Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@mackA159 píše:
Ahoj, třeba mi někdo poradite. Mam mobil cca 2 roky, obyčejný xiaomi (dostala jsem ho jako dárek). Sem tam mi spadnul.Nicméně pořád mi to hlásí že je plná paměť. Něco promazu a je to v pohodě. Ale pořád se seká. Nereaguje hned, když mi někdo volá, někdy slyším ho jen zvonit, ale nevidím jméno a nejde hovor přijmout jak je zasekaný. Z 90% musím volat zpět ja. Je to telefonem, nebo je proste v háji mobil?
Pomohlo by třeba koupit větší paměťovku?
Ja mam druhy Xiaomi, oba problémy. Koupim si uz jinou znacku
Já mám Xiaomi 2,5 roku a taky se mi sekal hodně, ale jen ze začátku, zmrzl a nešel probrat. Teď bez problémů
mažu pravidelně mezipaměť, občas restartuji, nic spešl. Možná vadný kus ![]()
Daň za levný mobil ne příliš kvalitní značky. Pokud je rozpočet, přejít na jiný telefon. Pokud není, vyčistit a udělat třeba i tovární reset. ![]()
Spousta levných mobilů nemá HW kapacitu na to zvládnout android s mrakem aplikací apod. s tímto musí kupující levných mobilů počítat. Osobně mám vyzkoušeno, že to chce telefon okolo 5-6k+.
Je prošel plný. Promaz ho, zalohuj na paměťovou kartu, co si chceš nechat a udělej tovární nastavení.
@yakuba píše:
Daň za levný mobil ne příliš kvalitní značky. Pokud je rozpočet, přejít na jiný telefon. Pokud není, vyčistit a udělat třeba i tovární reset.
Díky, předtím jsem měla Huawei a nedělal to. Jaky mobil bys doporučoval? Nechci dávat za telefon desetitisíce když mám problém s jeho padáním.
Jde mi hlavně aby trochu kloudne fotil… Tohle byl dárek, sama bych si ho nevybrala.
Když jsem ted koukala po telefonech tak samsung a53, dobře fotí je poměrně rychlý a odolný (spadne tu do vany a přežije), ale je velky, proto budu mít nakonec jiný. My jsme měli teď slevu u Vodafonu 5000, takže by tam vyšel do pěti tisíc.
@Cenarius píše:
Spousta levných mobilů nemá HW kapacitu na to zvládnout android s mrakem aplikací apod. s tímto musí kupující levných mobilů počítat. Osobně mám vyzkoušeno, že to chce telefon okolo 5-6k+.
Mám Xiaomi za deset tisíc a dělá úplně to samé, co zakladatelce ![]()
No Xiaomi není uplne TOP značka. Dělá se to tak aby na 2 roky šel a po záruce sis musela koupit další.
Investuj do lepšího telefonu ![]()
@mackA159 píše:
Díky, předtím jsem měla Huawei a nedělal to. Jaky mobil bys doporučoval? Nechci dávat za telefon desetitisíce když mám problém s jeho padáním.![]()
Jde mi hlavně aby trochu kloudne fotil… Tohle byl dárek, sama bych si ho nevybrala.
Naprosto chápu.
Jaký máš rozpočet? Rád poradím.
My máme Xiaomi celá rodina a měníme je po těch dvou až dvou a půl letech. Ale šlapou výborně, u nich je velmi dobrý poměr cena-výkon. Samsung se stejnými parametry koupíš o několik tisíc dráž… Za mě prostě mobily mají všeobecně životnost maximálně ty tři roky… Ono taky záleží na tom, jak velkou máš paměť, jakou verzi Android tam máš atd. Můžeš zkusit fotky a spol. zálohovat do počítače, promazat paměť a dát mobil do továrního nastavení. To by mohlo tak na půl roku pomoct. Ale pokud mobil pouštíš na zem a nechceš do něj dát vyšší částku, tak ti ani jiná značka víc jak dva roky nevydrží…
Já mám Xiaomi už několik let a v pohodě…předchozí sem měla 3 roky a kdybych nedostala chytré hodinky které nebyly kompatibilní tak bych ho měla dál..ten co mám teď Xiaomi redmi note 7 mám 2,5 roku a vše vpohode…občas promazu mezipamět, občas restartuji…jediné co je blbé je už kratsi výdrž baterie ale to je problém většiny telefonu po určité době…
@yakuba píše:
Naprosto chápu.Jaký máš rozpočet? Rád poradím.
No ráda bych se vesla do těch 6000 ![]()
Ahoj, třeba mi někdo poradite. Mam mobil cca 2 roky, obyčejný xiaomi (dostala jsem ho jako dárek). Sem tam mi spadnul.
Nicméně pořád mi to hlásí že je plná paměť. Něco promazu a je to v pohodě. Ale pořád se seká. Nereaguje hned, když mi někdo volá, někdy slyším ho jen zvonit, ale nevidím jméno a nejde hovor přijmout jak je zasekaný. Z 90% musím volat zpět ja. Je to telefonem, nebo je proste v háji mobil?
Pomohlo by třeba koupit větší paměťovku?