Tchýně policajt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24.11.20 09:05
@Anonymní píše:
@jita22 no on to ale myslí úplně vážně :( nejspíš :(

Nemyslim si. A pokud ano, tak to stejne nebylo o co stat. Maman ovladany svoji matkou, kvuli ktere rozbije svou rodinu? A ktery se boji se s vlastni matkou pohadat a postavit se za tebe? Vazi si te vubec? Udelal bych mu scenu.

Ja doporucuji NEUSTUPOVAT. Manzela se zeptej, proc te nuti jezdit za jeho matkou, ktera neustale tvrdi, jak jsi spatna, ze na to nemas nervy. A proc tam nejezdi sam? Asi vi, ze by pak ten spatny byl on. A pokud tam pojede sam s detma a ty zjistis, ze tve deti tchyne manipulovala, nebo vyslychala, tak ani deti tam uz nikdy nepojedou. Prejdi do utoku. Chovani tchyne nesmi byt tolerovano. Je to psychopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.20 09:07
@Anonymní píše:
@jita22 no on to ale myslí úplně vážně :( nejspíš :(

Nemyslim si. A pokud ano, tak to stejne nebylo o co stat. Maman ovladany svoji matkou, kvuli ktere rozbije svou rodinu? A ktery se boji se s vlastni matkou pohadat a postavit se za tebe? Vazi si te vubec? Udelal bych mu scenu.

Ja doporucuji NEUSTUPOVAT. Manzela se zeptej, proc te nuti jezdit za jeho matkou, ktera neustale tvrdi, jak jsi spatna, ze na to nemas nervy. A proc tam nejezdi sam? Asi vi, ze by pak ten spatny byl on. A pokud tam pojede sam s detma a ty zjistis, ze tve deti tchyne manipulovala, nebo vyslychala, tak ani deti tam uz nikdy nepojedou. Prejdi do utoku. Chovani tchyne nesmi byt tolerovano. Je to psychopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 09:08

@anupati moje dcera je dost citlivá od mala, takže si nemyslím, že je to z její strany špatně a snažila jsem se jí vše vysvětlit…
No jako za 8let, co jsme spolu s manželem, tak máme 5let dceru, a za celé společné bydlení (7,5roku)přijeli maximálně 10×, víckrát ne, a my tam “musíme”(nebo spíš manžel chce a oni také) jezdit minimálně každý měsíc na víkend nebo častěji?
Ano, určitě ji chybí, ale když ji slíbí, že ji přijedou na oslavu narozenin a pak mi ani nenapíší a když jim tedy napíši já, tak zpětná odpověď je, že nepřijedou, že musí vyklízet garáž?(která už byla dávno vyklizená, což mi řekla švagrová, která to s nimi vyklízela) tak to by zamrzelo i dospělého člověka, který by měl narozeniny a pozve rodiče na oslavu a pak jim to rodiče odpískají jen proto, že maminka si řekla, že se jí sem nechce… jen chci podotknout, že toto tchýně udělala po několikáté…:( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.20 09:14

@Příjemné Pondělí už jsem si myslela, že tento názor mám jen já… děkuju

• Citovat
  • Upravit
7478
24.11.20 11:28
@Anonymní píše:
@anupati moje dcera je dost citlivá od mala, takže si nemyslím, že je to z její strany špatně a snažila jsem se jí vše vysvětlit…
No jako za 8let, co jsme spolu s manželem, tak máme 5let dceru, a za celé společné bydlení (7,5roku)přijeli maximálně 10×, víckrát ne, a my tam “musíme”(nebo spíš manžel chce a oni také) jezdit minimálně každý měsíc na víkend nebo častěji?
Ano, určitě ji chybí, ale když ji slíbí, že ji přijedou na oslavu narozenin a pak mi ani nenapíší a když jim tedy napíši já, tak zpětná odpověď je, že nepřijedou, že musí vyklízet garáž?(která už byla dávno vyklizená, což mi řekla švagrová, která to s nimi vyklízela) tak to by zamrzelo i dospělého člověka, který by měl narozeniny a pozve rodiče na oslavu a pak jim to rodiče odpískají jen proto, že maminka si řekla, že se jí sem nechce… jen chci podotknout, že toto tchýně udělala po několikáté…:( :,(

Tak ty detaily na pozadí ale dcera neví, ne? Jako že měli vyklízet garáž a přitom ji už měli vyklizenou. Ale to je jedno… Asi ti nevysvětlím, jak to myslím. Myšleno to bylo obecně, ne vůči tchýni. Ono když máš těch dětí víc, tak někdy zjistíš, že i ty sama můžeš dělat psí kusy a dle dětí spravedlivá a férová nebudeš :nevim: Problém nevidím úplně v tchýni ( Jo, třeba je děsná, ale těžko ji předěláš), ale v tom, že manžel s tebou netáhne za jeden provaz. Mimochodem tohle můj manžel taky zkoušel, jak kvůli mě má odříznout své rodiče… poté co jsem mu po nějaké xté epizodě řekla, že mu nebráním tam jezdit, ale já si to teď momentálně neumím představit… Prostě klasická manipulace.

