Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Též platba předem na účet a pak pošlu doporučeně či obyčejně (z příchozí plaby na účet ti prosím tě snad nestrhne žádná banka ne?
)
jediné jak paní dostane peníze v hotovosti je osobní odběr, nebo pak prodat po bazárkách.(tam ale zase platí za vklad zboží)
nevím jak to je ted, ale dřív si sporka strhávala 2Kč za příchozí platbu.
takze holky balk posilat jen doporucene?hele a co kdyz neodhadnu cenu baliku,a napisu vetsi postovne?co pak,kdyz zacne nekdo prudit? ![]()
mamina25 píše:
tak přesně tenhle problém mám s Českou spořkou taky,akorát bohužel mám od ní úvěr,tak odejít nemůžuJá mám takový pocit,že odejít můžeš i přes ten úvěr,když ten úvěr od nich vezme jiná banka.Tak to udělala kamarádka.Netuším zda to lze vždy,záleží asi na přesné smlouvě s nimi.
Nemá co prudit,poštovné ví dopředu jaké bude a když se mu to nelíbí,tak ať nekupuje
. Dělám to taky tak,když mi poštovné přijde moc nenakupuji.
marra píše:
takze holky balk posilat jen doporucene?hele a co kdyz neodhadnu cenu baliku,a napisu vetsi postovne?co pak,kdyz zacne nekdo prudit?
Tak to uhraješ i na balné
![]()
zuzanasinova píše:mamina25 píše:
Mám 4eskou Spořitelnu a vždy konecem měsíce si ztrhávaj hrozně moc,že mně s tím už se…tak přesně kvůli tomu jsem přešla k mbance. Mám k nim taky výhrady - např. že si nemůžu vložit, jen posílat složenkou sobě na účet; každá 12. a další platba převodem je zpoplatněna 7Kč (zatím, kdo ví) a také výběr z bankomatu mě vyjde draho, když mám účet víceméně jen průtokový - platím kartou minimálně, co přijde, se většinou hned odečte a nebo pošle během týdne. Ale pořád mi to vychází líp než u Spořitelny. Je pravda, že nikdo neví, jak se to bude vyvíjet dál, třeba jen nasadili takové podmínky v začátku, ale zatím se mi to pořád ještě vyplatí.
A proč trapně, od toho tu diskuse přeci jsou
Já taky(přešla od ČS k mBank,zažila jsem,když odchozí platby nebyly omezené a byly zdarma všechny a nezáleželo na počtu.Teď myslím,že ta 12. platba a další,je zpoplatněna jen 3kč?
Monny89 píše:marra píše:Tak to uhraješ i na balné
takze holky balk posilat jen doporucene?hele a co kdyz neodhadnu cenu baliku,a napisu vetsi postovne?co pak,kdyz zacne nekdo prudit?![]()
ja si taky prave rikala,ze napisu ze postovne nelze menit,zapocitano balne,a nafta
horsi bude kdyz se seknu v muj neprospech ![]()
Sunnny píše:tak přesně tenhle problém mám s Českou spořkou taky,akorát bohužel mám od ní úvěr,tak odejít nemůžu
mamina25 píše:
Nebo si založit druhý účet někde u levných bank, na spořkovém nechávat jen tolik peněz, kolik je třeba na splátku a zbytek si poslat na jiný účet a tam už s tím hýbat bez poplatků (neznám podmínky všech bank, ale určitě to někde bude levnější…)
založ si účet u Fio banky - vše je zdarma, žádné poplatky, internetové bankovnictví…a je to
pak můžeš posílat doporučeně;-)
marra píše:Monny89 píše:ja si taky prave rikala,ze napisu ze postovne nelze menit,zapocitano balne,a naftamarra píše:Tak to uhraješ i na balné
takze holky balk posilat jen doporucene?hele a co kdyz neodhadnu cenu baliku,a napisu vetsi postovne?co pak,kdyz zacne nekdo prudit?![]()
horsi bude kdyz se seknu v muj neprospech
Tak to se mi taky párkrát stalo, ale neřešila jsem to.. pár korun sem, pár korun tam.. (říkám si, že v životě jsem přišla o víc) ![]()
Crawler píše:
založ si účet u Fio banky - vše je zdarma, žádné poplatky, internetové bankovnictví…a je topak můžeš posílat doporučeně;-)
mBanka je totéž ![]()
Tady ke KALKULÁTOR české pošty, sice to tam nemívají s přesností na halíř(dle mé zkušenosti) ale vždy si tam spočítám aspoň přiližně jestli chtít tři pětky a nebo dvě kila ![]()
Pokud bude poštovné stát míň než sis vyžádala, je to prostě balné a cesta n poštu, nafta, čas, který tím tráváš, je to naprosto normální
Samozřejmě vybírat kilo za obyčejnu malou zásilku je blbost že To ti nikdo nekoupí ![]()
Monny89 píše:Crawler píše:mBanka je totéž
založ si účet u Fio banky - vše je zdarma, žádné poplatky, internetové bankovnictví…a je topak můžeš posílat doporučeně;-)
já jsem nečetla ostatní příspěvky, tak jsem nevěděla, že jste už navrhly jinou banku, ano ano mbank je taky možnost
Holky koukám,že teda nejsem jediná s úvěrem,dnes snad ani skoro nikoho neznám,že by něco nezplácel,je to hrozný ![]()
Já se nemůžu dočkat dne,až doplatím úvěr ![]()
A jinak to mi už taky napadlo založit si jinde ůčet a mít ho právě na posílání balíků a tak…