Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tak to je gol večera.. trava je lečiva bylina.. ![]()
můžem to asi tak říci- v určité fázy marihuana pomáhá nemocným, ale to i alkohol.. jak to končí víme všichni.. marihuana je zakázaná lehká droga a i kdyby pomáhala jak chtěla, jedná se o nelegální látku…
lucie.t píše:lopata píše:klidek
no, docela by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tím, že si občas dá a mezi tím, když někdo hulí trávu.. znám dost lidí ve věku 20-30 let, kteří si každý večer smotnou brčko… a?? maj rodiny, chodí do práce… co s nima?? zastřelit?? to, že si někdo občas dá neznamená, že to je feták, který krade, vše ptofetuje… divili byste se, kolik lidí ve vysokých postech ujíždí na těchto radovánkách… maj vysokej stres, práce , nadřízení, podřízení.. tak tíhle vypínaj.. a?? svět se neposere z toho, že si někdo občas šňupne. pokud nebude do sebe házet fet po lžičkách, tak bych to asi neřešil.
travu bych taky neresila a neresim jednoho takoveho mam doma. trava je leciva bylina. ale kokain, pervitin, heroin- to je svinstvo
LeaZbrna píše:
Ja bych mela strach z toho, jakej by mela ta droga vliv na dite
těžko říci, kamoš jede trávu cca 5 let každej večer a má 2 zdravé děti… takže je to asi relativní..
LeaZbrna píše:
Žádný, já těhotná (nevěděla to, asi 2tt) jsem měla kokainový večer, malej - víc jak rok - je v pořádku, zdravý, ještě nestonal, bystrý, mluví …
Anonymní píše:LeaZbrna píše:Žádný, já těhotná (nevěděla to, asi 2tt) jsem měla kokainový večer, malej - víc jak rok - je v pořádku, zdravý, ještě nestonal, bystrý, mluví …
A nebo jsem měla sakra velký štěstí … ![]()
lopata píše:LeaZbrna píše:těžko říci, kamoš jede trávu cca 5 let každej večer a má 2 zdravé děti… takže je to asi relativní..
Asi jo.. ja nikdy drogy nebrala a deti se mi narodili (kluci) , bohuzel s VV. ![]()
lopata píše:
no, docela by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tím, že si občas dá a mezi tím, když někdo hulí trávu.. znám dost lidí ve věku 20-30 let, kteří si každý večer smotnou brčko… a?? maj rodiny, chodí do práce… co s nima?? zastřelit?? to, že si někdo občas dá neznamená, že to je feták, který krade, vše ptofetuje… divili byste se, kolik lidí ve vysokých postech ujíždí na těchto radovánkách… maj vysokej stres, práce , nadřízení, podřízení.. tak tíhle vypínaj.. a?? svět se neposere z toho, že si někdo občas šňupne. pokud nebude do sebe házet fet po lžičkách, tak bych to asi neřešil.
asi takhle bych to taky viděla…
Nechci aby mě někdo kamenoval, tak raději takhle. Mnohem horší než jednou za 3-4měsíce si dát kokain, je např. denně brát prášky proti bolestem, dát si denně 5 piv nebo láhev vína atd…nedělala bych si s tím těžkou hlavu. Vyjádřila bych s tím nesouhlas. Nepodporovala bych to. Ale jsou mnohem horší věci…
Můj bratránek začal brát příležitostně extázi a nakonec skončil na pervitinu, který úspěšně bral 4 roky. Takže za mne v žádném případě, chci chlapa, na kterého se budu moci spolehnout kdykoli. Navíc co když se začnete snažit o dítě a zadaří se zrovna v té chvíli, kdy bude po akci s kamarády? Opravdu chceš takové riziko podstoupit? Když to před tebou tají teď, bude to tajit i potom a nikdy nebudeš mít jistotu, že si někde nedal a ty neskončíš s postiženým miminem?
Samozřejmě může být vše OK, ale já bych si to na triko nevzala ani náhodou
já bych se nerozešla.Před dětma sem to měla stejně.Pokud se nejedná o uplnou závislost a dokáže to udržet na té hranici občas vypnout tak proč né.
Bože to si tady zase slíznu ![]()
lopata píše:
tak to je gol večera.. trava je lečiva bylina..
můžem to asi tak říci- v určité fázy marihuana pomáhá nemocným, ale to i alkohol.. jak to končí víme všichni.. marihuana je zakázaná lehká droga a i kdyby pomáhala jak chtěla, jedná se o nelegální látku…lucie.t píše:lopata píše:klidek
travu bych taky neresila a neresim jednoho takoveho mam doma. trava je leciva bylina. ale kokain, pervitin, heroin- to je svinstvo
tim chces tedy rict, ze se napsala blbost, ze to neni bylina a neni leciva? ![]()
No nejspis to dela jen kdyz jde ven s kamarady, takhle to vyzniva z dotazu zakladatelky.. je skoda, ze se s nima nemuze zabavit a odreagovat jinak.. Dobrou noc vsem ![]()
Víš ono dost záleží na tom, jaký postoj k drogám máš ty. Pro někoho je to nepřijatelné, pro někoho pokud nejde o těžkou závislost o nic nejde.. I tady se setkáš s rozdílnými názory. Já mám k tomu takový dá se říct neutrální postoj. Znám dost lidí co takhle fungujou, je to prostě jejich životní styl. Doma bych to ale nechtěla..
Těžko radit, někdo nesnese když jeho partner kouří trávu, někdo nesnese když jeho partner pije alkohol a někdo nesnese když jeho partner občas bere kokain.. Jako zvrtnout se může vždycky všechno ale taky nemusí..
Můj přítel si tak 2× týdně dá marihuanu, prý mu to pomáhá odbourat stres z práce a hodí ho to do pohody. Dřív mi to dost vadilo, ted už to neřeším, nemá to na něj žádné negativní následky. Kdyby šnupal kokain, tak by mi to vadilo.
jako to je sileny ted bere jednou za 3 mesice a za chvili bude brat jednou za den? Navic mit dite s nekym kdo bere drogy? To jako vubec nejen z toho ze ho to muze dost ohrozit na zdravi a vyvoji ale i ve vychove ja bych mu rekla ze bud prestane nebo konec nejspis to bere zatim rpo zabavu kdyz je to takhle malo a tak je cas an to prestat
Pořád bych se bála co udělá až bude zfetovanej. Bude řídit, zabije někoho? Vyspí se s někým, koho ani nezná? Přitáhne domů pohlavní nemoc? Udělá si dluhy? Co když si něco píchne, a něco chytne? Co když do toho spadne? Dokážu uvěřit tomu, že do toho nespadne? Že nezkusí nic tvrdšího? Co to má za kamarády feťáky? Uvidí někdy naše děti zfetovaného otce? Co když se to někdy dozví a pak to zkusí taky s kecama typu " no a co, když fetuje fotr a nikomu to nevadí"?
Já bych doma feťáka nesnesla a to ani občasného. Z fetu ještě nic dobrého nevzešlo.
Být tebou zakladatelko, tak bych ho donutila se toho vzdát a přestat s tím hned teď. Pokud by se toho nevzdal asi pro něj tolik neznamenáš.