Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejhůř na to působí právě tohle psychický rozpoložení. Vím že se mi to říká, prostě na to přestat myslet
ale být tebou tak se nejvíc snažím do něčeho zažrat. Do něčeho jinýho než otěhotnět. Hoď si relax, najdi si koníček na který budeš furt myslet. Prostě to pusť z hlavy a uvidíš jak to půjde (pokud tam nejsou nějaké jiné potíže). Psychika a to očekávání, stres nejvíc kazí to otěhotnění. Hele třeba se zkus začít učit nějaký cizí jazyk, a uč se tolik abys zahnala ty negativní myšlenky. Nebo něco co tě zaujme
@Olina95 píše:
Nejhůř na to působí právě tohle psychický rozpoložení. Vím že se mi to říká, prostě na to přestat mysletale být tebou tak se nejvíc snažím do něčeho zažrat. Do něčeho jinýho než otěhotnět. Hoď si relax, najdi si koníček na který budeš furt myslet. Prostě to pusť z hlavy a uvidíš jak to půjde (pokud tam nejsou nějaké jiné potíže). Psychika a to očekávání, stres nejvíc kazí to otěhotnění. Hele třeba se zkus začít učit nějaký cizí jazyk, a uč se tolik abys zahnala ty negativní myšlenky. Nebo něco co tě zaujme
@Anonymní píše:
Ahojky, taky je tu některá z vás, která místo dvou čárek na testu TO dostala? Skoro jsem to obrečela. Tak zase se čekání posune. Snad už to příště vyjde;)
Hlásím se do party
já jsem to tedy trochu „vytunila“ dva měsíce za sebou // na testu a stejně jsem to opožděně dostala. Psychicky mě to úplně vykolejilo a teď se bojím vůbec testovat ![]()
@anonymka227 testuj az dva tydny po vynechani MS… byt chemicky tehotna, vedet to a pak to stejne dostat? nechapu to, proc si to zensky delaji, ze testuji okolo 30dne misto az treba 40-45 aby bylo jasny, ze je to aspon trosku prosperujici tehotenstvi..i tak se to ten prvni mesic muze celkem dost poto. Stejne tech potratu muze byt az 20%…
@Leenvecka píše:
@anonymka227 testuj az dva tydny po vynechani MS… byt chemicky tehotna, vedet to a pak to stejne dostat? nechapu to, proc si to zensky delaji, ze testuji okolo 30dne misto az treba 40-45 aby bylo jasny, ze je to aspon trosku prosperujici tehotenstvi..i tak se to ten prvni mesic muze celkem dost poto. Stejne tech potratu muze byt az 20%…
děkujeme, to jsme zrovna potřebovaly vědět
![]()
@Leenvecka píše:
2 týdny po vynechání je nějaký 6tt než se distane k doktorovi, tak může byt problém (mimodelozni) nebo máš doktora, který te okamžitě veme?
@Anonymní píše:
Ahojky, taky je tu některá z vás, která místo dvou čárek na testu TO dostala? Skoro jsem to obrečela. Tak zase se čekání posune. Snad už to příště vyjde;)
Hlavně klid, vím, že to zamrzi. Čekala hsem na // skoro rok, ale musela jsem se hodit do pohody. Stres ničemu moc nepomůže.
@Pidulka1991 Jako záleží, já jsem volala na gyndu ještě téměř s počůraným testem v ruce a doktor mi řekl, že mě stejně dříve, než v 8tt vidět nechce ![]()
Jinak nestresovat a nepoddávat se. Ono těch, co otěhotní hned na první dobrou zase tolik není. Občas to prostě pár měsíců trvá ![]()
@Leenvecka já testovat vůbec nemusím, poznám to na sobě. Na testu krásné čárky, takže žádné duchaření ani vsugerování příznaků se nekoná. Mám už 2 holky, obě na první pokus, obě test v den ms a vyšlo to, takže to jestli testuju tak nebo tak nemá vliv. Upřímně chci vědět kolikrát se to stane, protože kdyby se to dělo třeba rok v kuse, tak je podle mě dobré o tom vědět, že ovuluji, vajíčko se oplodní atd.
@baracudas mě bral dr vždy 6tt, takže asi záleží na zvyklostech doktora
dokonce jsem vždy hned dostala průkazku.
@Pidulka1991
děkuju 😘 mám už dvě holky na první pokus, takže tohle jsem nečekala
tentokrát se snažíme 7 měsíců, z toho dvě biochemka, tak snad se někdy zadaří ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj chápu tě…snažíme se 7.5roku…
Zjištění že nemám ovulaci, minulý rok nasazený clostil první cyklus biochemické druhý cyklus dvojčátka o které jsme díky zanedbání teď už bývalého lékaře přišli ve 20tt kluci byli naprosto zdravý a my ten týden zrovna nakoupili vybavicku. Po porodu jedna ovulace opět biochemické a teď v říjnu první cuklus s clostilem opět konec v 5tt…
Teď 18.11 kdy jsme měli TP s dvojčaty jsme byli v CAR kam nás odeslala ihned má nová Mudr. Zatím máme za sebou odběry na genetice…plus mi brali krev aby se podívali proč nemám ovulaci a menzes. Navic jsme díky poslednímu těhotenství zjistili že se u nás v rodině objevuje mutace krve..který pokud je mám taky můžou na ty ztráty přispívat..bohužel doteď jsme o tom nevěděli.
Takže chápu ![]()
Momentálně jsem 17DC…po porodu mi bylo řečeno že se spodek snaží a něco málo začal dělat…dokonce jsem měla i pozitivní ovu test i BT stoupla…ale tenhle cyklus nic a teplota nejnižší které jsem kdy měla ![]()
Takže chápu, už jsem unavená a vyřízena a pak přijdou lidí povídají o svých dětech na vás se otočí a řeknou neboj nesmíš na to myslet.
Jasně jsme silný pořád bojujeme a ani na chvíli nás nenapadlo to vzdát, to vůbec.
Ale už..už bysme si to psali konečně. A hlavně použít konečně tu vybavicku kterou doma máme.
@LillyCHeer
to je mi moc líto, je to hrozné a vůbec si nedokážu představit, jak se cítíte
kecy typu nemysli na to jsou nejlepší
chtěla bych vidět někoho kdo na to jako nemyslí když ví, že to nejde ![]()
To s dvojčátkama mě strašně mrzí a vím, že nemá význam nic říkat, protože to musí být opravdu strašné ![]()
Tak snad na něco v car přijdou a konečně se štěstíčko usměje i na Vás ![]()
Já jsem dnes 16 DC, ale mám kratší cykly kolem 26 dní. Minulý byl tedy 32 protože bylo to biochemko
jako předpokládám, že se to bude opět opakovat.
@anonymka227 děkujeme no taky v to doufám že že už i my konečně budeme mít to štěstí
.
Hm…určitě ne, prej je pohnojeno další měsíc ![]()
To jen já nic ani náznak ![]()
Ve čtvrtek ráno jedu na doplňující vyšetření na krev k moji Mudr..tak ji budu otravovat ať mi udělá utz jestli může nějak mě poboliva podbřiško tak snad to nic nebude jen dobré zprávy už