Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@janickaIII takový mám názor také, ale došlo to až tak daleko, že manžel řekl, že když tam nechci jezdit, že půjdeme od sebe, asi to řekl v rozhořčení, ale já jsem fakt už psych. Špatná z toho jakou dobu a nemám sílu už tam ani jet, natož to s ní řešit, protože si vše udělá zase po svém atd.
No a co zkusit partnerskou poradnu? Třeba by vám pomohli, jak spolu s mužem mluvit…
co jsi mu na to řekla?
@Anonymní píše:
@Russet bohužel jde a udělá to po svém předemnou, i když jsem to před ní udělala jinak. Jde to “opravit”. A musí být po jejím.
A co třeba? Tak buď ráda, že maká za tebe. Sedla bych si a popíjela kávu. Ať kmitá.
@Anonymní píše:
@arinecka ví, ale vždy mi řekne, ať si kecaj, že si to uděláme stejně po svém a já když ji řeknu, jak mi to chceme nebo že to bude jinak, tak hučí do muže, a ten to raději vzdá a teď po půl roce co jsme tam nebyli začínají i hádky u nás doma, protože maminka hraje chudinku, že nic neudělala a chce abychom tam jeli. Já to ale nechci a mám doma klid, nemusím nic vysvětlovat proč a co a jak dělám a nemám sílu jen tam a tohle podstupovat, protože ona se ani za půl roku, co jsme tam byli nezměnila a i po telefonu když s prckem mluví, přes whatsapp videohovorem, tak říká, co má dělat a manželovi říká, co se má s prckem učit a co s ním dělat atd. On ji to odkýve a já úplně v sobě pěním, protože ani neví, co se s prckem učím atd, co vše umí a co ne, ale prostě ona ví vše nejlíp![]()
No jo, manžel je na to asi za celý život zvyklý, tak to neřeší že? Tak zkus prokázat dobrou vůli, jedˇtam s manželem ale stůj si za tím, že se prostě podřizovat nebudeš a když bude mít tchyně k něčemu výhrady, tak atˇsi je klidně má ale ty si to uděláš po svém.
Když něco uděláš, a ona to jde před tebou opravit aby bylo po jejím, tak se seber a jdi to zas udělat tak, jak to chceš ty ![]()
@janickaIII zkoušela jsem to už několikrát, ze začátku to chápal, teď už ho to “vytočilo” a já o tak skvělého partnera, který se tak snaží s rodinou a i v práci a ve všem ostatním nechci přijít jen kvůli tchýni. Nehádáme se nikdy kvůli ničemu jinému, než kvůli tchýni. Jinak nikdy v ničem problém není a vždy si v klidu promluvíme a dohodneme se, ale tohle je asi pro něj také těžké. Snažím se chápat i jeho stranu, ale nikdy se mě před ní nezastane a to mě velice mrzí ![]()
@arinecka jenže proč? Proč já mám vždy projevovat dobrou vůli? Je to takhle pořád a za celých 8let co jsme spolu s manželem je to stejné a nikdy se nic nezměnilo a myslím, že ani nezmění. 😪
@Anonymní píše:
@janickaIII zkoušela jsem to už několikrát, ze začátku to chápal, teď už ho to “vytočilo” a já o tak skvělého partnera, který se tak snaží s rodinou a i v práci a ve všem ostatním nechci přijít jen kvůli tchýni. Nehádáme se nikdy kvůli ničemu jinému, než kvůli tchýni. Jinak nikdy v ničem problém není a vždy si v klidu promluvíme a dohodneme se, ale tohle je asi pro něj také těžké. Snažím se chápat i jeho stranu, ale nikdy se mě před ní nezastane a to mě velice mrzí
No a musíš tam jezdit? Pošli dcerku s tátou za babcou a ty si uzij volný den/ víkend.
jim můžeš říct že máš pracovní víkend.
@Russet oblečení na prcka, že ji moc oblíkám, což mi nepřijde a ona ji sleče a jde s ní ven, pak je 14 dní nemocná a nejde do školky a takových věci je mnoho
vím, že jsou většinou věci, které by tu asi většina neřešila, ale ona to neděla jen v maličkostech, ale i ve větších věčech:( manželovi do všeho mluví, ohledně auta, koupě baráku, dětí kdy je máme mít a kdy ne atd
a tohle vše už je nějak moc ![]()
@janickaIII ne, manžel řekl, že s prckem tam sám nejede, že jsem bezcitná, že máme všude jezdit jako rodina a jak to vidím dál, že jestli tam nebudu jezdit, že půjdeme od sebe
![]()
@janickaIII manžel na manželskou poradnu má svůj názor a nechce do ní. Ale nevím proč chodit do manželské poradny, kvůli tchýni😔
A co ti manžel řekne na to, když mu řekneš, že ti ale přijde velká škoda rozvádět se kvůli tchýni, když ve všem ostatním se shodujete?
@Anonymní píše:
@janickaIII ne, manžel řekl, že s prckem tam sám nejede, že jsem bezcitná, že máme všude jezdit jako rodina a jak to vidím dál, že jestli tam nebudu jezdit, že půjdeme od sebe![]()
Tak máš dvě možnosti, buď mu řekneš ok jedeme od sebe a nebo zatnes zuby a jeden víkend za měsíc to vydržíš… Nebo pak tak poradna.
@pet p my už to dál neřešili… máme teď tichou domácnost, i když se snažím jak můžu
a také si myslím, že kvůli tchýni se rozvádět je tedy mimo, ale když to nebude mít řešení, tak asi nic jiného nevymyslíme ![]()
@janickaIII jenže vím, že když to vydržím jednou, budu to muset vydržet třeba každý měsíc jeden víkend a přes léto i třeba měsíc v kuse, do konce života
![]()
@Anonymní píše:
@janickaIII ne, manžel řekl, že s prckem tam sám nejede, že jsem bezcitná, že máme všude jezdit jako rodina a jak to vidím dál, že jestli tam nebudu jezdit, že půjdeme od sebe![]()
Taky to na mě manžel zkoušel, protože tam sám jezdit nechtěl. Nejezdila bych. A ať nevydírá.
@Anonymní píše:
@janickaIII jenže vím, že když to vydržím jednou, budu to muset vydržet třeba každý měsíc jeden víkend a přes léto i třeba měsíc v kuse, do konce života![]()
Ok tak pak jedině rozchod, no ![]()