Žárlivý starší pes

13
2.6.25 13:23

Žárlivý starší pes

Dobrý den, jdu za Vámi s dotazem, nevím na koho bych se mohla obrátit. Přemýšlím o tom už opravdu dlouho, není to jen blesková myšlenka či nerozvážné rozhodnutí. Mám doma pejska, je to X jorkšíra, je mu letos 14 let, má nemocné srdíčko, diagnostikované srdeční selhávání, má rád svůj klid, ale občas si hrát pohraje se svou hračkou. Na pejsky moc není, raději má lidi. Dříve byl zvyklý žít s pejskem (fenka, o rok mladší) ale poté se sestra odstěhovala a fenku si vzala sebou. Fenka k nám chodí občas na hlídání, tak si na ni zvykl. Ale zvykl si i na to, že je doma sám. Chtěli bychom si pořídit pejska, nemusíme mít štěnátko, může to být klidně starší pes z útulku ale teď přichází otázka

1. zda-li by mu to vlilo znovu krev do žil a trochu by ožil?
  2. nebyla by to spíše pro něj poslední kapka? Abych ho tím nepohřbila?

Jak si zvykl být doma sám, je žárlivý. Venku je s pejsky v pohodě, dokud si cizího psa nepohladím. Pak vrčí a vyhrožuje ale nekouše - nemá zuby a je to opravdu prcek. Už jsem se ho to snažila učit, ale jak mu diagnostikovali srdeční selhávání, nechávám ho už prostě v klidu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nezabývá se někdo tímto problémem? Opravdu bych nerada o něj přišla jen proto, že jsem „chtěla“ dalšího pejska, za to mi to opravdu nestojí, ale na druhou stranu si říkám, že by třeba znovu ožil.
Ještě dodám, že jsem opravdu velmi citlivý a emotivní člověk, kor co se zvířat týče, nejsem člověk, co by jim úmyslně takhle ubližoval, proto se raději ptám, třeba se tu najde někdo, kdo by mi s tímto mohl poradit. Už teď mám výčitky, jen to píšu :(
Všem moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32196
2.6.25 13:37

Taky máme psíčka s nemocným srdíčkem a řekla bych, že klid je to nejdůležitější. Takže bych druhého nepořizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
2.6.25 14:07

Popravdě tohle se dopředu neví, jsou pejsci, co budou rádi za kamaráda i v tomhle věku. Ale i pejsci, co už chtějí svůj klid.
Rozhodně bych ale nepovažoval stěně, spíš z útulku něco co má 2-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
2.6.25 14:07

V takovém věku a ještě nemocný pes bych dalšího nebrala. A jestli žárlí tak chudák nový pes :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.6.25 14:36

Právě zvažujeme také kolem 5-8 let nejakeho starsiho, aby mel kamarada a zaroven i klid, kdyby bylo treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.6.25 15:05

A když to kamarád nebude, budete mít doma peklo všichni.
Už jen kvůli věku a zdravotnímu stavu bych to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33860
2.6.25 15:17
@martaaa63 píše: Více

Nedělala bych to, už má svůj věk, je nemocný. Počkala bych až odejde, a až pak pořídila jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
2.6.25 15:58

@martaaa63 Nedělala bych to. Pejsek má požehnaný věk, nemocné srdíčko, s dalším pejskem opravdu neožije, spíš mu přivodí infarkt. Hafínka bych nechala dožít v klidu, konec může přijít zčista jasna, většinou je to tak, že dobrý-dobrý-náhlý zlom-konec.
Taky mám dvě 14leté psí dámy a když k nám přijede dcera se svým hafanem, holky z toho mají skoro mrtvici. A to jsou na další psi zvyklé, máme ještě další 2 mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.6.25 20:15

Ano, usoudili jsme, že by to pro něj byla spíše zátěž konzultovala jsem to i s veterinářem který zná zdravotní stav našeho hafana. Nechci si to vyčítat a opravdu ho miluji nadevše, takže raději nic. Děkuji všem za Vaše názory a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze