesunuta kvůli nim, aby neměli v práci služby). Pak jsem si psala se švagrovou, se kterou máme dobrý vztah a ta mi řekla, že je garáž už minulý týden vyklizená.
To mě tedy opravdu zamrzelo a ještě víc se mi teď nic nechce řešit a udobřovat :( vždyť jsem nic neudělala.
A tak si pořád říkám, jestli to mám zapotřebí tam jezdit 2,5h autem, hned třeba ve dveřích dostat vynadáno, že nám dítě usnulo v autě a že si ji vůbec neužijí( i když jsme tam jeli na týden) a tam poslouchat tyto věci týden či víkend(podle toho na jak jedeme dlouho) co vše dělám špatně atd. Vím, že mě tady asi teď za to sežerete, ale prosím chci jen poradit, né mě soudit! K tchýni mám úctu a respekt, a snažím se ji ve všem vyhovět nebo nějaký kompromis, ale co je moc, to je moc. Díky a omlouvám se za takovou slohovku :wink:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
23.11.20 15:02

Když tchýně nasazuje, muž mlčí? Až by začala litanie, řekla bych jí, že si to udělám po svém, že jsem máma já. Jinak její řecí jedním uchem dovnitř a druhým ven. Ať si mele. Dceři se věnuješ, svědomí máš čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35884
23.11.20 15:07

No a když tě tak peskuje tak jak reagujes a co na to manžel? Řekla bych ji, že svoje děti už vychovala a teď ať to nechá laskavě na vás, vy jste rodiče a hotovo. A kdykoliv by něco takovýho zkoušela tak bych ji řekla, že děkuji za její názor ale uděláte to jak uznáte sami za vhodné.

Příspěvek upraven 23.11.20 v 15:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 15:08

@Russet Muž u toho většinou není a tchýně si vyhledává přiležitost vždy, když jsme jen samotné a nebo to řekne před tchánem, ale ten se k tomu nevyjadřuje, protože tchýně velí i jemu :,( nebo dělá tchán, že to neslyší, nevím :(

• Citovat
  • Upravit
33701
23.11.20 15:12

Tohle by mi taky vadilo. Atˇsi každý dělá věci po svém a nevnucuje svůj názor okolí jako ten jedině správnej. Já bych tam asi přestala na čas jezdit, pokud by se chovala pořád dál tak jak se chová. Dostat hned mezi dveřma vynadáno, že dítě usnulo v autě 8o
Manžel neví jakej je jeho matka generál, že je na tebe naštvanej? Kdyby se takhle chovala tvoje matka k němu, tak by mu to nevadilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.11.20 15:12
@Anonymní píše:
@Russet Muž u toho většinou není a tchýně si vyhledává přiležitost vždy, když jsme jen samotné a nebo to řekne před tchánem, ale ten se k tomu nevyjadřuje, protože tchýně velí i jemu :,( nebo dělá tchán, že to neslyší, nevím :(

Usmát se a říct, já si to udělám takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
23.11.20 15:13
@Anonymní píše:
@Russet Muž u toho většinou není a tchýně si vyhledává přiležitost vždy, když jsme jen samotné a nebo to řekne před tchánem, ale ten se k tomu nevyjadřuje, protože tchýně velí i jemu :,( nebo dělá tchán, že to neslyší, nevím :(

tak tchánovi jsou tyhle žabomyší války zcela jistě u zadní části těla, to za prve
a za druhé, jak často k tchýni jezdíte, když bydlí 150 km jinde - kecy vyslechni jedním uchem sem druhým uchem tam, řekni klidným tónem, že matka jsi ty a nevyšiluj - určitě tam nejste denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 15:15

@JancaS84 to už jsem také zkoušela, několikrát, ale marně, jak kdyby ji to prošlo jedním uchem dovnitř a druhým ven. Vždy se k tomu vyjádří dalším svým názorem a je to pořád dokola.
A já jsem zase ta špatná a ještě ze mě udělá tu špatnou :(
A za chvilku si najde zase něco jiného u čeho by mě mohla poučovat, ví co moje dítě miluje a co má ráda, i když s ní byla dříve jednou za měsíc až dva na víkend, podle toho, jak často jsme tam jezdili.

