Zase kašle, zase nemoc

Anonymní
20.2.22 02:43

Zase kašle, zase nemoc

Tohle už opravdu není normální. Vždycky, když svému dítěti omyju vlasy, tak ma rýmu nebo kašel. Takže včera jsme myli vlasy a teď nemůžu spát, jak kašle. Takže letos měla docela dlouhou nemoc, dlouhou karanténu kvůli covidu. Skoro do školy nechodí. Po dlouhé době měla jít do školy v pondeli. Na zítřek se neskutečně těší, protože má nějakou akci s pár spolužáky (opravdu se to nedá odložit). Předpokládám, že takhle nemocné dítě jen tak někdo nemá? Mytí vlasů je neštěstí. Někdy se zvládne dát dohromady rychle, ale někdy ne. :,(

A já mám 4.noc, kdy se pořádně nevyspim. Jakmile se vzbudím, tak už neusnu. :P

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
20.2.22 04:44

Tak jestli myslíš, že to má z umývání hlavy proč ty vlasy hned nevysušíš? Ale zdá se mi to divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.22 04:57
@Malineka píše:
Tak jestli myslíš, že to má z umývání hlavy proč ty vlasy hned nevysušíš? Ale zdá se mi to divné :nevim:

Vlasy samozřejmě hned vysusim.

• Citovat
  • Upravit
17001
20.2.22 05:39

Neboj, nejsi v tom sama..Dcera to teda nema z myti vlasu, spis ma naprd imunitu..Od zacatku unora chodi se tridou na plavani - dcera nebyla jeste ani jednou - pred 14 dny pozitivni, pak byl klid, ale pro jistotu na plavani nesla a zitra taky nepujde..Asi postcovid 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
20.2.22 07:11

Máme to z koupání, ne z mytí vlasů. Už jsem se naučila, že před nějakou mou důležitou schůzkou zásadně NEKOUPAT :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.22 08:26
@Králičice píše:
Neboj, nejsi v tom sama..Dcera to teda nema z myti vlasu, spis ma naprd imunitu..Od zacatku unora chodi se tridou na plavani - dcera nebyla jeste ani jednou - pred 14 dny pozitivni, pak byl klid, ale pro jistotu na plavani nesla a zitra taky nepujde..Asi postcovid 😔

Jak se projevuje postcovid? Je teprve 20. To jeste jde. Teď bude třeba už líp a už nevynecha. Nám doktorka plavání vždy zakázala. Jako menší měla nějaké léky na imunitu. Nyní na podzim delali testy, ale vyšlo to dobře. :nevim: Já se asi už utrapim. Spala jsem 3 hodiny - na 3krat. Jakmile se vzbudím a proberu, tak pak už nemůžu usnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.22 08:28
@mokkk píše:
Máme to z koupání, ne z mytí vlasů. Už jsem se naučila, že před nějakou mou důležitou schůzkou zásadně NEKOUPAT :)

Jsem ráda, že me dítě není jedine. Jako miminko v pohodě a pak najednou to začalo a pořád se to opakuje. Byla to rychlá sprcha. Vanu jsem rázně zatrhla. Priste zase zkusím jen rychle omýt vlasy bez sprchy.

• Citovat
  • Upravit
7674
20.2.22 08:38

Vytopit koupelnu, rychle umýt vlasy… rychle zabalit, utřít a ještě v té koupelně kde je teplo, vlasy vyfoukat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17001
20.2.22 14:05
@Anonymní píše:
Jak se projevuje postcovid? Je teprve 20. To jeste jde. Teď bude třeba už líp a už nevynecha. Nám doktorka plavání vždy zakázala. Jako menší měla nějaké léky na imunitu. Nyní na podzim delali testy, ale vyšlo to dobře. :nevim: Já se asi už utrapim. Spala jsem 3 hodiny - na 3krat. Jakmile se vzbudím a proberu, tak pak už nemůžu usnout.

Prakticky mám pocit, že jede omicron druhé kolo. Jinak dceři je 9, ale je předčasně narozená - ve 26.tt - jinak zdravá. Takže veškeré imuno atd má za sebou. Do toho syn přeškolák je doma nekecám skoro požád :-(. Už mi z toho hrabe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
20.2.22 14:57

Tak jí před akcí nemyj vlasy. Dětem se tolik nemastí, tak sniž četnost nebo zkus suchý šampon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
20.2.22 15:33

A po sprše bez umývání vlasů je ok? Ještě mě napadlo dát hned do županu a pak v posteli mít teplou podušku, docela js.jo v zimě používala, právě po sprchování. Pak je (možná blbá) otázka, jestli ji ty vlasy sušíš fakt do sucha, já když je malinko nedosusim, v zimě mi to hrozně vadí. Mám delší a fakt huste, tak to docela trvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.22 08:22

Přijde mi, že to opravdu není normalni. Nevím, jak mám poznat, že mé dítě kašle a smrka z alergie. Alergici jsou oba. Měla jsem teď jedno dítě doma. Opět. Letos každý měsíc a nikdy to není na pár dní. V okolí všechny děti chodí do školy, jsou doma třeba jen dva dny. Do toho bylo doma jedno dítě v karanténě - a zrovna jediné covid nechytlo. Je doma letos potřetí a pokaždé z jiného důvodu. No a ode dneška jsou doma oba. :zed: :zed: :zed: Zatím se nám daří být zdraví pouze v období půlka července - půlka srpna. Jinak se u nás střídají nemoci. Imunita vyšetřena a je to v pořádku. Jsem už z toho zoufalá a začínám mít nervy při každém zakaslani co z toho zase bude, protože většinou to je na dlouho. Jakmile dítě v noci zakasle, často už nemůžu usnout. Děti to špatně nesou, protože vždy přijdou o všechny zábavné aktivity ve škole. A samozřejmě i o kroužky - často si říkám, že to platím zbytečně. Kamarádky děti mají o víkendu teplotu a v pondělí jdou do školy, na sport. Moje děti tohle nezvladnou a dopadlo by to špatně. V okolí opravdu nikoho neznám s tak nemocnými dětmi. :,(

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
17.3.22 08:24
@Anonymní píše:
Tohle už opravdu není normální. Vždycky, když svému dítěti omyju vlasy, tak ma rýmu nebo kašel. Takže včera jsme myli vlasy a teď nemůžu spát, jak kašle. Takže letos měla docela dlouhou nemoc, dlouhou karanténu kvůli covidu. Skoro do školy nechodí. Po dlouhé době měla jít do školy v pondeli. Na zítřek se neskutečně těší, protože má nějakou akci s pár spolužáky (opravdu se to nedá odložit). Předpokládám, že takhle nemocné dítě jen tak někdo nemá? Mytí vlasů je neštěstí. Někdy se zvládne dát dohromady rychle, ale někdy ne. :,(A já mám 4.noc, kdy se pořádně nevyspim. Jakmile se vzbudím, tak už neusnu. :P

A nenaloká se ti spíš při tom mytí vlasů vody? Mně přijde, že si to dítě při mytí spíš přitopíš, tak bacha na suché utonutí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.22 08:35
@krecik.dzungarsky píše:
A nenaloká se ti spíš při tom mytí vlasů vody? Mně přijde, že si to dítě při mytí spíš přitopíš, tak bacha na suché utonutí.

Určitě ne. Zrovna tohle dítě nesnese vodu v obličeji, takže davam velký pozor, aby voda do obličeje nestekla.

• Citovat
  • Upravit
2588
17.3.22 08:47

Už jsem sem psala. Taky jsme teď opět byly přes deset dní doma s dceřinou rýmičkou. Už mi ruply nervy a vzala jsem ji k pediatrovi, udělal jí krevní testy, poslal na ORL.. Mandle v pohodě, ale má málo vit. D. A vysmáli se mi s pediatrem oba. Jsme od října do března vždy polovinu měsíce doma s dceřinou rýmou nebo kašlem, (fakt každý měsíc!), bez teplot, a oni to vidí jako normální a problém školky, že tam dítě s rýmou nechce. Dceři už bylo pět. Prý mi přejí hodně sil.. Koupím jí ten vigantol a při další rýmě vyrazíme asi na alergologii, nebo kam nás pošle. Už nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí