Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denisa56 píše:
Dočetla jsem k tomuhle příspěvku a už si nevydržím sedět na rukách. Prosím tě, seber se, jsi dospělá žena, máma od dítěte. Nikomu, nikomu, nikomu nedovol, aby s tebou tímhle způsobem jednal, ani tchyni, ani manželovi, který tě nutí to nějak zkousnout a vyhrožuje rozvodem. Na tvém místě bych na tu nejbližší naplánovanou návštěvu jela a hned po příjezdu u uvítacího kafe bych je požádala o chvilku pozornosti. A všem naráz bych v klidu, ale jasně a důrazně sdělila, že už odmítáš dělat poskakujícího panáčka paní matince, že se odmítáš nechávat citově vydírat rozvodem, že jak oni byli zvyklí fungovat mezi sebou, je jejich věc, ale k tobě si to už dovolovat nebudou. Nejsi ničí maňásek, aby s tebou cloumal, žádáš je a hlavně tchyni, aby tě začala respektovat jako matku a vyvarovala se veškerých dosavadních aktivit, které tě dehonestují… Pokud by se nažili tě nějak utnout, zadupat nebo argumentačně přetlouct, nech je vykecat a klidně jim topakuj to, co jsi řekla: Ne, nejsem vaše loutka… A jestli chcete, aby se naše jinak spokojené manželství rozpadlo kvůli tomu, že paní matinka se ve svém věku nenaučila, co je to respekt k jiné dospělé osobě, tak prosím, můžeme hned v pondělí vyzvednout žádost o rozvod.Prostě se nedej, přestaň být obětí a postav se, i za cenu velké hádky s manželem. Někdy je to potřeba.
Po takovémto představení bych si o dotyčné fakt myslela, že je dítě, které se vzteká. Vážně bych ji fakt nebrala.
@Denisa56 píše:
Dočetla jsem k tomuhle příspěvku a už si nevydržím sedět na rukách. Prosím tě, seber se, jsi dospělá žena, máma od dítěte. Nikomu, nikomu, nikomu nedovol, aby s tebou tímhle způsobem jednal, ani tchyni, ani manželovi, který tě nutí to nějak zkousnout a vyhrožuje rozvodem. Na tvém místě bych na tu nejbližší naplánovanou návštěvu jela a hned po příjezdu u uvítacího kafe bych je požádala o chvilku pozornosti. A všem naráz bych v klidu, ale jasně a důrazně sdělila, že už odmítáš dělat poskakujícího panáčka paní matince, že se odmítáš nechávat citově vydírat rozvodem, že jak oni byli zvyklí fungovat mezi sebou, je jejich věc, ale k tobě si to už dovolovat nebudou. Nejsi ničí maňásek, aby s tebou cloumal, žádáš je a hlavně tchyni, aby tě začala respektovat jako matku a vyvarovala se veškerých dosavadních aktivit, které tě dehonestují… Pokud by se nažili tě nějak utnout, zadupat nebo argumentačně přetlouct, nech je vykecat a klidně jim topakuj to, co jsi řekla: Ne, nejsem vaše loutka… A jestli chcete, aby se naše jinak spokojené manželství rozpadlo kvůli tomu, že paní matinka se ve svém věku nenaučila, co je to respekt k jiné dospělé osobě, tak prosím, můžeme hned v pondělí vyzvednout žádost o rozvod.Prostě se nedej, přestaň být obětí a postav se, i za cenu velké hádky s manželem. Někdy je to potřeba.
Tak toto ani omylem. Na co takové představení??
Zakladatelka rozhoduje pouze a jenom o SVÉM chování. Nejdříve si musí „seštelovat“ manžela doma. Dokavaď si tam neujasní co ano a co ne a dokavaď manžel bude couvat před matinkou, může u tchanovcu dělat teatr jaky chce… ![]()
Děkuju, určitě něco z všech vašich rad udělám, ale jelikož vím, že má plno argumentů vždy a na vše (prostě policajtka), tak si budu stejně připadat jako malé dítě u výslechu a ona bude ta dobrá a ze mě udělá zase blbku( před všemi, kdo tam bude) která vše dramatizuje atd…že to není pravda, že ona to myslí dobře atd, několikrát jsem se o to už pokoušela a bylo to vždy stejné se stejným výsledkem…
Nedovedu si představit, že mi bude takhle hučet do prcka…
@Hrnekmleka to si myslím také no, že pokud manžel nebude při mě, tak tam nemá cenu ani jezdit, byla bych tam jedna proti všem…
@Hrnekmleka tak jsem včera měla možnost mu alespoň pár věcí z vaší rady říct a neměl mi na to absolutně co odpovědět… nedostala jsem z něj ani slovo😪už fakt nevím, ale byl zaskočený
👍
@Anonymní píše:
@Hrnekmleka tak jsem včera měla možnost mu alespoň pár věcí z vaší rady říct a neměl mi na to absolutně co odpovědět… nedostala jsem z něj ani slovo😪už fakt nevím, ale byl zaskočený👍
A odpovidat nechtěl (byl uražený) nebo nevěděl CO na to říct?
@Hrnekmleka nevěděl co na to říct, protože do těch otázek a to co jsem mu řekla, normálně komunikoval… ![]()
@Anonymní píše:
@Hrnekmleka nevěděl co na to říct, protože do těch otázek a to co jsem mu řekla, normálně komunikoval…
No tak vsak to je dobre, evidentně jsi ho vyvedla z miry a jeho vyděračské pozice…
@jita22 no, jen jsem zvědavá, co bude dál… nejspíš čeká, že přijdu a na vše mu kývnu a nebo že se vše uklidní a já “dostanu rozum”, protože on určitě teď měnit názor nebude. Jen nechápu jednu věc, proč tedy předtím stál při mě a viděl to také a teď obrátil:( ![]()
@Hrnekmleka píše:
Tak toto ani omylem. Na co takové představení??Zakladatelka rozhoduje pouze a jenom o SVÉM chování. Nejdříve si musí „seštelovat“ manžela doma. Dokavaď si tam neujasní co ano a co ne a dokavaď manžel bude couvat před matinkou, může u tchanovcu dělat teatr jaky chce…
Manžel couvající před matinkou… to není dospělý chlap.
@Anonymní píše:
@Honza1976 nějaký nápad, jak ho přimět k dospělosti?
To je složitější, ale klidně mi napiš do SZ.