• Citovat
  • Upravit
53518
23.11.20 15:17
@Anonymní píše:
@JancaS84 to už jsem také zkoušela, několikrát, ale marně, jak kdyby ji to prošlo jedním uchem dovnitř a druhým ven. Vždy se k tomu vyjádří dalším svým názorem a je to pořád dokola.
A já jsem zase ta špatná a ještě ze mě udělá tu špatnou :(
A za chvilku si najde zase něco jiného u čeho by mě mohla poučovat, ví co moje dítě miluje a co má ráda, i když s ní byla dříve jednou za měsíc až dva na víkend, podle toho, jak často jsme tam jezdili.

Proč špatná? Proč se tě to tak dotýká? Ty to děláš správně a tchýně ať má názor svůj. Až budeš potřebovat poradit, tak se jí zeptej. Ona je zvyklá velet a mít o všem přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.11.20 15:20

Na tohle zabírá jen dotyčného uzemnit. Nejdřív slušně a pokud to nezabere, tak prostě poslat k šípku. Ano riskujes tím, že děti přijdou o babičku a dědečka, ale co je lepší… Na to si musíš odpovědět sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 15:20

@arinecka ví, ale vždy mi řekne, ať si kecaj, že si to uděláme stejně po svém a já když ji řeknu, jak mi to chceme nebo že to bude jinak, tak hučí do muže, a ten to raději vzdá a teď po půl roce co jsme tam nebyli začínají i hádky u nás doma, protože maminka hraje chudinku, že nic neudělala a chce abychom tam jeli. Já to ale nechci a mám doma klid, nemusím nic vysvětlovat proč a co a jak dělám a nemám sílu jen tam a tohle podstupovat, protože ona se ani za půl roku, co jsme tam byli nezměnila a i po telefonu když s prckem mluví, přes whatsapp videohovorem, tak říká, co má dělat a manželovi říká, co se má s prckem učit a co s ním dělat atd. On ji to odkýve a já úplně v sobě pěním, protože ani neví, co se s prckem učím atd, co vše umí a co ne, ale prostě ona ví vše nejlíp :( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.20 15:21

@Russet bohužel jde a udělá to po svém předemnou, i když jsem to před ní udělala jinak. Jde to “opravit”. A musí být po jejím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.20 15:24

@janickaIII takový mám názor také, ale došlo to až tak daleko, že manžel řekl, že když tam nechci jezdit, že půjdeme od sebe, asi to řekl v rozhořčení, ale já jsem fakt už psych. Špatná z toho jakou dobu a nemám sílu už tam ani jet, natož to s ní řešit, protože si vše udělá zase po svém atd.

• Citovat
  • Upravit
10651
23.11.20 15:24
@Anonymní píše:
@arinecka ví, ale vždy mi řekne, ať si kecaj, že si to uděláme stejně po svém a já když ji řeknu, jak mi to chceme nebo že to bude jinak, tak hučí do muže, a ten to raději vzdá a teď po půl roce co jsme tam nebyli začínají i hádky u nás doma, protože maminka hraje chudinku, že nic neudělala a chce abychom tam jeli. Já to ale nechci a mám doma klid, nemusím nic vysvětlovat proč a co a jak dělám a nemám sílu jen tam a tohle podstupovat, protože ona se ani za půl roku, co jsme tam byli nezměnila a i po telefonu když s prckem mluví, přes whatsapp videohovorem, tak říká, co má dělat a manželovi říká, co se má s prckem učit a co s ním dělat atd. On ji to odkýve a já úplně v sobě pěním, protože ani neví, co se s prckem učím atd, co vše umí a co ne, ale prostě ona ví vše nejlíp :( :,(

Promluv si s mužem, vše mu v klidu vysvetli. Za svojí matkou může jezdit sám. Pokud to nepochopí, pak možná bude na místě zvažovat změnu partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
23.11.20 15:25
@Anonymní píše:
@Russet bohužel jde a udělá to po svém předemnou, i když jsem to před ní udělala jinak. Jde to “opravit”. A musí být po jejím.

ale uvědom si, že tchýni nezměníš - můžeš změnit jen své chování - nejezdit tam, omezit jezdění tam, nebo se snažit nenechat se vytočit - ona bude pořád stejná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová