Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, asi jsem to měla podobně. Časem se to zlepšilo (jsem 5,5 měsíce po porodu), ale cítím to pořád trochu. Teď už mi to nevadí, ale v začátcích hodně. Manžel taky nic necítil.
Jo, šitá jsem nebyla.
Po půl roce už byl sex v pohodě,tak držím palce ať se z porodu co nejdřív srovnáš ![]()
Měla jsem to podobně při prvních sexíkách po porodu. Poprvé to bylo teda krapet dřív, než po šestinedělí
A myslím, že u mě to bylo psychicky… Jak jsem se uvolnila, tak to pomalu ustupovalo…
já to mám taky tak a to jsem po porodu už půl roku a arodila jsem císařem:-ú doktor říkal, že to je i nedostatek estrogenu..je tam sucho a sliznice je citlivá, až přestanu kojit, tak se to prý srovná…tak zatím čekám a doufám, že to pak přestane bolet…už aby to bylo
Taky jsem to tak mela..Prvnich par bylo hruza, ale ted uz super
Budu 13.rijna 3 mesice po porodu..
bubloun píše:
já to mám taky tak a to jsem po porodu už půl roku a arodila jsem císařem:-ú doktor říkal, že to je i nedostatek estrogenu..je tam sucho a sliznice je citlivá, až přestanu kojit, tak se to prý srovná…tak zatím čekám a doufám, že to pak přestane bolet…už aby to bylo
mam to taky tak, pul roku po cisari a porad nic moc, ze zacatku to boli a bez lubrikantu ani ranu. takze je to normalni?
uz jsem si trosku rikala, ze jsem zas snad panna ![]()
Já na tom byla po porodu tak bídně že sme první tři sexy používali gelík jinak to nešlo ted už je to bez problému …zlepší se to chce to čas a hlavně klid…psychika je mocna carodejka kdyz budes myslet na to ze to bude bolet tak to bolet bude…
Taky jsem to tak měla. Trvalo to asi 7 měsíců.
A pak to samo přešlo.
Měla jsem to taky tak přesně, byla jsem šitá uvnitř i venku a partner se do mě vůbec nemohl dostat. Měla jsem pocit, jakobych byla uvnitř sešitá nebo tam byla nějaká překážka, jak to bolelo a řezalo. Nepomáhaly žádné masti, lubrikanty, absolutně nic. Přešlo to pak po půl roce, když jsem přestala kojit a brát HA pro kojící. Bylo to určitě nedostatkem té „správné vlhkosti“… nevím, jak to nazvat lépe
A teď už je vše při starém, jen tedy některé polohy nejsou už tak příjemné, cítím tu jizvu z nástřihu, jakoby to pne ![]()
Tak já jsem na tom taky stejně, a bolí mě to pořád. Už jsem přemýšlela, že půjdu k lékaři, ale jak tak ted čtu je to asi normální tak ještě počkám
Zatím mám necelé tři měsíce po porodu a potrhaná a šitá jsem byla taky dost.
Já si myslím, že je to i dost o psychice. Po prvním porodu jsem se bála, že se mi ty stehy musí roztrhat
. První sex tak po půl roce, bezbolestný tak za rok. Po druhém porodu (byla jsem šitá zhruba stejně) jsem vydržela asi 4 týdny (ještě jsem musela přemluvit chlapa - chtěl dodržet šestinedělí
) a šli jsme na to… Nenervovala jsem a eros olej tekl proudem
, takže pohoda.
Ja to mam tiez a nepomaha ani kg lubrikacneho gelu…zlepsi sa to ale vzdy ked ide hlbsie, tak to zas boli. A to uz ma dcera 6 mesiacov a porod som mala uplne v pohode.
A fakt sa mi nechce sexovat ked to boli. No ale ked citam prispevky, ze to treba „rozbehat“ ze to potom prejde..tak to sa mam na co „tesit“.
Dufam, ze to prejde ked skoncim s kojenim resp. aj skor.
Ale nastastie manzel je super. Aj ked je pri sexe pomaly a ohladuplny, tak to stale boli jako cert.
Ahoj, jsem sedm měsíců po porodu a nejsem schopná mít sex. Manžel se do mě dostane tak šest cm a pak nastává krutá bolest. Po porodu jsem byla hodně šitá i na konečníku. Když jsem byla po šestineděli na kontrole, řekl mi gynekolog, že tím, jak jsem byla hodně šitá, se může stát, že pochva hodně zúží a sex je dost bolestivý a pak se dělá plastika pochvy. Jestli máte některá podobnou zkušenost poraďte mi. Děkuji. ![]()
Mám dva měsíce po porodu a zezačátku je u mě sex nepříjemný až bolestivý… Nejsou to stehy, ale spíš vevnitř, jako by to bylo vevnitř moc stáhlé a potřebovalo to „prošťouchnout“ ale jen ze začátku, pak už dobrý. Mému chlapovi tam ale nic „nepřekáží“. I po pátém sexu se to nezlepšuje. Měla jste to některá taky tak? Kdy to přejde?
Omlouvám se za tak přímé jednání