Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zase bych ráda nakousla téma uspávání.Že má každé dítko problém s usínáním víme,ale každá ho uspáváme trochu jinak.Zajímá mě jaké fígle má kdo na uspávání a v kolik dáváte mimča spát.
U nás se usínalo u prsa,teď se mu líbí uhoupávání,ale to je otročina už teď.A co až ho tak tak unesu..je na čase ho nějak naučit…zkoušela sem,ale nemám na to asi pevné nervy..ten řev a slzičky…
Holkyyyyyyyyyyy,
prosím, prosím, používejte vyhledávání.
Po zadání uspávání: http://emimino.cz/modules.php?…, tipla bych, že tam někde odpověd na tvůj dotaz je, pokud ne, stačí přece oživit starší diskusi, není třeba zakládat hned novou.
Díky.
Ahoj, zkusím ti popsat svoji zkušenost. Když jsme přišli z porodnice, měl Ivánek úplně obrácný režim - den prospal a v noci byl vzhůru. Taky jsem z toho byla na prášky a někdo mi poradil, že musím zavézt přesný režim, na který si to dítko zvykne a bude to. Krmím v 19 hod a potom v 21 koupu. Snažím se, aby to bylo plus mínus časově pořád stejně. Před koupáním s ním ještě cvičím, abych ho co nejvíc utahala. Po koupání už jsem s ním zůstala v ložnici, pustila jsem jen malou lampičku, nakojil ho, chvíli chovala a položil do postýlky. Když byl v postýlce, a i když třeba začal pobrekávat, nebrala jsem ho do náručí. Jen jsem u něj seděla a hladila ho až unul. Zezačátku to trvalo docela dlouho, ale postupně se to ukracovalo. Teď v pěti měsících ho vykoupeme, nakrmíme, položíme do postýlky a v podstatě okamžitě usne - už jsem k němu nešla ani nepamatuju. Opravdu si myslím, že je důležitý, aby měl zažitý nějaký stereotyp. Každý den přesně ty samé úkony v tom samém pořadí a on si zapamatuje, že teď má spinkat. Já poslední měsíc dokonce zjišťuju, ž se mi i v noci budí pořád ve stejnou hodinu.
Přeji pohodové uínání.
Carsa
ahoj,
jáj sem nikdy neřešila u uspávání návykovost. Prostě jsem chtěla,aby syn co nejrychleji a v klidu usnul
Jelikož nám v porodnici kladly sestry na srce, že během 6-nedělí NEE dudlík, tak jsem jej tedy nepoužívala a místo něj malíček - taky dle rad sester. No, ted s odstupem času bych volila dudlík,ale co už ted, že ?! ![]()
Tak jsem syna uspávala v začátcích houpáním v náruč a s malíčkem v pusině, postupně asi kolem půl roku jsme uspávali na naší posteli a zase s malíčkem v puse. Ale během pár měsíců se uspával už sám válením sudů na naší posteli a na malíček si už ani nevzpomene. Usíná v klidu a sám a pak ho jen přeneseme do jeho postýlky.
když to shrnu, tak NIKDY neusínal v jeho postýlce a za řevu .
Já tedy radím, každému co vyhovuje a hlavně v klidu a bez stresů ![]()
příjemné usínání ![]()
Irias + štěpán 12m
Ahoj holky, popíšu vám, jak uspávám svoji malou - je jí skoro rok - a vy mi napište, co vy na to a jak to děláte vy?
Do 5 měsíců byla zlatá. Byla zavinoná, zavázala jsem, pohladila a odešla. Pak to začalo - hodinové kojení, válení se, pak přes léto přes den spala v kočárku, tak jsem třeba půl hodiny jezdila a jezdila… asi před měsícem už jsem nemohla a dopoledne ji nechala v postýlce vybrečet. Usínala dost ubrečená, ale zabralo to - na chvíli. TeĎ to vypadá tak, že si s ní lehnu, dám jí prso, ona si cucne, pak ji dám do postýlky a chvilku tam ležím. A ona se převaluje, stoupá… tak za chvilku odejdu, ona začne plakat, to trvá tak 2-5 minut a spí. Neřve, jen tak plače. Vím, že když tam budu, tak bude stoupat, po chvili se stejně začne vzekat a bude trvat tak hodinu, než usne. Jsem už unavená a tenhle způsob funguje a je drsný a dobrý pocit z toho nemám. Jen jsem fakt unavená, ještě se budí 2-3× za noc a je celkem vztekavá.
Začínám už přemýšlet tak, že bylo něco špatně v těhotenství, nebo nevím co. Jako mimino byla lehce dráždivá a první měsíc byl taky děs.
Díky za odpovědi a prosím nesuďte mě ![]()
@avm3 píše:
Ahoj holky, popíšu vám, jak uspávám svoji malou - je jí skoro rok - a vy mi napište, co vy na to a jak to děláte vy?
Do 5 měsíců byla zlatá. Byla zavinoná, zavázala jsem, pohladila a odešla. Pak to začalo - hodinové kojení, válení se, pak přes léto přes den spala v kočárku, tak jsem třeba půl hodiny jezdila a jezdila… asi před měsícem už jsem nemohla a dopoledne ji nechala v postýlce vybrečet. Usínala dost ubrečená, ale zabralo to - na chvíli. TeĎ to vypadá tak, že si s ní lehnu, dám jí prso, ona si cucne, pak ji dám do postýlky a chvilku tam ležím. A ona se převaluje, stoupá… tak za chvilku odejdu, ona začne plakat, to trvá tak 2-5 minut a spí. Neřve, jen tak plače. Vím, že když tam budu, tak bude stoupat, po chvili se stejně začne vzekat a bude trvat tak hodinu, než usne. Jsem už unavená a tenhle způsob funguje a je drsný a dobrý pocit z toho nemám. Jen jsem fakt unavená, ještě se budí 2-3× za noc a je celkem vztekavá.
Začínám už přemýšlet tak, že bylo něco špatně v těhotenství, nebo nevím co. Jako mimino byla lehce dráždivá a první měsíc byl taky děs.
Díky za odpovědi a prosím nesuďte mě
Ahoj, já na tom tedy nevidím nic drastického
Myslím, že uspáváte v pohodě…
@kokomo No jo, ale před KAŽDÝM spaním plače (vyjímkou je někdy večer) a z toho mám výčitky.
@avm3
Tak předpokládám, že neumí mluvit, takže nemůže nadávat..tak prostě pláče - pokud neřve tak, že nemůže popadnout dech… Naše malá vydrží před usnutím i 10 minut volat „mamí“ - to je podle mě to samé ![]()
My máme uspávání ted už v pohodě, malé jsou tři měsíce tím, že jsem se hned od začát snažila zavést nějaký režim, tak ted ví že když je v postýlce, má usnout, když se mrsk a nejde jí zabrat, pustim jí vysavač(potichu, připomíná jim to šumění z bříška) z internetu(www. uspavac. cz) a do 10 min.max je tuhá
Budí se tak pátá-šestá a pak spinká tak do desíti, takže supr
Ale začátky taky hrozný, nejdřív u prsa, pak jsem po nocích chodila po bytě a houpala, pak to měla zase otočený, přes den spánek, večer bordel:DTakže ted děkuju bohu a užívám si to(musim zaklepat) ![]()
@avm3 mě těch pár minut pláče taky zas tak hroznejch nepřijde, spíš třeba tím vybije tu poslední přebytečnou energii, navíc vyzkouší, jestli si neděláš srandu a neukecá tě a pak to vzdá.. myslím, že to, že jí nepovolíš je správně a přinese to ovoce… vůbec bych se netrápila. mě malej začal kloudně usínat až po roce…
@Michaelaa @Michaelaa Ona byla do 5ti měsiců taky zlatá. Taky měla krásný režim, fungovalo to. Ale jak přestala být zavinovaná, tak katastrofa ![]()
@Michaelaa píše:
My máme uspávání ted už v pohodě, malé jsou tři měsíce tím, že jsem se hned od začát snažila zavést nějaký režim, tak ted ví že když je v postýlce, má usnout, když se mrsk a nejde jí zabrat, pustim jí vysavač(potichu, připomíná jim to šumění z bříška) z internetu(www. uspavac. cz) a do 10 min.max je tuháBudí se tak pátá-šestá a pak spinká tak do desíti, takže supr
Ale začátky taky hrozný, nejdřív u prsa, pak jsem po nocích chodila po bytě a houpala, pak to měla zase otočený, přes den spánek, večer bordel:DTakže ted děkuju bohu a užívám si to(musim zaklepat)
tak držím palce, ať to i vydrží. U nás nebyl do půl roku uspávání žádný problém. Ty začaly, až když se malá začala stavět v postýlce a později i vylézat atd.
Je to pak už o něčem jiném…
@avm3 Já doufám, že jí to vydrží, protože jsem natěch začátkách z toho byla dobře vyřízená, musela jsem s ní chodit spát přes den, jinak bych snad neudržela ani hlavu,konec..Moc vám přeju abyse to uklidnilo
@eivlis Práávě,vím že není všem dnům konec, nechci to zakřiknout, až se bude stavět a vylézat jak řikáš tak to taky bude o ničem jiném, to mi teprve škrábne ![]()
myslim, že to máte dobré.. u nás to je drastičtější, prostě se tam vzteká.. Přes den spí jendou a to jí tam položim a je tuhá, ale večer takhle ječí, to tam jdu třeba 20×.. taky už nevim co dál.. Když tam sem je ticho, ale dělá blbosti..my stim spaním válčíme dlooouho..