Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Včera jsem se vzbudila se zarudlým pravým okem. Na prasklou zilku to moc nevypadá. Bolestivost žádná, vidím normálně.. Dnes ráno jsem měla v koutku oka trochu hnisu, oko mi přijde takové vlhčí.. Ale nebolí to.. Nenapadá mi nic z čeho by to mohlo být.. A zda to ustoupí samo, nebo je nutné s tímto nekam jezdit? Kdyby to nebylo oko, tak to tolik neřeším.. Našla jsem, ze by tl mohl být zánět spojivek.. Ale s ocima jsem nikdy žádný problém nemela, tak nevím.. Případně mám si koupit nějaké kapicky?
Kapala bych ophthalmo septonex, kdyz přes víkend nezabere, šla bych v pondělí k doktorovi.
K o. septonexu bych přidala ještě 2× denně masticku o. Azulen má desinfekční a hojivé účinky..mě vždycky zánět spojivek rozežene ![]()
Na zacinajici zanet v ocich je dobre je vyplachovat vlaznym (samozrejme neslazenym) cernym cajem nekolikrat denne. Castokrat se mi povedlo tim zanet zahnat.
Ale pokud to do pondeli neustoupi, bez si pro ATB kapky.
Nejspíš zánět spojivek. Na svetlo nejsi citlivější? Ten opthalmo septonex je fajn, dětem sem tim zánět spojivek zahnala, jsou kapky i masticka, tak idealne zkombinovat, v lékárně poradi.