Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuju se vypovídat a postěžovat si, protože už jsem fakt naštvaná. A na slovo školka už jsem pomalu alergická. Od polovina října kdy dcera nastoupila do školky jsme už po třetí nemocní, celá rodina. Teď to vypadá na chřipku, protože máme horečku před 38,5, dcera k tomu kašel a jsme úplně vyřízení. Zítra jdeme k doktorce. To budou mít v práci zase radost
Předtím než nastoupila do školky nebyla za celý tři roky nemocná, kromě dvoudenní rýmy. A já s manželem když jsem byli bezdětní jsme nemocní nebývali vůbec kromě nachlazení. Horečku jsme měla naposledy snad jako dítě. Proto jsem z toho taková špatná, že nemůžu fungovat tak jak bych chtěla.
Nečekám žádný rady, jenom jsem to potřebovala napsat
?? řádí teď epidemie chřipky a vy se divíte, že je dítě ve styku s kolektivem a odstonáte to? S tím snad je třeba počítat… ![]()
@lucik2011 to znám
u nás je to to samé. Malá chodí do školky 2rokem a to tam byla celkově tak 6měsíců ![]()
U nás to vypadá tak, že je týden ve školce-dva týdny doma,3dny ve školce, měsíc doma-je to na palici, ale chce to zatnout zuby a čekat na léto ![]()
Minulý týden byla celý ve školce a dneska už zase rýma, kašel, únava, takže to vidím na dalších 14dní doma
Zkoušeli jste něak podpořit imunitu?
Je vseobecne zname ze skolkove deti jsou proste nemocne. Cemu se divis? ![]()
To jste na tom jeste dobre, nas maly ma za sebou 2 tydny ve skolce a dve nemoci… ![]()
ale jinak v tehle dobe chripek neni receno, ze skolka muze za vsechno a ze byste to nechytili i jinak. tenhle rok jsou pry viry obzvlast zakerne.
Co na to říct? Prostě nástup do školky a nové bacily ji trénují imunitu.My jsme takhle marodili snad az do dubna. Letos je to už lepší…
@lucik2011 ona je nemocná teprve potřetí a Ty šílíš? Absolutně nechápu.. pro mě první rok školky očistec, možná, že tam kluk byl tak měsíc v kuse, víc fakt ani omylem. a taky jsem to neřešila. Je to normální
Až budeš mít druhé, bude to ještě vtipnější, protože starší ve škole vše nabere, od něj to chytá mrně, od mrněte já a chlap
Jsem pořád dokola marod už od října.. ![]()
A tak zakladatelka se ani tak nedivi, jako ji to stve, no. Je to na provaz i kvuli praci. Musi se to holt prezit, za chvili je duben a bude na chvili pokoj ![]()
A já teda zakladatelku docela chápu. Nemocnost s nástupem do školky jsem čekala, překvapená fakt nejsem, ale není to proto méně otravné…
tak si chtěla postěžovat, no. Jak přijde jaro, bude líp.
Já to mám přesně jak píšeš
. Nikdy jsem nebyla tak nemocná jak ted co chodí do školky, nejlepší na tom je že jí nic moc není ale já a přítel jsem na odstřel. Zrovna ted máme oba žlutou rýmu a asi dutiny…hrůůůza. Tohle se opakuje co dva měsíce podzim-zima-jaro. Holka samozřejmně skoro nic. Bereme vitamíny, holka Imunoglukan…asi se nedá nic dělat, prostě školkovej bacil ![]()
Ano, jsem taky nasr**á…mám po týdnu docházky do nové práce virozu jako prase…dětičky na mě naprskaly bacily…
ale co nadělám, pracuju ve školce… ![]()
No vidíš, my si to odbyli když byla malá mezi prvním a druhým rokem věku a tak nástup do školky proběhl v takovém klidu, až čumím.. Tedy teď jsem dotáhla nemoc já
Ale malá se i tak drží, zato máma tu leží v horečkách a před chvílí hlásila, že je na čase mi sdělit, kde schovává úspory
No ale já bych řekla, že to je poslední vlna, už bude lépe ![]()
Já se nedivím, vím že to tak je, ale štve mě to. Kdybych nemusela tak ji do školky nedávám. Ano teprve po třetí, protože celý prosinec a leden tam nechodila, takže byl od nemocí klid.
První rok školky je to běžné a tím se počítá, že se častěji marodí.
Já mám starší holku letos už 4 školní rok ve školce, ten první rok byl nejhorší to byla nemocná nejvíc, furt doma. Teď už bývá tak 1-2× za první pololetí nemocná a s toho pravidelně leden nebo únor lehne, že to jsou ty bacily nejsilnější.
Mladší tak nemocná často nebývá i když je první rok, ale ona si tu imunitu postupně budovala od narození se starší, tak je to jiné.
Nakup vitamíny a ještě ten měsíc třeba nějak přečkat, jak začne jaro bude líp
.