Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny ![]()
Potřebuju poradit,mám balíčky oblečků na miminko na prodej a nevím jak to mám poslat,nebo když jsem posílala na dobírku,tak to vyšlo vždy draze a někd e kolem 100kč a pořád přemýšlím,když vidím inzeráty příklad,prodej oblečení cena 300kč + 70kč pošta a tohle mně vrtá hlavou jak to takhle posílate? ![]()
Dobírka je drahá a předem na účet peníze nechci,nebo mně ztrhávaj různe poplatky a aby mi to nezhltla banka ![]()
Já s timhle zkušenosti moc nemám,tak je mi trapně,ale nevím si s tím sama rady,předem děkuji za odpovědi ![]()
Vždycky platba předem na účet a pak prodávající pošle věci doporučeně.
Aha děkuji,no je to asi nejlepší způsob,nebo dobírka je fakt drahá to vím,i když já jsem zasíla ana dobírku a taky když mně něco přišlo na dobírku
Však ten poplatek může být kolik? Pár korun… Tak si ho rovnou přičti k ceně zboží, nebo k tomu poštovnému třeba.
Pipet píše:
Vždycky platba předem na účet a pak prodávající pošle věci doporučeně.
Přesně tak ![]()
Ale tohle jsi slyset nechtela ne?Pises,ze dobirka je draha a predem na ucet nechces,protoze ma srazky v bance.
Ale jinak to bohuzel nepujde no,nez jak jsi psala.Bud dobirkou,nebo prevodem,jiny zpusob asi neni
.
Záleží na váze a velikosti balíčku.Mám tu starší ceník z pošty,tak nevím,zda to už není dražší,ale Doporučená zásilka(délka zásilky nesmí přesahovat 50cm a šířka 35cm,přičemž,tloušťka zásilky musí být do 5cm)tak do 50g-30kč do 100g-34kč do 500g-37kč 1kg je za 43kč a 2kg za 49kč.
Doporučený balíček-(největší rozměr zásilky nesmí přesáhnout 60cm a součet všech tří rozměrů 90cm tak do 500g 49kč, do 1kg-54kč a do 2kg58kč.
Pak je ještě cenný balík-největší rozměr zásilky do 240cm a součet všech tří rozměrů do 300cm. Do 2kg 58kč,do 5kg 65kč,do 10kg 77kč,do 15kg 91kč a 20kg 107kč.
Když to není megabalík, do šedesáti korun poštovné většinou je. Ale ne na dobírku.
Já si špatně přečetla,že jde o posílání na dobírku.Ano dobírka je drahá.Jedině peníze na účet a pak poslat doporučeně,jak už bylo porazeno.
co máš za banku, že ti strhávají poplatky za příchozí platby?
jinak doporučeně je to vždy levnější než dobírka. A čím větší balík,tím víc ušetříš. Já jsem např. posílala 11,5kg balík oblečení a stál mě 115Kč. Když si srovnám, že malý balíček stojí 70-80Kč podle váhy, určitě se vyplatí víc. Pokud máš pochybnosti, zabalit, změřit a na cpost.cz podle kalkulátoru zásilek budeš mít aspoň přibližnou cenu.
Dnes zkušenost z hl.pošty - malý balíček, který by se měl vlézt do 37Kč (0,3kg, malý), měla jsem toho víc, tak jsem na něj napsala 500Kč cena. A ejhle, vyjeli mi lístek na 73Kč, tak jsem se jí ptala, čím se to nevejde do té 37Kč zásilky a ona že na to nemám psát cenu. Takže je to do 500Kč, ale nesmíte to na ten balíček napsat..
občas to chce opravdu chladnou hlavu a na jedné poště ti naúčtují věci tak a na druhé jinak, takže já posílání zásilek považuji za sázku do loterie. O tom, že nyní doručují balíčky z větších měst za 6dní snad ani mluvit netřeba
Co budou dělat před Vánocema, to chci vidět
![]()
Holky děkuju za rady,jako mně neděla problém to někomu zaslat an dobírku,ale přijde mi to drahý,no nějak to vymyslím nebo právě mám na prodej oblečky na mimino a mně to doma překáží
Ještě děkuju všem,je i hrozně trapně,že jsem tohle musela dát do diskuze,ale aspoň vím přesně už jak to chodí
![]()
Mám 4eskou Spořitelnu a vždy konecem měsíce si ztrhávaj hrozně moc,že mně s tím už se… ![]()
zuzanasinova píše:
co máš za banku, že ti strhávají poplatky za příchozí platby?
jinak doporučeně je to vždy levnější než dobírka. A čím větší balík,tím víc ušetříš. Já jsem např. posílala 11,5kg balík oblečení a stál mě 115Kč. Když si srovnám, že malý balíček stojí 70-80Kč podle váhy, určitě se vyplatí víc. Pokud máš pochybnosti, zabalit, změřit a na cpost.cz podle kalkulátoru zásilek budeš mít aspoň přibližnou cenu.Dnes zkušenost z hl.pošty - malý balíček, který by se měl vlézt do 37Kč (0,3kg, malý), měla jsem toho víc, tak jsem na něj napsala 500Kč cena. A ejhle, vyjeli mi lístek na 73Kč, tak jsem se jí ptala, čím se to nevejde do té 37Kč zásilky a ona že na to nemám psát cenu. Takže je to do 500Kč, ale nesmíte to na ten balíček napsat..občas to chce opravdu chladnou hlavu a na jedné poště ti naúčtují věci tak a na druhé jinak, takže já posílání zásilek považuji za sázku do loterie. O tom, že nyní doručují balíčky z větších měst za 6dní snad ani mluvit netřeba
Co budou dělat před Vánocema, to chci vidět
![]()
Souhlasím,u nás pošta je fakt,že by člověk z toho ![]()
Když jsem posílala kartičky šmoulů,tak třeba jedné mamince ani nedošli,nebo mně nepřivezli balík domů,prý nemám označený zvonek,přitom na zvonku jméno že i slepý by si toho všiml,pak jel přítel na poštu,udělal tam boro a druhý den hned ráno ,mi ho přivezli domů a najednou zvonek viděli,nebo když jsem poslala kamarádce balíčky,tak to trvalo hrozně dlouho než jí to dorazilo a když ona posílala mně tak druhý den jsem to mněla,no naše pošta fakt že člověk se jenom rozčiluje
![]()
mamina25 píše:
Mám 4eskou Spořitelnu a vždy konecem měsíce si ztrhávaj hrozně moc,že mně s tím už se…
tak přesně kvůli tomu jsem přešla k mbance. Mám k nim taky výhrady - např. že si nemůžu vložit, jen posílat složenkou sobě na účet; každá 12. a další platba převodem je zpoplatněna 7Kč (zatím, kdo ví) a také výběr z bankomatu mě vyjde draho, když mám účet víceméně jen průtokový - platím kartou minimálně, co přijde, se většinou hned odečte a nebo pošle během týdne. Ale pořád mi to vychází líp než u Spořitelny. Je pravda, že nikdo neví, jak se to bude vyvíjet dál, třeba jen nasadili takové podmínky v začátku, ale zatím se mi to pořád ještě vyplatí.
A proč trapně, od toho tu diskuse přeci jsou ![]()
zuzanasinova píše:mamina25 píše:
Mám 4eskou Spořitelnu a vždy konecem měsíce si ztrhávaj hrozně moc,že mně s tím už se…tak přesně kvůli tomu jsem přešla k mbance. Mám k nim taky výhrady - např. že si nemůžu vložit, jen posílat složenkou sobě na účet; každá 12. a další platba převodem je zpoplatněna 7Kč (zatím, kdo ví) a také výběr z bankomatu mě vyjde draho, když mám účet víceméně jen průtokový - platím kartou minimálně, co přijde, se většinou hned odečte a nebo pošle během týdne. Ale pořád mi to vychází líp než u Spořitelny. Je pravda, že nikdo neví, jak se to bude vyvíjet dál, třeba jen nasadili takové podmínky v začátku, ale zatím se mi to pořád ještě vyplatí.
A proč trapně, od toho tu diskuse přeci jsou
tak přesně tenhle problém mám s Českou spořkou taky,akorát bohužel mám od ní úvěr,tak odejít nemůžu ![]()