Zasedlá učitelka u státnic
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Procházející píše:
Tvoje sestřenice si titul nezaslouží. Vš absolvent by měl mit nějaké schopnosti. A mezi ty počítám, kolektivnost, skupinovou práci, respektování autorit atd. Jako promin, ale jako prvák říct zkoušejícímu (na kterým jsem závislá), že jeho zkoušení není spravedlivé? A u psaní diplomky mít zase problémy? Víš, s kolikami lidmi musíš za život vyjít s sklonit před nima hlavu? Nemá tvoje sestřenka konfliktní povahu?Souhlas, at se to sestřenka naučí na A! A ona měnila vedoucího diplomky a není si jistá svoji práci? Vždyť ji to mohl kdokoliv za peníze zkonzultovat. Ono se často stává, že někdo na Vš nemá a ti vyučují ho nechají projít, tu zkoušku mu prostě dají, ale u státnic se to spočítá…
A tak s tim ja nesouhlasim, take jsme meli jednoho blba.. Ale cerveny diplom je cerveny diplom, tak jsem take odmitla s tim, ze prijdu jeste jednou a treti termin bude komisni. A hle, priste pri stejnych znalostech z 3 bylo 1… Jinak ano, autority se maji respektovat, ale clovek neni autoritou jen z titulu, ze vyucuje na VS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš, znova jsem si přečetla, co vlastně píšeš. Ona opravdu na konci prváku řekla, že je vyučující neférová? A to na základě čeho? Že ji vyhodila ze zkoušky?
Několikrát jsem se setkala s „neférovými“ vyučujícími, díky jednomu jsem málem ukončila studium, i když jsem jsem měla všechny státnice, odevzdanou a uznanou diplomku a jen právě ta jedna zkouška mi chyběla k tomu, abych mohla jít obhajovat diplomku a ukončit studium. A nikdy by mě nenapadlo veřejně napadnout vyučujícího (i když je to asi jeden z mála, u kterého bylo možno dostat z testu -60 bodů…, max. bodů 30)… Tvá sestřenka si navařila a teď bude sklízet - to ji na začátku studia nenapadlo, že se asi s touto dámou bude setkávat po celou dobu studia? A jestli to bylo v prváku, to si to ta vyučující opravdu pamatuje tak dlouho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani to je hrozný, kord jestli tam bude komise, tak myslím, že až budou oni dvě okatě potápět a dávat pořád doplňující otázky, že si toho třeba ostatní mohou všimnout, že najednou jsou třeba ty učitelky přísnější, než na jiné studenty. No fakt doufám za ní, že mstivý nebudou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sashie bylo to v prváku myšleno na navazujícím magisterském studiu. To studium je na dva roky, takže si jí pamatuje myslím moc dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@linda755 Doporučuji skvěle se připravit. Samozřejmě, vždy se najde nějaký detail, který nemusí znát a na kterém mohou nachytat, ale když bude výborně ovládat vše ostatní, vyhodit ji zkušební komise nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@linda755 Jak rikam, zkouska muze byt velmi neprijemna. Ale pokud bude znalosti mit, tak projde. Hloupe je, ze proti ni jsou zaujaty dve vyucujici. Navic nevim, jak velky jste obor, ale pokud se nejedna o nejakou masovku, tak ti vyucujici spolu o studentech diskutuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy je to menší obor. Jestli třeba budou prohlížet její index, tak tam má skoro samé jedničky, učila se dobře. Jen prostě si sama udělala konflikty bohužel. Hlavně aby se zklidnila ta co od ní odešla na psaní diplomky, ta je velká autorita v komisi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
A tak s tim ja nesouhlasim, take jsme meli jednoho blba.. Ale cerveny diplom je cerveny diplom, tak jsem take odmitla s tim, ze prijdu jeste jednou a treti termin bude komisni. A hle, priste pri stejnych znalostech z 3 bylo 1… Jinak ano, autority se maji respektovat, ale clovek neni autoritou jen z titulu, ze vyucuje na VS.
