Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, promiň, ale já bych netolerovala. Spadnout do toho může a pořídit si dítě s někým, kdo si občas ujíždí na fetu bych nechtěla. To je můj názor.„Buď přestaň, nebo se rozejdeme“. Jestli Tě má rád a záleží mů na tobě, tak prostě jednou za ty 3-4 měsíce řekne NE a nebude dělat něco, co se tobě nelíbí. Asi jsem staromódní, ale mít taťku občasného feťáka, no řekni sama…
Tak drogy bych určitě netolerovala! To je největší hnus co existuje. Možná si teď myslíš, že to váš vztah nebo jeho život neohrožuje nebo neomezuje, ale to se kdykoliv může zvrtnout. ![]()
no to je tezky, kdybys mela jistotu,ze to tak zustane a bude to porad jen obcas. ja bych tomu neverila, kdyby slo o neskodnou travu, ale kokain neni zadna sranda. ja mela pritele a zaclo to podobne. jen obcas.. nejdriv to tajil, zapiral. v jeho pripade slo o pervitin. vcas jsem od nej odesla, milovala jsem ho, ale tehdy rozum zvitezil. ted v tom pekne jede.
Zakladatelko netoleruj, u mé hodně dobré(nejlepší) kamarádky to tak začlo taky, občas, to trvalo několik let, koupili dům, on vydělává stará se o ní jak o princeznu, ale už je to HEROIN
pořád se o ní stará, ale jsou situace
ona s ním jezdila i do Prahy k dr, pro náhradu.Vždycky už to vypadalo dobře, ale není to dobrý a nikdy nebude. Řekni** NE!!!**
H.
no, docela by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tím, že si občas dá a mezi tím, když někdo hulí trávu.. znám dost lidí ve věku 20-30 let, kteří si každý večer smotnou brčko… a?? maj rodiny, chodí do práce… co s nima?? zastřelit?? to, že si někdo občas dá neznamená, že to je feták, který krade, vše ptofetuje… divili byste se, kolik lidí ve vysokých postech ujíždí na těchto radovánkách… maj vysokej stres, práce , nadřízení, podřízení.. tak tíhle vypínaj.. a?? svět se neposere z toho, že si někdo občas šňupne. pokud nebude do sebe házet fet po lžičkách, tak bych to asi neřešil.
Zakladatelko, jestli vis, ze je to spolehlivy clovek, na financich se to neodrazi a mas v nej duveru, toleruj. Proc ne
Kazdej ma nejaky konicek. Lepsi si obcas snupnout, nez vyzrat kazdej den 5piv ![]()
lopata píše:
no, docela by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tím, že si občas dá a mezi tím, když někdo hulí trávu.. znám dost lidí ve věku 20-30 let, kteří si každý večer smotnou brčko… a?? maj rodiny, chodí do práce… co s nima?? zastřelit?? to, že si někdo občas dá neznamená, že to je feták, který krade, vše ptofetuje… divili byste se, kolik lidí ve vysokých postech ujíždí na těchto radovánkách… maj vysokej stres, práce , nadřízení, podřízení.. tak tíhle vypínaj.. a?? svět se neposere z toho, že si někdo občas šňupne. pokud nebude do sebe házet fet po lžičkách, tak bych to asi neřešil.
Lopato, jak rikas.
No kokain jako takový není problém - riziko pro vztah je závislost. Podle toho, co píšeš, tam závislost není, dokud dodržuje pravidla hry, je to v pořádku. Nemusíš se ponižovat nějakým špízováním - řekni mu na rovinu: vím, že máš rád kokain, ok, je to Tvoje věc, ale očekávám, že budeš fungovat tak jako doposud. Zdraví mamka občasná feťačka ![]()
Taky bych netolerovala a dítě s ním bych pod drogama fakt nechtěla, bůhví jak by těhotenství dopadlo a jak by dopadl časem on, teď je to jen občas, ale co za rok, za 5 let? Ne, děkuju!
lopata píše:
klidek
travu bych taky neresila a neresim jednoho takoveho mam doma. trava je leciva bylina. ale kokain, pervitin, heroin- to je svinstvo
Jak píše lopata, ono je rozdíl každý víkend, nebo jednou za 3 měsíce. A určitě je rozdíl perník a kokain. Znám osobně lidi, kteří se na tom ujížděli asi dva roky tak jednou za měsíc, pak se rozhodli založit rodinu apod, nebyl problém s tím seknout. Ale to samozřejmě záleží na povaze, na tom jak kdo zvládá „závislosti“ (jakékoliv). Podle svých zkušeností bych to vůbec neřešila, hlavně si myslím, že kdyby měl nějaký problém, tak tím že mu polezeš do tel. apod stejně nic nezjistíš, pokud bude v průseru, poznáš to jen podle chování …
hele, nemůžeš posuzovat dva uplně rozdílné prípady ne?? za prvé si to musí zakladatelka vyřešit sama a jestli ji to vadí, tak se holt bude muset s pánem rozejít, protože pochybuju, že jen tak přestane… to je jak s chlastem- občas se prostě sežeru do němoty?? a?? chodím do práce, bydlet máme kde, auto máme, peníze, všechno.. jsem snad ožrala, který patří na léčení, když si jednou za 3-4 měsíce zliju pusinku?? člověk nějak musí vypnout a ne všichni vypínají procházkama v přírodě…
Anonymní píše:
Zakladatelko netoleruj, u mé hodně dobré(nejlepší) kamarádky to tak začlo taky, občas, to trvalo několik let, koupili dům, on vydělává stará se o ní jak o princeznu, ale už je to HEROINpořád se o ní stará, ale jsou situace
ona s ním jezdila i do Prahy k dr, pro náhradu.Vždycky už to vypadalo dobře, ale není to dobrý a nikdy nebude. Řekni** NE!!
Ja bych mela strach z toho, jakej by mela ta droga vliv na dite ![]()
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě (nás) někdo poznal… Jde o mého přítele. Zjistila jsem, že bere drogy. Konkrétně kokain. Žijeme spolu v domácnosti, přítel je pracovitý, domů nosí peníze které dává na bydlení, stará se o byt i o mě, když je něco potřeba opravit, ihned to udělá, v domácnosti mi pomahá, chová se ke mě moc hezky a všechno je skvělé. Akorát si občas dá ten kokain (ne často, jen když jde někam s kamarády) a to cca jednou za 3 nebo 4 měsíce. Jak píši, vztah máme krásný, plánujeme svatbu, dítě, přítel chce postavit barák… Takže nemám v plánu se s ním rozcházet, jen jsem se chtěla zeptat na váš názor, co byste udělali vy na mém místě. Nejdříve to předemnou přítel tajil a vlastně to tají pořád, ale dozvěděla jsem se to od jeho kamarády a od té doby (což mě moc mrzí že to dělám), mu koukám do mobilu a na fb, abych zjistila, jestli se s ním neděje něco vážnějšího a vše je v pořádku, až na to občasné „šňupnutí“. Tolerovali byste to vy, když za to neutrácí skoro žáné peníze, je to vyjímečně a náš život to nijak neomezuje ani neohrožuje? Já vím že v dnešní době jsou drogy všude, ale stejně z toho mám divný pocit, ikdyž jak řikám, rozcházet se s ním nechci protože je jinak úplně skvělý. Co byste dělali vy???