Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně to přijde vcelku v pohodě, těch pár minut pláče bych si nevyčítala. Já na vyřvávací metodu taky nemám, nakonec vždycky vyměknu, i když jsem si vědoma, že to není dobře.....Do 5 měsíců nebyl problém, taky jsem malého zavinovala, zazpívala 3 ukolébavky a on po chvilce v klidu usnul. Pak jsem ho chumlala do peřiny a někdy dávala do ruček moje triko, dudlík nemá od narození. To fungovalo tak do 7 měsíců, no a pak začal víc a víc fňukat a já jej začala utěšovat chováním. No a pak se začal budit do 1-2 hodin po usnutí a nešel utišit jinak než v náručí, kterou si pamatoval z usínání. Naivně jsem si myslela, že když nakonec v postýlce usne sám, je i to utěšování chováním v pořádku…
Teď je mu 11 měsíců, při usínání už zásadně nechovám 2 měsíce, kojením se zklidní a pak už leží v postýlce a zpívám ukolébavky. Když je hodně unavený, tak usne, ještě než dozpívám, ale když neusne, tak to trvá i 2O-3O minut. Když dozpívám a nespí, odcházím a pravidelně se vracím, protože si neustále stoupá a sám si nelehne ani za nic…Takže jej á 3-5 min. chodím pokládat, on brble nebo v závěru už brečí a nakonec tam zůstanu, protože jedině tak zůstane ležet a nakonec usne. Kdybych v ložnici zůstala hned po ukolébavkách, tak si bude taky opakovaně stoupat, takže zatím taky nic moc styl… Tak mi maxim.5 min. pláče přijde úplná pohodička. Nnavíc za nějaký měsíc bude zase všechno jinak, tak jak to u dětí bývá, tak žádné výčitky. Dobrou a klidnou noc ![]()
@teretere Tak díky
Já se strašně těším na čtění pohádek, teď, když to zkouším, tak to ještě nevnímá. Uřvávací metoda je děs - já to nějak nestudovala, prostě jsem ji tak jednou nechala a od tý doby je to mnohem lepší a stačilo fakt jednou.
Snad bude lepší noc, už jsem 2 nespala, páč je malá nemocná, ale vypadá to, že nejhorší je za nama.
PA ![]()