Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím, že dáváš vše, co se dá, aspoň já používala to samé, maximálně ještě cvičení s nožičkama, to občas pěkně vyhnalo prdík, ale to ti moc času neušetří
.
ahoj ![]()
u kluka jsem myslela, že se zblázním, všechno pomohlo vždy jen na chvíli, přesně jak píšeš ty… Ale dost pomohly probio kapky Bio Gaia.
Je fakt, že už jsem z té doby spoustu věcí zapomněla…
Teď mám čerstvě tříměsíční holčičku a taky dává pěknou sodu. Ale šátek u nás funguje 100% a hlavně já na radu jedné uživatelky tady zkusila užívat Emulips anýz a je to hodně hodně znát. A taky jsem malé koupila čípky homeopatické na sklidnění a proti bolesti dutých břišních orgánů a to je zázrak, je mrzutá, prdí a je neklidná - dáme čípek a je to nejspokojonější miminko ![]()
Zkus Sab Simplex.Nic lepsiho proste neznam.Davala jsem dvema detem hned od prichodu z porodnice a nikdy,nikdy na nadymani/vetry netrpeli.Ani jedno neplakalo,cely den prospali.Davala jsem pred kazdym jidlem prvni tyden 5 kapek,pak 10do 5teho mesice.Chce to ale opravdu pravidelne podavat.
jeste bys mohla zkusit vysadit ze svy stravy mliko a mlecny vyrobky-to taky nekdy dela neplechu…A taky jsem slysela o kminovym odvaru. Skoda, ze nechce do satku
A jak jste nosili? V kolibce nebo na stojaka?
Díky holky, něco z toho co mi radíte neznám, takže o tom popřemýšlím, ale u nás je taky problém, že jsme teď na tom finančně dost špatně, takže na nějaké drahé přípravky z lékárny prostě nemáme, kdybychom aspoň věděli že to fakt zabere, ale ani tak, peníze z rukávu nevytřepeme
Jinak, sab simplex nám u starších dětí nepomohl ani trošičku, navíc je to prý to stejné jako espumizan, akorát ten je prý silnější. A mléko ani mléčné výrobky jsem zrovna dnes vůbec nejedla, ani nic nadýmavého jsem neměla, dnes to vím fakt stoprocentně, a zrovna dnes řve snad víc než kdykoliv předtím
A naopak, když jsem si jeden den dala zelí (neodolala jsem a riskla jsem to), nic mu to neudělalo, úplná pohoda…
ahoj u nás se žádný velký problémy s prdíkama nekonaly,ale když už přišly ,pomohlo od rána dávat teplou plínku na bříško ( nepo předvařenou rejži v pytlíku ohřát v mikrovlnce,zabalit do plínky a dát na bříško - to mu dělalo hodně dobře , pak sab simplex, feniklový čaj a baby calm + při každým přebalování cca 5 min masírovat bříško po směru hodin … no a pak rourku ,ale rourkovat klidně 25 min a to zabralo prostě vždycky …
Jo a jak jsme nosili? Nejprve v kolíbce a pak na stojáka. Teď se v tom kroutí úplně strašně a řve, protože má asi fakt veliké bolení… ![]()
jo a ještě cvičení s nožičkama,pokrčit a přimáčknout na bříško a to teda pomohlo… a nejsi třeba jen už trošku nervní a necítí to z tebe malej a je taky nervní a pláče … já když jsem chytla nerva byl většinou malej hrozně uřvanej ![]()
nám taky výborně zabraly kapky BioGaia - a pka polštářek s třešňovýma pecičkama koupený v DM, ohřátý v mikrovlnce ![]()
ono u toho mlika a mlec.vyrobku to muze trvat par dni, nez se vysazeni projevi (pokud je to tim)…A cetla jsem chvaly na ten kminovej odvar-myslim, ze je to z obyc.kminu, takze financne unosny
To je blby, ze mu vadi noseni na stojaka, na to bych spolehala, ze zabere ![]()
Ahoj,holky obě trpěly na prdíky jak blázen,sab simplex nepomohl vůbec,babycalm jen krátkodobě,nejvíc nám asi pomohl polštářek s třešňovýma pecičkama v kombinaci s rourkou,ale taky ne vždycky,měla jsem strach cokoliv sníst,byla jsem na suchém dva dny starém chlebu a řev byl stejně
tak ať vás to brzy opustí,věřím že je to na palici ![]()
Pořádně zatopit a nechat nahatýho, na zádech, pak na bříšku, akorát bacha, kdyby vyletěla nálož, tak ať v dosahu není nic cennýho ![]()
Jinak když mi mimino kvílelo a potřebovala jsem udělat něco se starším, tak jsem ho zavinula, pustila lux a vrazila dudlík, mohli jsme se v klidu naobědvat, dojít na záchod…
Prdíky nás taky potrápily, takový očistec, brrrr. Zabraly kapičky Bio Gaia a k tomu jsme dávaly před každým kojením Baby calm a měli jsme najednou to nejspokojenější miminko na světě
Tu změnu jsme poznali asi po týdnu užívání, ne úplně hned. Takže za nás ty probiotické kapky (před 2 roky stály asi 600,– lahvička, vydržela nám tak 3-4 týdny). Je to investice, ale nám se fakt vyplatila, jinak bychom se zcvokli, hlavně teda já ![]()
Maminky, poraďte mi, co u vás zabírá nebo zabíralo na prdíky? Malý mi pořád pláče, po každém kojení asi hodinový řev a pak už má zase hlad, takže znovu celé dokola… Máme vyzkoušeno: Espumizan, Babycalm, masáže bříška, nahřívání, různé polohy (na tygříka atd.), rektální rourka. Z toho nepomáhá NIC. Trpěl na to už v porodnici, ale vždycky jsem si nějak poradila, něco z tohoto seznamu mu vždycky pomohlo, popř. jsem využila šátek. Ale teď už je to den ode dne horší, dnes už mi prořval prakticky celý den…
A můžu dělat co chci, pořád pláče… Normálně bych ho asi celé dny nosila a chovala, ale mám ještě další dva zlobivé kluky, za kterými musím pořád běhat, vůbec mě neposlouchají a pořád s nimi něco řeším, takže malého nejen v klidu nenakojím, já ho musím dokonce často položit a prostě nechat nějakou dobu plakat, protože v šátku se mu už vůbec nelíbí (přitom ještě nedávno to fungovalo) a já prostě musím alespoň to minimum stihnout a postarat se i o další děti. Takže hledám něco, co by fakt zaručeně pomohlo a já měla alespoň 10 min. času něco udělat a nemusela u toho poslouchat ten hrozný pláč.
Jsem už z toho dost nervózní, už ani nevěřím že to vůbec někdy zkončí.
Je mi ho fakt líto.