Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Přijde mi, že to opravdu není normalni. Nevím, jak mám poznat, že mé dítě kašle a smrka z alergie. Alergici jsou oba. Měla jsem teď jedno dítě doma. Opět. Letos každý měsíc a nikdy to není na pár dní. V okolí všechny děti chodí do školy, jsou doma třeba jen dva dny. Do toho bylo doma jedno dítě v karanténě - a zrovna jediné covid nechytlo. Je doma letos potřetí a pokaždé z jiného důvodu. No a ode dneška jsou doma oba.![]()
![]()
Zatím se nám daří být zdraví pouze v období půlka července - půlka srpna. Jinak se u nás střídají nemoci. Imunita vyšetřena a je to v pořádku. Jsem už z toho zoufalá a začínám mít nervy při každém zakaslani co z toho zase bude, protože většinou to je na dlouho. Jakmile dítě v noci zakasle, často už nemůžu usnout. Děti to špatně nesou, protože vždy přijdou o všechny zábavné aktivity ve škole. A samozřejmě i o kroužky - často si říkám, že to platím zbytečně. Kamarádky děti mají o víkendu teplotu a v pondělí jdou do školy, na sport. Moje děti tohle nezvladnou a dopadlo by to špatně. V okolí opravdu nikoho neznám s tak nemocnými dětmi.
No upřímně, děti posílám do školy i s kašlem, pokud nemají teplotu. Beztak doma akorát kraví. To už musí být, aby ležely a spořádaně marodily.
Alergologii máte za sebou?
@mokkk píše:
Už jsem sem psala. Taky jsme teď opět byly přes deset dní doma s dceřinou rýmičkou. Už mi ruply nervy a vzala jsem ji k pediatrovi, udělal jí krevní testy, poslal na ORL.. Mandle v pohodě, ale má málo vit. D. A vysmáli se mi s pediatrem oba. Jsme od října do března vždy polovinu měsíce doma s dceřinou rýmou nebo kašlem, (fakt každý měsíc!), bez teplot, a oni to vidí jako normální a problém školky, že tam dítě s rýmou nechce. Dceři už bylo pět. Prý mi přejí hodně sil.. Koupím jí ten vigantol a při další rýmě vyrazíme asi na alergologii, nebo kam nás pošle. Už nemůžu.
Já mám už školní děti. Na alergologii jsme byli, máme spoustu léků. Doufala jsem, že se to zlepší… Už za ty roky opravdu nemůžu. Nemůžu si naplánovat nic, ani jeden den, ani výlet, natož dovolenou. Každý rok běhám před dovolenou k doktoru, většinou tam skončí oba, protože to chytí. Nevyřeší se jedna věc a už resím další. Vigantol máme, dáváme. ORL máme za sebou dostkrat. Teď jsem si říkala den před školní akci, že to snad dítěti i vyjde, když se tak těší. Ráno jsme dochystali věci - zbytečně - přestože se dítě cítilo dobře (chtělo se cítit dobře), lehlo.
Holky, nám na podzim alergoložka napsala Broncho-Vaxom. Do té doby týden doma, týden školka a furt dokola. A od té doby je klid. Nevěřila bych tomu, že nám něco pomůže. Škoda že mi tohle někdo nepředepsal už u prvního syna…
@Jarka K píše:
Holky, nám na podzim alergoložka napsala Broncho-Vaxom. Do té doby týden doma, týden školka a furt dokola. A od té doby je klid. Nevěřila bych tomu, že nám něco pomůže. Škoda že mi tohle někdo nepředepsal už u prvního syna…
Jo, dcery ho taky mely, taky spokojenost
@Jarka K píše:
Ahoj, mám ho náhodou doma, v bal. 30 tvrdých tobolek, nepamatuješ si, jak jsi mu to dávala? Zkusila bych to.
@mokkk píše:
Ahoj, mám ho náhodou doma, v bal. 30 tvrdých tobolek, nepamatuješ si, jak jsi mu to dávala? Zkusila bych to.
Mám ještě rozpis v peněžence. Ale je potřeba 2× tolik. Viz obrázek.
Po koupání / mytí hlavy sice problém nesleduji, ale za to je to u nás: týden ve škole, 4 týdny doma. Neustále kašel, občas s rýmou, ale většinou jen kašel, „ideálně“ suchý. Kluk už byl na rtg, výtěry z nosu a krku ok, čeká nás CT plic s tím, že asi dostane inhalátor. Jsem z toho už fakt nešťastná, přijde mi, že jen kolem nás někdo projde a otře si nos do kapesníku, tak kluk zůstane doma čtvrt roku… Nemocnost se rapidně zvýšila chozením do školky, letos chodí do školy, ale víc je doma než tam, do té doby naprosto OK.
@Jarka K Moc děkuju! Jsi hodná
Zkusím to, musím sehnat ještě jedno balení.
Nám brmcho-vaxom nepomohl.. zas je mám doma oba.. prý viroza ![]()