Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já myslim že tady ady tuplem nenajdeš odpověd na co se ptáš.Bud z tvého chlapa udělaj fetáka kterej za chvilku bude sfetovanej nonstop nebo s tebe ženskou která takového chlapa nedokáže nakopat do zadku.
Rozhodni se podle tvého srdce.Nikdo není dokonalej ![]()
Za pár let už mu kokain jednou za tři měsíce stačit asi nebude… a kokain je hodně drahá sranda. ![]()
podle mě je problém v budoucnosti - ustojí to a časem přestane, nebo přibere pár dávek a rozjede se mu závislost? Je to těžké poznat. Co třeba kdyby spadnul do nějakého stresu - práce, rodina, nemocné dítě? Ustojí to, nebo se „půjde odreagovat“?
Kokain hlavně nelze vůbec srovnávat s heroinem nebo pervitinem - s kokainem se dá v pohodě žít i bez závislosti.
Já chápu, že to někomu vadí, mě taky vadí když se manžel zhulí - páč pak nadává, že je mu zle a mě to nebaví poslouchat ![]()
Naopak pivko nebo víno si dáváme často (pro některé tady až moc často
)
nečetla jsem diskuzi
k příspěvku zakladatelky - když přítel bere kokain, má to víc rizik:
Je tam víc věcí, kvůli kterým bych se dost bála, ale radit, jestli to máš tolerovat…zjistila jsem že můj partner v dospívání nějaké a ne lehké drogy zkoušel, hodně mi to vadí, resp. vadilo a musela jsem tu informaci rozdýchávat.
ještě přihodím info z webu sananimu o psychostimulanciích, kam kokain patří
Psychostimulancia jsou látky, které celkově zvyšují duševní i tělesnou aktivitu jedince. Mizí únava, urychluje se myšlenkové tempo, zvyšuje se svalové napětí. Organismus „jede“ na plný výkon, vyčerpává i rezervy, po vysazení se dostavuje stav vystupňované únavy, který se upravuje minimálně několik dní. Vedlejším účinkem je nechutenství, které ve spojení se zvýšeným energetickým výdejem vede k rychlému hubnutí. Po vysazení psychostimulancií dojde k prudkému poklesu aktivity a jedinec velmi rychle přibírá na váze.
Po menších nebo středně silných dávkách se dostavuje pocit síly a energie, jedinec je výkonnější, sociabilní, motoricky neklidný, nápadná bývá zvýšená hovornost. Vysoké dávky, případně dlouhodobé užívání vede ke vzniku toxické psychózy, která je svým obrazem podobná schizofrenii. Nemocný ztrácí kontakt s realitou, může být nebezpečný sobě i druhým lidem.
Závislost je pouze psychická.
Jej, tak kokain bral muj pritel - spoluzak, co jsme spolu chodili na stredni. Bral ho tak jednou za dva mesice, ale mne to proste strasne vadilo, bala jsem se hlavne, co bude dal, tak jsme se rozesli.
Pak se nakonec ozenil s dalsi moji spoluzackou, maji spolu dve deti, ale to on uz pak bral vic a experimentoval i s jinyma drogama, tak se s nim rozvedla, no a potom co vim, tak mel dalsi pritelkyni, se kterou ma take dite, ale to uz pak fetoval opravdu dost, takze ta ho taky poslala k vode, no a dnes kdyz ho obcas potkam, tak je to fakt troska..
Ale krasnej kluk to byval… ![]()
Nevim no, co bych delala byt zakladatelkou… ![]()
Ahoj zakladatelko,
nečetla jsem celou diskuzi. Zda mu to budeš tolerovat, je na tobě. Já bych to svému manželovi rozhodně netolerovala! Jak jsem to pochopila, přítel bere jen když je někde s kamarády na pařbě, jak můžeš vědět, že je to jen jednou za pár měsíců, že to nebere i jindy?
Ať se rozhodneš jakkoliv, ber v úvahu, že až budete stavět dům, pořizovat si dítě, bude to mnohem větší záhul na psychiku, přijdou problémy, třeba si vezmete úvěr, začnou pochybnosti, zda to zvládnete apod. a pak si může vzpomenout na ten supr sjetej pocit a může do toho spadnout. Je to jako s kouřením (možná ne u každého), ale já i pár známých přestalo kouřit a vydrželo to, pak přišel problém, nervy a šup byli jsme v tom zase.
Věř mi, že plánováním bydlení a miminka to nebude jako dřív. Máme miminko na cestě a bydlíme ve starém domě, který rekonstruujeme za pochodu, tak vím, o čem mluvím. Třeba to u vás bude jinak, ale vždycky a v každém vztahu přijdou nějaké problémy a pochybnosti.
Hodně štěstí.
Víceméně, by mi kokain jako takový vadil asi stejným způsobem jako alkohol a cigára, takže na hranici snesitelnosti a pro někoho jistě né důvod se rozcházet..
Mě by nejvíc vadila ta nejistota
Já prostě potřebuju mít vše v pořádku a být v psych. pohodě na to, abych mohla být štastná..S tímto malým tajemstvím bych štastná nebyla, pořád bych očekávala nějakou jobovku.. ![]()
lopata píše:
no, docela by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tím, že si občas dá a mezi tím, když někdo hulí trávu.. znám dost lidí ve věku 20-30 let, kteří si každý večer smotnou brčko… a?? maj rodiny, chodí do práce… co s nima?? zastřelit?? to, že si někdo občas dá neznamená, že to je feták, který krade, vše ptofetuje… divili byste se, kolik lidí ve vysokých postech ujíždí na těchto radovánkách… maj vysokej stres, práce , nadřízení, podřízení.. tak tíhle vypínaj.. a?? svět se neposere z toho, že si někdo občas šňupne. pokud nebude do sebe házet fet po lžičkách, tak bych to asi neřešil.
Tak smotané brčko je úplně něco jiného než kokain! Nechápu, jak to můžete srovnávat. Já netoleruju žádnou drogu ani trávu, ale kokain přirovnávám k pervitinu a heroinu. Pokud člověk, ve vysokém postu, právě kvůli práci ujíždí na kokainu nebo něčem jiném, tak bohužel tento post není pro něj a očividně ho nezvládá psychicky, a měl by změnit práci na né tak stresovou.
Jako promiň, ale vymlouvat se na občesné fetování kvůli práci? S takovým člověkem bych nemohla žít.
Já myslela, že když je člověk přepracovaný a víc nezvládá, tak změní práci, nebo chodí např. na masáže atp.
lopata píše:LeaZbrna píše:těžko říci, kamoš jede trávu cca 5 let každej večer a má 2 zdravé děti… takže je to asi relativní..
Ja bych mela strach z toho, jakej by mela ta droga vliv na dite
Právě, na každého to působí jinak. U každého člověka může být spouštěčem psychické nemoci něco jiného. Známá také hulí trávu, ale asi už 8 let a má schizofrenii. Už jsem ji dlouho neviděla a ani nemám zájem.
Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě (nás) někdo poznal… Jde o mého přítele. Zjistila jsem, že bere drogy. Konkrétně kokain. Žijeme spolu v domácnosti, přítel je pracovitý, domů nosí peníze které dává na bydlení, stará se o byt i o mě, když je něco potřeba opravit, ihned to udělá, v domácnosti mi pomahá, chová se ke mě moc hezky a všechno je skvělé. Akorát si občas dá ten kokain (ne často, jen když jde někam s kamarády) a to cca jednou za 3 nebo 4 měsíce. Jak píši, vztah máme krásný, plánujeme svatbu, dítě, přítel chce postavit barák… Takže nemám v plánu se s ním rozcházet, jen jsem se chtěla zeptat na váš názor, co byste udělali vy na mém místě. Nejdříve to předemnou přítel tajil a vlastně to tají pořád, ale dozvěděla jsem se to od jeho kamarády a od té doby (což mě moc mrzí že to dělám), mu koukám do mobilu a na fb, abych zjistila, jestli se s ním neděje něco vážnějšího a vše je v pořádku, až na to občasné „šňupnutí“. Tolerovali byste to vy, když za to neutrácí skoro žáné peníze, je to vyjímečně a náš život to nijak neomezuje ani neohrožuje? Já vím že v dnešní době jsou drogy všude, ale stejně z toho mám divný pocit, ikdyž jak řikám, rozcházet se s ním nechci protože je jinak úplně skvělý. Co byste dělali vy???
Netolerovala bych ani cíga, natož trávu nebo kokain. Jestli je tak super a spolehlivý a má to v hlavě v pořádku, jak píšeš, tak nevidím důvod, proč by měl fetovat. Jestli má nějaký problém, o kterém ti nechce říct, tak bych teda k němu moc důvěry též neměla. A s takovým si pořizovat dítě?
![]()
Anonymní píše:LeaZbrna píše:Žádný, já těhotná (nevěděla to, asi 2tt) jsem měla kokainový večer, malej - víc jak rok - je v pořádku, zdravý, ještě nestonal, bystrý, mluví …
Ja bych mela strach z toho, jakej by mela ta droga vliv na dite
Ve 2.tt toho z tvýho těla ještě moc nevstřebal a kdyby jo, tak by z toho těhu pravděpodobně nic nebylo
V tomhle týdnu je to všechno nebo nic.
lopata píše:
no, docela by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tím, že si občas dá a mezi tím, když někdo hulí trávu.. znám dost lidí ve věku 20-30 let, kteří si každý večer smotnou brčko… a?? maj rodiny, chodí do práce… co s nima?? zastřelit?? to, že si někdo občas dá neznamená, že to je feták, který krade, vše ptofetuje… divili byste se, kolik lidí ve vysokých postech ujíždí na těchto radovánkách… maj vysokej stres, práce , nadřízení, podřízení.. tak tíhle vypínaj.. a?? svět se neposere z toho, že si někdo občas šňupne. pokud nebude do sebe házet fet po lžičkách, tak bych to asi neřešil.
Já když si to třeba převedu na svoje děti a představím si ,že bych se dozvěděla že ve 20ti berou občas kokain, tak bych o ně prostě měla strach..a asi bych si neřekla ,že si to zaslouží, páč maj v práci stres a je to bezva odreagování ![]()
Nechci to démonizovat, ale každý je spíš tolerantní k lidem , který jsou mu ukradený, ale pokud jde o naše blízké, tolerance jde většinou stranou.. ![]()
Uplne souhlasim s Rybanou, neda se srovnavat zavislost na kokainu se zavislosti na heroinu a uz vubec ne s travou, alkoholem anebo extazi. Ten kdo tohle srpovnava tak o drogach moc nevi a mel by do toho zapocitat i kafe, analgetika a jine. Neni droga jako droga a zavislost jako zavislost.
Znam spoustu lidi co si obcas daji koks a jsou uplne normalni, zadni fetaci, a praktikuji tuto zabavu uz spoustu let. Vsadim boty ze i vy mate takoveto zname ve svem okoli, akorat o tom nevite. Zalezi na osobnosti a povaze, ne kazdemu to musi prerust pres hlavu, taky si obcas dam sampanske a nejsem alkoholik a ani to neznamena ze nekdy budu.
Zajimave jak je nase spolecnost tolerantni k alkoholu, a k obcasnemu kokainovemu uletu ne. Ze si da nekdo tydne pet piv je pro vetsinu lidi uplne normalni a nikdo to neresi, ze si da jednou za tri mesice koks tak uz je nebezpecnej pro vztah, rodinu, okoli, potencionalni fetak.......