Zaseklá jehla v šicím stroji

545
12.5.13 22:06

Zaseklá jehla v šicím stroji

Holky, prosím pomoc!
Mám půjčený šicí stroj od mamky (je zrovna úplně nový) a hned se mi ho podařilo pokazit.
Zasekla se mi jehla dolů do toho kovového (ozubeného, co podává látku a odkud jde spodní nit). Zasekla se a nejde vytáhnout ani manuálně tím bočním kolečkem. Co mám dělat? Je tam nafest!
Stoj je: Singer Family 8280

Děkuji :kytka:

Příspěvek upraven 12.05.13 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4091
12.5.13 22:12

Zasekla se ti do podavače? To by se ti zlomila…spíš si myslím že do chapače…měla bys jí uvolnit v té tyčce…byl stroj namazaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.5.13 22:14

@Chocolate ta kovová destička nejde trochu povytáhnout? aby bylo vidět pod ní, už se mi to stalo taky, nadzvedla jsem tu destičku, kleště a jehlu jsem přeskřípla, pak vytáhla destičku a vypitvala druhou část jehly.

• Citovat
  • Upravit
13754
12.5.13 22:17

Rozeber to zespoda, tam jak se mění spodní cívka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.5.13 22:18

@jesenka33 Jaký je rozdíl mezi podavačem a chapačem? A jakou tyčku myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
12.5.13 22:24

Podavač je ta zoubkatá věc co ti podává látku..chapač je část co ti pomáhá spojit dolní nit s horní a utvořit steh…(já sem tak dobrá a to jsem 15 let ze školy :mrgreen: )Myslím vodící tyč co je v ní nasazená jehla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
12.5.13 22:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
12.5.13 22:25

Taky se mi to párkrát stalo. Pokud s jehlou nejde ani hnout, vem kleště a jehlu přeskřípni, pak oba konce v pohodě vytáhneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.5.13 22:27

Do toho návodu čumím od doby, co se mi to seklo, ale o zaseknuté jehle, tam není ani zmínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.5.13 22:28
@jasska píše:
Taky se mi to párkrát stalo. Pokud s jehlou nejde ani hnout, vem kleště a jehlu přeskřípni, pak oba konce v pohodě vytáhneš…

Tak s tím budud muset počkat na mamku, nějak nemám odvahu ji ničit jehlu bez její přítomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
12.5.13 22:29

Jé holky já mám starou skřínovku…ta co už ušila a prošila..moře věcí a šlape jak hodinky…sice je to velký, skřínový ale bohovský..žádná umělá hmota pravá poctivá práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.5.13 22:31

Mamce právě po 30 letech odešel minulý týden starý šicí stroj. Nějaký z německa. Bohužel opravář na to koukal a opravit nejde. Tak si pořídila tento. A já ji ho hned zkaličím.
A to jsem si myslela, kolik toho dneska večer stihnu ušít :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
12.5.13 22:50

@Chocolate Není nic jednoduššího než vzít jehlu novou a nasadit ji do stroje. Stejně s tou starou už toho moc nenašiješ, nejspíš je ztupená, ohlá nebo naštíplá a to bych opravdu nedoporučovala s ní ještě šít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754
12.5.13 23:06

@Chocolate normálně to rozeber zespoda, tam jak se mění cívka… Na tom není nic složitého. A s tou jehlou je to jak píše @jasska, jehla se mění běžně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
12.5.13 23:20

Už se mi ji podařilo uvolnit. Šila jsem asi minutu a prozměnu se zasekla nahoře.
Krám jeden :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat