Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
To si musis rozhodnout sama.
U nas sice skolka jede (nouzovy stav). Naseho skolkare jsem nechala od stredy doma a nehodlam ho do odvolani davat.
Sestra bude mit home office. Povidala, ze bude pracovat vecer. Ona ma divocaky deti. Ja mam klidase, takze muzu nejstarsi nechat hlidat mladsiho sourozence, kdyz pujdu do prace (mam to kousek od domu, takze si vybehnu, kdy budu chtit).
Kdyz se jeji deti ted nudi, tak jim pujci mobil a volaji na messenger nasim. Video hovor je bavi dlouho.
No já jsem s jeslema pořad na vazkach. Nejsnazší je ho tam dat. Když to nepůjde, tak dvě hodiny ráno, pak dvě hodiny přes polední spánek a zbytek budu muset dohnat večer pokud nebude tolik spát atp. Od pondělí máme narizeny HO a chlap je doma už několik dnů. Dělám puluvazek tak se to da skloubit. Chlap Mi Přes den nepomůže, má toho až nad hlavu. Takže si ho případně vezme ráno a postará se o snídani nebo zas po jeho práci a já na to budu mít klid. Akorát doma bude bordel.
@hospodki je to narocne, vim.. ale az se jesle zavrou, stejne to budes muset nejak skloubit…
Připojím se s dotazem, který se zavřenou školkou souvisí: nabízí se Vám prarodiče s hlídáním? U nás je toto téma mimo mísu (a i když by nebylo, odmítla bych hlídání), jen mě zajímá, jak to mají ostatní. Díky.
@mystiq ne.. tchýně, má svoje starosti a myslím že by tam šlo třeba den dva, stará se o nemocnou svoji tchýni, babičku manžela, pomalu ležáka, a sama bych nechtěla v takové situaci a moje máma pracuje ve stejné firmě, takže by to bylo jedno, kdo zůstane doma.. Ale taky by šlo třeba den, dva..
Zatím to máme domluvené tak, že manžel má možnost pracovat z domova, takže já třeba 14 dní nebo jak napšíu tu karanténu, půlku manžel
Taky jsme už ve čtvrtek stáhli dítě z dětské skupiny (necelé 3 roky). Dopolko jede déčko v TV a u toho si hraje(m), pak rychlovaření, šlofík, odpolko procházka, pak nějaká Disney pohádka. Holt se cítím líp takto, než abych ho někam teď vodila. Co se nestihne, dodělá se večer. Ale to každý musí dle svého pocitu, množství práce a intuice. Hlavně zdraví!
@Kolarkaa tak já chápu, ze to bude náročné, ale pořad uvazuju co a jak. Stejne si myslím, ze to zavřou během zítřka a nebo vymeknu a v pondělí ho odhlasim
@mystiq
Nee, deti budou doma.
Mam rodice daleko. Meho otce napadlo, jestli jim decka nedovezu. Ale pak sam zhodnotil, ze skolacky maji moc uceni a na nej by vnoucata zkousela, ze se nebude pracovat. Takze rekl, at zustanou doma. My musime denne pracovat na ukolech. Predskolak denne dela prac. listy (ceka nas zapis za mesic). U nasich by byla prazdninova anarchie, coz ted nejde. Moje mamka je chytlava na nemoci, ma velmi oslabenou imunitu, takze radeji ne. Budeme doufat, ze o velkych prazdninach bude vse ok. Pak je pustim.
@mystiq ne moji rodiče mi rovnou sdělili, že teď dceru hlídat nebudou, děti jsou bezpříznakovými přenašeči koronaviru, rodiče mají přes 60, nejsou zrovna nejzdravější, chodí do práce a starají se o dědu 96 let
nadšená z toho nejsem, protože dítě brzy zakousnu asi, ale naprosto rodiče chápu
NO holky a jak to teda máte, jste s nima doba na ton paragrafu- škola, školka a nebo jste na mateřské.. Já si to nějak nedovedu představit, oba pracujeme, jak jako, to budem dělat, měsíc..
Doufám, že ten paragraf- karanténa školky půjde v pohodě
@Janasas
Mam praci 3 minuty od domu pesky, takze neni problem si odbihat prace - domu. Nebo si je vzit sebou, ale to povi, ze radeji budou doma. Dcery ohlidaji mladsiho. Skoro cely pristi tyden ma muz volno. Turnus mu zacne v patek. Ted delaji v CR, kdyz se neda cestovat, tak je casteji doma.
My máme už narizeny HO druhý týden, MS zavřená, takže vstávám dřív, než syn, pak dělám chvíli u snídaně. Pak si hrajeme, vařím, poo chvilku kouká na pohádky, já dělám, odpo ven, pak přebírá štafetu muž a ja dodělám co potřebuji a nebo pak večer či o víkendu. No je to náročnější, ale jsem ráda že to takto jde.
@Kriss Tina píše:
Radeji bych dala tablet, telku, delala vecer, nez abych ted dala dite do skolky.
Ja bych zase radsi dala dite do skolky nez tahla MHD do prace, ale asi mam smulu
. Pristi tyden fakt potrebuju a pak uz snad budu moci na OCR.
@mystiq Po vyhlaseni zavreni skol mi hned volala mohe pracujici mama, jestli to vim a hestli nejak budeme zvladat. V patek se dozvedela, ze budou mit castecne narizene dovolene, tak chtelavprijet, ze zabavi deti. Odmitla jsem, nechci aby v teto dobe cestovala, navic deti jsou pry prima prenaseci. Takze mama ma narizeni sedet doma, objednavat na kosiku a chodit max na prochazky.
Tchyne je duchodova, ale ani se nezeptala, jak to budem davat.
Vcelku klasika. Te je 70 a je astmatik, takze stejne bych tam deti nedala.