Zaseklá jehla v šicím stroji
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zaseklá jehla v šicím stroji
Holky, prosím pomoc!
Mám půjčený šicí stroj od mamky (je zrovna úplně nový) a hned se mi ho podařilo pokazit.
Zasekla se mi jehla dolů do toho kovového (ozubeného, co podává látku a odkud jde spodní nit). Zasekla se a nejde vytáhnout ani manuálně tím bočním kolečkem. Co mám dělat? Je tam nafest!
Stoj je: Singer Family 8280
Děkuji ![]()
Příspěvek upraven 12.05.13 v 22:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zasekla se ti do podavače? To by se ti zlomila…spíš si myslím že do chapače…měla bys jí uvolnit v té tyčce…byl stroj namazaný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate ta kovová destička nejde trochu povytáhnout? aby bylo vidět pod ní, už se mi to stalo taky, nadzvedla jsem tu destičku, kleště a jehlu jsem přeskřípla, pak vytáhla destičku a vypitvala druhou část jehly.
- Citovat
- Upravit
@jesenka33 Jaký je rozdíl mezi podavačem a chapačem? A jakou tyčku myslíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podavač je ta zoubkatá věc co ti podává látku..chapač je část co ti pomáhá spojit dolní nit s horní a utvořit steh…(já sem tak dobrá a to jsem 15 let ze školy
)Myslím vodící tyč co je v ní nasazená jehla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se mi to párkrát stalo. Pokud s jehlou nejde ani hnout, vem kleště a jehlu přeskřípni, pak oba konce v pohodě vytáhneš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do toho návodu čumím od doby, co se mi to seklo, ale o zaseknuté jehle, tam není ani zmínka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jasska píše:
Taky se mi to párkrát stalo. Pokud s jehlou nejde ani hnout, vem kleště a jehlu přeskřípni, pak oba konce v pohodě vytáhneš…
Tak s tím budud muset počkat na mamku, nějak nemám odvahu ji ničit jehlu bez její přítomnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé holky já mám starou skřínovku…ta co už ušila a prošila..moře věcí a šlape jak hodinky…sice je to velký, skřínový ale bohovský..žádná umělá hmota pravá poctivá práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamce právě po 30 letech odešel minulý týden starý šicí stroj. Nějaký z německa. Bohužel opravář na to koukal a opravit nejde. Tak si pořídila tento. A já ji ho hned zkaličím.
A to jsem si myslela, kolik toho dneska večer stihnu ušít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate Není nic jednoduššího než vzít jehlu novou a nasadit ji do stroje. Stejně s tou starou už toho moc nenašiješ, nejspíš je ztupená, ohlá nebo naštíplá a to bych opravdu nedoporučovala s ní ještě šít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate normálně to rozeber zespoda, tam jak se mění cívka… Na tom není nic složitého. A s tou jehlou je to jak píše @jasska, jehla se mění běžně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už se mi ji podařilo uvolnit. Šila jsem asi minutu a prozměnu se zasekla nahoře.
Krám jeden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit