Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@a1j2a3 myslím,že je to jeden z těch co berou drogu jako léčivo, takže o nic nejde ![]()
@a1j2a3 píše:
@Freudstein to uz je treti diskuze, kde propagujes drogy jako lecivo, je to nutny? Nestaci to pouze v jedne?
Vsude je to krapet tema jinak. Zadna propagace, je to holej fakt staci pouzit strejdu googla. Stejne jako leceni zavislosti, misto litat po poradnach, neco nacist a vyresit to vlastni cestou. Dnesni doktori, leda tak pomuzou do Bohnic.
@kve-tinka píše:
@Freudstein změň si profilovku a pak možná bude někdo Tvé příspěvky číst.
Jsi prilis zaujata, nauc se prijmout i to jiny a pro tebe ne prilis hezky ![]()
Ne nemusi brat drogu jako lecivo…
http://cs.wikipedia.org/wiki/Droga
Kazda k necemu slouzi, mela slouzit. To ze to zacal nekdo zrat jako lentilky, je snad jeho problem. I kapkama na kasel dnes z lekarny se muzes tolik prebrat, ze te muzou i odvyst ![]()
@Freudstein
K Čemu je tedy kokain přínosem??? Jake ma pozitivní účinky na člověka kromě toho ze oblbuje hlavu VČlověk nespí x dni neji a připadá si volny jako ptak?!
Muj ex začal před 2 a pul letxu jako víkendový nebo na akci a to co se během těch let událo jak ho to vtahlo jak je z nej troska plna dluhu o co všechno přišel a nejen majetek i blízké si myslím ze je celkem smutný
Sam si pomoct nedokáže ani s přítelkyni proste mozek je uplne dead.
Neznám nikoho kdo by x let bez problémů fungovat mel rodinu práci a do toho bral drogy ze všech jsou časem trosky kterým nezbylo nic ![]()
Příspěvek upraven 22.09.14 v 08:20
Mě se líbí jak tu tolik lidí odsuzuje trávu v mém okolí si sem tam zahulí skoro všichni…můj přítel si v tom oblibu našel také a to už několik let hodně jsme se kvůli tomu hádali, ale musím říct že když si dá prdíka je to těžkej pohodář
…zlatá tráva oproti všem drogám…
@novomamina
Někdy to trávou začíná pokračuje lsd a extázi a az jim ani jedno nestačí zkusi tvrdý drogy a to je pak ficak ![]()
Bohužel tech případů znám dost kde travka byla jen začátek.
Ja ji taky zkusila a za drogu ji nepovažuji ale představa ze muj přítel bude těžký pohodar diky zhuleni
trochu divný přístup když mate dite. a ze to dela Vaše okolí
asi se stykas se super lidmi ![]()
Ja jsem teda hodně společenska rada zaparim ale moje okolí a kamarádi nemusí hulit a fetovat aby byla zábava ![]()
@Lana222 No asi se stýkám z hodně divnými lidmi bože
Pro přítele to spíš touhle drogou skončilo než začalo…je to skvělý tatínek, skvělí přítel má skvělou práci atd…nějaký paření ho už moc nebere prý je na to starý
…a opravdu v okolí si jednou za čas dá prda skoro každý a to jsou sakra slušní lidi..:) nevím no jak to vysvětlit aby to někoho nepohoršovalo…třeba přitelova mamka bere trávu jako heroin a nepochopila by jak to někdo z její rodiny může takovou věc udělat
..asi je to otázka zkušeností s tím a já prostě vím že jednou za čas pro zábavu a v malé míře to nikomu nemůže ublížit..:)
Já drogy po vlastních (lehkých) zkušenostech úplně nepodporuji.
@Lana222 píše:
@Freudstein
K Čemu je tedy kokain přínosem??? Jake ma pozitivní účinky na člověka kromě toho ze oblbuje hlavu VČlověk nespí x dni neji a připadá si volny jako ptak?!Muj ex začal před 2 a pul letxu jako víkendový nebo na akci a to co se během těch let událo jak ho to vtahlo jak je z nej troska plna dluhu o co všechno přišel a nejen majetek i blízké si myslím ze je celkem smutný
Příspěvek upraven 22.09.14 v 08:20
Sam si pomoct nedokáže ani s přítelkyni proste mozek je uplne dead.
Neznám nikoho kdo by x let bez problémů fungovat mel rodinu práci a do toho bral drogy ze všech jsou časem trosky kterým nezbylo nic
Treba hubnuti, mas to podobne jako s Pikem. Problem toho je ze aby to alespon fungovalo, musi se to brat casto a tam je pak riziko prave te zavislosti, ktera je nastesti psychicka. Ja sam tim trpim, proto jsem to lecil kdysi ale nepomohlo prilis, rychle jsem od toho upustil.
Dale k podavani vyssich vykonu, kde to bylo nutne. Treba se to pouzivalo i v armade. Kazdopadne kokes je jako jediny, kde je testem prokazano ze skutecne prida silu (pozor na srdce). Samotna koka jako ker, je celkem normalni, bezne to zvykaj (listy) lidi treba v Peru a pokud bys tam jela, daj ti to tam tez na nakopnuti do hor ![]()
Kokain je inhibitorem zpetneho vychytavani dopaminu, pridava na serotinu a tim mas pocit stesti, euforii treba neco jako kdyz dnesni holky na depku zerou cokoladu. Zlepsuje schopnost soustredit se, proto opet jako u Pika to ADHD.
Drive se take pouzival jako lokalni anestetikum treba u zubaka.
Pervitin (Piko, Methamfetamin) spolecne s amfetaminem se tez pouzivalo jako povzbuzujici prostredek behem II. svetove války. I dnes je nekde povoleno k lecbe syndromu ADHD, ke kratkodobemu zvladani extremni obezity a k lecbe narkolepsie.
Staci se take podivat, co dnes predepisuji psychiatri a je jasno.
Jaky je treba rozdil proc ten Kokes teda? Proste proto ze mu mozna lepsi vyhovoval, mozna proto ze neni az tolik chemickej ale jeho ucinek je pomerne kratkej, takze asi potreboval hodne penez aby to utahl. Piko je nejsilnejsi.
Mrzi me ze mas takovou zkusenost, neni to nic prijemnyho, sam jsem takovy lidi videl. Neda se ale prilis resit proc, je to asi jako k cemu je dobry alkohol?
K tomu ze me votupi mozek a ja se probudim rano zmrzlej a poblitej nekde? ![]()
To je proste uz vec psychicka, kazdej na neco ma zavislost, ja ji treba mam na internet ![]()
Jak to lecit ci pomoci?
Nejdrive se pokusit s nekym promluvit, ale mit sam znalosti vo dane problematice a latce, pripadne nekoho k tomu sehnat. Pokud dotycny nechce, tezko je mozny ho jen tak presvedcit to vysadit. Nepresvedcovat nikdy ze je to spatny!
Spis bych se ho snazil uhnout do jinych tzv leku aby se dostal na dobrou cestu.
To jsou leky ktery nedelaji zavislost ale navopak ji resi. Budis prikladem, treba koren Iboga.
LSD treba pomaha alkoholikum, na migrenu… MDMA je zas na posttramatickej syndrom, anestetika treba na tezky deprese kde je treba reagovat hned.
@novomamina
Kamarád od ex ktery je dnes fetak fetuje s nim.ma doma manželku a dve malý deti tata je prý taky bezvadny
manželka NIC nevi ![]()
Me to normální nepřijde a vadi mi ze tráva se dnes bere jako cigarety to budou naše deti v pubertě balit jointy a bude to ok protoze to dela tata?!
@Lana222 píše:
@novomamina
Někdy to trávou začíná pokračuje lsd a extázi a az jim ani jedno nestačí zkusi tvrdý drogy a to je pak ficakBohužel tech případů znám dost kde travka byla jen začátek.
Ja ji taky zkusila a za drogu ji nepovažuji ale představa ze muj přítel bude těžký pohodar diky zhulenitrochu divný přístup když mate dite. a ze to dela Vaše okolí
asi se stykas se super lidmi
Ja jsem teda hodně společenska rada zaparim ale moje okolí a kamarádi nemusí hulit a fetovat aby byla zábava
LSD je tvrda droga dle legislativy na to pozor.
Vidis ja zacinal treba na extazi a k huleni jsem se dostal az za par let.
Zalezi jak kdo, jsou lidi co pracuji, funguji a znam jich hodne a presto experimentuji a maji to svoje. Kazdy ma pravo si vybrat co bude brat. Jiste ze je blbost, vsude a nakazde party neco muset mit. Presto dnes hromada lidi na kazde party chlast, kouri to je v poradku?
Domnivam se ze neni.
Ty co tohle delaj, ze zkousi ruzne latky, je to proto ze je to jejich konicek, jsou to psychonauti. Poznas je tak ze votom neco vedi, na rozdil od lidi co nevedi to dalsi a reknou ti ze si pustej zilou a shanej nekde aby byli v pohode.
Kdyz neco nekdo dava, dava to proto aby mel neco jinak a ne proto aby byl v pohode.
@Lana222 píše:
@novomamina
Kamarád od ex ktery je dnes fetak fetuje s nim.ma doma manželku a dve malý deti tata je prý taky bezvadnymanželka NIC nevi
Me to normální nepřijde a vadi mi ze tráva se dnes bere jako cigarety to budou naše deti v pubertě balit jointy a bude to ok protoze to dela tata?!
To je spatny, neuznavam aby deti brali travu, cigarety. Dulezita je informovanost. Proste detsky mozek se jeste rozviji a neni dobry aby uz od 14ti let chodily zhuleny. Proste tam je potom i jiny pristup nez u cloveka ve 20ti +. Ja sam to nikdy nebral takhle mladej a jsem rad ![]()
@Freudstein
No jo ale časem to přestane člověk zvládat a je psychicky závislý pomoc mu nejde dokud nechce sam a on i když občas chce a snazi se tak to prostě nejde mozek nevydrží…
Internet je taky ma závislost ![]()
@Lana222 píše:
@Freudstein
No jo ale časem to přestane člověk zvládat a je psychicky závislý pomoc mu nejde dokud nechce sam a on i když občas chce a snazi se tak to prostě nejde mozek nevydrží…
Internet je taky ma závislost
To zas nelze brat tak jednoznacne, prestane zvladat. Tady hodne zalezi na sile osobnosti. Je tez spatny upinat se k jedne latce, tam to vidim taky jako problem.
Ja mam treba zaklad v lsd, proto vidim uz nektery jiny veci jinak a nemam s tim problem. Mozna taky proto, ze ja zacinal testovat nekdy v 19-20ti letech coz je dnes asi 11 let na drogach. Je to proste nova era, kdysi vic frcel alkohol a piko a dnes se uz diky moznostem dostalo hodne jinych latek.
Bys koukala co dnesni mlady kluci a holky berou na party, stejne tak je velka sance ze k tomu prijdou i Vase deti, proto je treba mit podvedomi.
Pro zajmavost zkusim napsat co je bezny u 20 - 25 ti letyho.
To se prijede na party, daj si lsd, pak na to mdma, do toho pivo a nejakej chlast a nekdo pozdeji prida 2C-B
Kdyz v nedeli party konci pac jsou i takove ty vikendove festaky, tak to zakonci pytlem ketaminu ![]()
Ja neuznavam tyhle kombinace.