Tak ty jsi to asi jinak formulovala. Předpokládám, že jsi řekla, že chceš lepší známku a přijdeš na přezkoušení. Nikdo nevíme, co se u „sestřenky“ dělo, ona mohla toho zkoušejícího přímo obvinit z nespravedlnosti. A přezkoušet se pro lepší známky chodí hodně studentu, jednak červený diplom, jednak prospěchové stipendium, to není nic, za co by byl vyučující uražený… A tobě se to stalo jednou za celý studium. Tady „sestřence“ se to stalo minimálně dvakrát za dva roky, a to tak, že si ji negativně pamatují…
Ty jsi věděla, že ty znalosti máš, ty jsi se neklepala, že se ti někdo pomstí. Tohle taky něco naznačuje.
V práci člověk taky musí vyjít s kolemem, se šefem i se zákazníkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@linda755 V zivote me nenapadlo prohlizet studentum index. Zvlast u maleho oboru si lide studenty pamatuji, potkavaji je i pri ruznych cvicenich, exkurzich, praxich apod., takze si obrazek udelaji sami. Stejne jako si clovek udela obrazek o svych kolezich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Procházející Pravda, vzdy zalezi na zpusobu podani. Clovek muze s navrzenou znamkou souhlasit nebo nesouhlasit, ale vzdy to musi podat nejak rozumne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to je někdy složité. Na škole, kam jsem chodila, byla jedna vyučující, co si v prvaku vytipovala pár lidí a ty prostě vystipala. Řekla jim, že dokud tam bude ona učit, tak je nenechá školu dokončit. Důvody byly různé - nepřišli na první přednášku, podle ní se na danou profesi nehodili… Nakonec to dopadlo tak, ze jedna holka vypadla, znovu se přihlásila, dostala se a zkoušky dělala za dozoru garanta daného oboru. Najednou to šlo a měla i hezké známky. Školu dokončila, ale dala si pozor, aby ji neměla u statnic. Prostě kdyz chce někdo potopit, tak potopi a na znalostech nezáleží.
Nejde se ještě dostat k jiné komisi?
- Citovat
- Upravit
@Billi to asi nejde, u nich je prý komise každý rok pomalu ve stejném složení, není tam tolik vyučujících
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Index? jako papirovej? to jeste na nejake vs funguje?
![]()
@linda755 píše:
@Cuddy je to menší obor. Jestli třeba budou prohlížet její index, tak tam má skoro samé jedničky, učila se dobře. Jen prostě si sama udělala konflikty bohužel. Hlavně aby se zklidnila ta co od ní odešla na psaní diplomky, ta je velká autorita v komisi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude se muset naučit a doufat. Ono už jí nic jiného nezbývá.
Když jí někdo, kdo je vážený a má respekt, dal trojku, ale je přísnější než ostatní, tak dost možná tu trojku opravdu dostane.
Chápu, že se bojí té vyučující, se kterou se pohádala. Musím říct, že jsem se v životě nesetkala s člověkem, který by na vysoké byl tak nespolehlivý, že by nedošel na smluvenou konzultaci a neobtěžoval se omluvit ani to nahradit. Takže chápu, že odešla.
Jedna kamarádka měla problémy se svým vedoucím diplomky od začátku.
On nečekal, že se mu na jeho téma přihlásí holka, takže se jí snažil ze všech sil zbavit. Navíc holka s průměrnými známkami. On uznával jen lidi a pokud možno muže s možností získat červený diplom.
Nezbavil se jí a dělal jí problémy od začátku do konce. Všechno bylo dle něj špatně…
NO nakonec jí on jako vedoucí navrhl trojku a oponent navrhl dvojku(jedničku nenavrhl jen proto, že tu holku neznal a myslel si, že s ní měl vedoucí problémy a že proto jí navrhl trojku).
U obhajoby byla tak dobrá, že se všichni za zavřenými dveřmi pohádali s jejím vedoucím(bylo to slyšet) a dostala jedničku.
Takže i něco, co ze začátku vypadá blbě, může dopadnout dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vzhledem k tomu, ze u statnic se klidne zavarit da a obcas se to i deje (zalezi na oboru, co ma za obor???), sla bych do toho po hlave. Zasla bych za obema profesorkama, a jen jim slusne a s usmevem rekla, ze navzdory nejakym spolecnym problemum se i na tak tezkou zkousku tesim, protoze je profesne velmi respektuji a ze ze sve strany udelam vse proto, aby vse probehlo hladce…a pak bych sla domu a do statnic bych se sprtala a sprtala…vsichni jsme jen lide, nikdo neni cerny nebo bily, kdyz ukaze „dobrou vuli“ ke smiru, respekt, tak snad nebude problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit