Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Lilišák píše:
me teda skoro vsechny maminy co jsem se ptala rekly ze fusak vubec neni dulezitej kdyz mame kombinezy a primo tlustou deku (skoro jako perinu) do kocarku, tak mam k tomu kupovat i ten fusak? prijde mi to strasne moc mit mimi oblecene, pres to kombinezu, deku a jeste fusak, by se mi uvaril ne?
když jsem byla venku víc jak hodinu při -10, tak jsem za fusak byla ráda. Měla jsem zimní mimino a bez fusaku by mě to ani nenapadlo.
tak ono se ani nedoporučuje při více jak -5 stupních brát novorozence ven, ale my měli fusak, oblečená v kombinéze a přes to ještě deku a nánožník a bylo to tak akorát, ten fusak má výhodu, že opravdu shora i zespod je to teplé a nikde neprofoukne.
Tak když koupím fusak,tak se nic nestane,protože ho využiju i později,ne?
levmah28 píše:
Tak když koupím fusak,tak se nic nestane,protože ho využiju i později,ne?
Presne tak, ale pro male miminko je to fakt dobry! Ja davala kombinezku i fusak, pri vetsich mrazech flees decku do fusaku (byl perovy) a jeste deku pres nej a byla tak akorat!!!!!!
Ber to tak, ze ty, kdyz lezis a spis, vzdycky je ti vice chladno, snaze prochladnes a je ti vetsi zima - natoz to miminko, ktere si neudrzi svou teplotu.
Weruska píše:
tak ono se ani nedoporučuje při více jak -5 stupních brát novorozence ven, ale my měli fusak, oblečená v kombinéze a přes to ještě deku a nánožník a bylo to tak akorát, ten fusak má výhodu, že opravdu shora i zespod je to teplé a nikde neprofoukne.
ono když máš starší dítko, musíš na nákupy; je zima takže se sáňkuje, jedeš na dovolenou na hory… tak prostě ven musíš i když je víc jak - 5. Já to změřila a v kočáru bylo okolo +10, takže jsem neviděla problém být s miminem venku.
ynax píše:Weruska píše:ono když máš starší dítko, musíš na nákupy; je zima takže se sáňkuje, jedeš na dovolenou na hory… tak prostě ven musíš i když je víc jak - 5. Já to změřila a v kočáru bylo okolo +10, takže jsem neviděla problém být s miminem venku.
Souhlasim, treba v autosedacce bych malou ven v takovem mraze nebrala, ale v kocarku je mnohem vice chranena a schovana.
a můžete poradit jaký fusak koupit?je ten emitex fakt tak dobrý?
levmah28 píše:
a můžete poradit jaký fusak koupit?je ten emitex fakt tak dobrý?
Ja jsem koupila Womar a je supr, ale je trochu vetsich rozmeru a do sportaku se mi blbe dava, ale letos uz to vydrzime a na pristi rok uz nebude nejspise moc potreba. Jinak bych asi koupila ten Emitex, prijde mi dost fajn!!!
no jo, s druhým dítětem už je to asi něco jiného
Ale my teda fakt zodpovědně čekali až bude tepleji, už jen kvůli těm chřipkám kolem ![]()
Emitex je super a spousta lidí doporučuje lodgher či jak se to jmenuje, prý je to mnohem kvalitnější a lepší fusak
My teda máme ten Emitex Combi a zatím jsem spokojená, u většich dětí je prý ale nepraktický ten zip na boku, lepší by byl uprostřed … nevím, nemám vyzkoušeno ![]()
A ještě mi pomůžete s těma kapkama?co mám teda ještě koupit z lékárny pro malého? ![]()
Opthalmoseptonex na vykapávání očí, paralen či nurofen čípky a nebo sirup - proti teplotě a bolestem. Libenar či Sterimar jsou kapky do nosu při rýmě.
já měla combi fusak od emitexu a naprostá spokojenost - vydržel až do dvou let.
jinak to chození ve - já to u prvního dítěte taky hrotila a byla to blbost. Kdybych čekala na oteplení, nešli bychom ven do jara. Jinak právě to oteplení přinese chřipky.
Léky: koupila bych něco do nosu - už nevím, co můžou malé děti, tak se poraď v lékárně a na horečku asi mimču čípky, okolo roku jsem dávala panadol baby sirup
Weruska píše:
Opthalmoseptonex na vykapávání očí, paralen či nurofen čípky a nebo sirup - proti teplotě a bolestem. Libenar či Sterimar jsou kapky do nosu při rýmě.
Nurofen a tak bych koupila az pri potizich. Do nosu pri ryme strikam obycejnou vincetku a super, zadne roztoky na vyplachovani oci jsme nepouzivali… z lekarny jsem mela fakt jen lih - a to jsem koupila cestou z porodnice, protoze je tam spotreba mesic od zakoupeni.
Jeste teda kup teplomer, ten se nam hodil uz od malicka!!!
Barca my měli líh na půl roku myslím, ale ruku do ohně za to nedám
a kapat do očí už radili u propouštění z porodnice ![]()
Tak to radši počkám co mi řeknou v porodce.A jinak nějaké kapky na bolení bříška,to předepisuje dr?