V tvém případě bych se hodně vymezila. Jen jsem chtěla, aby ses zamýšlela, jestli taky nejsi trochu vztahovačná i zbytečně - viz ten tvůj příklad s hovorem.. Zavolala manželovi, jestli mohou video hovor, řekla, že tam má další dítko…on jí řekl, že může…a že z toho byla dcera špatná, že ji volají, chtějí s ji mluvit, ale mají tam sestřenku… :think: Bych nebyla naštvaná na tchýni. Mě to přijde od tebe i od dcery přehnaná reakce. Krapet precitlivělá. Nám tohle dělají tcháni neustále, to bych se musela zbláznit. Třeba myslíš, že dceři alespoň zavolali s nástupem do 1. třídy? Synovcům samozřejmě…ale to dcera vůbec neví. Já jo, říkat ji to určitě nebudu…já srovnávám, sejri mě to, ale… Na druhou stranu je mi jasné, že mají jiné vztahy, když jsou tam na jedné hromadě, vídají se často..švagrová u nich s dětma jednu dobu žila po rozvodu…my bydlíme daleko… Taky věk dělá svoje.. co ještě před 5 lety zvládali nějak, tak teď zas jinak… max protocim oči a snažím se je brát jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 13:07

@anupati chápu to, každý jsme nějaký, ale také mi tato diskuze otevřela dost oči, že hlavní problém není ve tchýni, ale v manželovi, který si nedokáže udělat pořádek.
Samozřejmě, že dcera to neví, nic ji takového neříkám. Tyto věci jsou mezi dospělými

• Citovat
  • Upravit
7478
24.11.20 13:25
@Anonymní píše:
@anupati chápu to, každý jsme nějaký, ale také mi tato diskuze otevřela dost oči, že hlavní problém není ve tchýni, ale v manželovi, který si nedokáže udělat pořádek.
Samozřejmě, že dcera to neví, nic ji takového neříkám. Tyto věci jsou mezi dospělými

Není to lehká situace, zvlášť před Vánoci. Nevim, jestli je u vás konkrétně lepší být laskavá a neústupná, nicméně nereagovat a nerozvíjet žádné debaty na toto téma (to už jsme vyřešili…)…nebo prostě vylítnout i za cenu rozpadu vztahu. Každopádně by se mi na Tvém místě silné způsob jednání manžela nelíbil.

Tchýni ani sebe nepredelas. Prostě to nesedí a nebude… U nás je situace jiná, že já jsem byla ten, kdo se snažil…takže když jsem přestala, tak vlastně o nich nevím :? Manžel si je jen vědomý, že Vánoce teda jsou nějaká tradice…a nechce se mu vysvětlovat, kde jako jsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
24.11.20 14:16

Udobřovat se s psychopatickou tchyní nemá smysl. Tito lidé nemají hranice a neví, že jsou porouchaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.11.20 14:35
@Honza1976 píše:
Udobřovat se s psychopatickou tchyní nemá smysl. Tito lidé nemají hranice a neví, že jsou porouchaní.

je fakt, že u některých lidí s poruchou osobnosti se dá udělat jediné a to se s takovým člověkem nevídat.
Protože buď děláte přesně to, co takový člověk chce a pak ubyde střetů, ale ten člověk se cítí špatně sám a ničí sám sebe. Nebo se jde do střetu a pak je zle.

Tady je to bohužel tchýně a manžel nesdílí názor, že je lepší matku vídat co nejméně, naopak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 14:42
@ospalámyš píše:
je fakt, že u některých lidí s poruchou osobnosti se dá udělat jediné a to se s takovým člověkem nevídat.
Protože buď děláte přesně to, co takový člověk chce a pak ubyde střetů, ale ten člověk se cítí špatně sám a ničí sám sebe. Nebo se jde do střetu a pak je zle.Tady je to bohužel tchýně a manžel nesdílí názor, že je lepší matku vídat co nejméně, naopak. :nevim:

Mám takovou matku, a nejlepší je jí nevidět, neslyšet, a ani s ní nekomunikovat. Hysterická psychopatie je pro normální život zcela nepoužitelná vada.
Takoví lidé umí akorát tak neustále strhávat pozornost na sebe, lhát, blábolit nesmysly, šířit bludy,…
Jsou to jedovatí psychičtí paraziti. Fuj. Hnus.

• Citovat
  • Upravit
247
24.11.20 15:08
@ospalámyš píše:
Protože buď děláte přesně to, co takový člověk chce a pak ubyde střetů, ale ten člověk se cítí špatně sám a ničí sám sebe. Nebo se jde do střetu a pak je zle.Tady je to bohužel tchýně a manžel nesdílí názor, že je lepší matku vídat co nejméně, naopak. :nevim:

Tak potom se manžel chová jako srab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.11.20 15:14
@Honza1976 píše:

je to srab, neumí se matce postavit a své ženy se zastat. Matky se asi bojí a nechce nic řešit. A co je horší, tak ji manipuluje do pocitu, je špatná je ona, když tam nechce jezdit a vyhrožuje rozvodem.

řešení je omezit styky, může tam častěji jezdit sám, ale to on nechce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.11.20 15:18
@Honza1976 píše:

Zase pokud s tchyni vyrůstal, tak není moc divu, že některé věci vidi jinak. Což ale není omluva pro blbé chovani do konce zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
24.11.20 15:19
@Anonymní píše:
@baimoli jenže nejezdíme tam už půr roku a i když jen volají (za celý půl rok volali asi max 5×) tak je to kolem do kola.
Když byl manžel na půl roku pryč, před tím půl rokem(7měsíci se vrátil) volala mi každý den večer když prcek večeřel videohovorem, kontrolovala, co jsme dělali, jestli jsme byli venku, co má k večeři a jestli je to zdravé atd… přijdu si jako dítě, které dělá vše špatně, nic neumí samo a musí po něm vše dělt po svém :( :,(

Dočetla jsem k tomuhle příspěvku a už si nevydržím sedět na rukách. Prosím tě, seber se, jsi dospělá žena, máma od dítěte. Nikomu, nikomu, nikomu nedovol, aby s tebou tímhle způsobem jednal, ani tchyni, ani manželovi, který tě nutí to nějak zkousnout a vyhrožuje rozvodem. Na tvém místě bych na tu nejbližší naplánovanou návštěvu jela a hned po příjezdu u uvítacího kafe bych je požádala o chvilku pozornosti. A všem naráz bych v klidu, ale jasně a důrazně sdělila, že už odmítáš dělat poskakujícího panáčka paní matince, že se odmítáš nechávat citově vydírat rozvodem, že jak oni byli zvyklí fungovat mezi sebou, je jejich věc, ale k tobě si to už dovolovat nebudou. Nejsi ničí maňásek, aby s tebou cloumal, žádáš je a hlavně tchyni, aby tě začala respektovat jako matku a vyvarovala se veškerých dosavadních aktivit, které tě dehonestují… Pokud by se nažili tě nějak utnout, zadupat nebo argumentačně přetlouct, nech je vykecat a klidně jim topakuj to, co jsi řekla: Ne, nejsem vaše loutka… A jestli chcete, aby se naše jinak spokojené manželství rozpadlo kvůli tomu, že paní matinka se ve svém věku nenaučila, co je to respekt k jiné dospělé osobě, tak prosím, můžeme hned v pondělí vyzvednout žádost o rozvod.

Prostě se nedej, přestaň být obětí a postav se, i za cenu velké hádky s manželem. Někdy je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
24.11.20 19:00
@Denisa56 píše:
Dočetla jsem k tomuhle příspěvku a už si nevydržím sedět na rukách. Prosím tě, seber se, jsi dospělá žena, máma od dítěte. Nikomu, nikomu, nikomu nedovol, aby s tebou tímhle způsobem jednal, ani tchyni, ani manželovi, který tě nutí to nějak zkousnout a vyhrožuje rozvodem. Na tvém místě bych na tu nejbližší naplánovanou návštěvu jela a hned po příjezdu u uvítacího kafe bych je požádala o chvilku pozornosti. A všem naráz bych v klidu, ale jasně a důrazně sdělila, že už odmítáš dělat poskakujícího panáčka paní matince, že se odmítáš nechávat citově vydírat rozvodem, že jak oni byli zvyklí fungovat mezi sebou, je jejich věc, ale k tobě si to už dovolovat nebudou. Nejsi ničí maňásek, aby s tebou cloumal, žádáš je a hlavně tchyni, aby tě začala respektovat jako matku a vyvarovala se veškerých dosavadních aktivit, které tě dehonestují… Pokud by se nažili tě nějak utnout, zadupat nebo argumentačně přetlouct, nech je vykecat a klidně jim topakuj to, co jsi řekla: Ne, nejsem vaše loutka… A jestli chcete, aby se naše jinak spokojené manželství rozpadlo kvůli tomu, že paní matinka se ve svém věku nenaučila, co je to respekt k jiné dospělé osobě, tak prosím, můžeme hned v pondělí vyzvednout žádost o rozvod.Prostě se nedej, přestaň být obětí a postav se, i za cenu velké hádky s manželem. Někdy je to potřeba.

Tak to tedy nevim, jak tohle na ne zapusobi, ale podle me si po takovem teatralnim vystupu tak akorát zatukaji na celo a pojedou si dal to svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová