Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 myslím, že zbytečně hrotíš.
Oznámení na policii je důležité, kvůli možnému soudnímu sporu.
Balík je na mé jméno, na mou adresu, takže ho řešit budu společně s odesílatelem. Zveřejnila jsem to na více místech, včetně tohoto, aby zásilkovna začala hbitě reagovat a ne další týden zapírat.
@klarafka píše: Více
Tos sice nenapsala, ale na policii se oznamuje trestný čin. Rozhodně ti nebudou hledat balík.
No, není-li trestný čin, není práce pro policii, tedy pokud dle tvého tvrzení byla policie nutná, musel tedy být i ten trestný čin ![]()
@aiwwa vždyť ty ani nevíš, co se chodí dělat na policii 😂 😂 😂
Prosim tě, pouč nás. Co se tam chodí dělat?
Na policii se chodí řešit věci, které spadají pod trestní zákoník, ne pod občansko právní spor.
No ty to nevíš tutově a ještě se sama sobě směješ.
@Janli tak myslím, že už to stačí. Napsala jsem svou zkušenost. Možná, abych získala informace o tom, jak postupovali lidé v podobné situaci. Nebo možná jako podpora, jak by mohli jednat. Já vše konzultuji s právníkem. Tudíž ani návštěva policie nebyla zbytečná. Už na tento server nepolezu. Dřív tu bývali chytří lidé, komentovali pouze ti, kteří měli zkušenosti s daným tématem. Dnes jsou tu většinou až na výjimku hovada. Tímto se loučím.
U zasilkovny jsem pracovala, stejně tak mám pracovní zkušenosti s několika dalšími spedičními společnostmi. Jak se postupuje? Podá se reklamace a pokud se balík nenajde, tak se uplatní pojistka balíku, pokud tedy nějakou měl. Co k tomu chceš vědět víc? Pokud se strhnul štítek, měl balík nevhodný obal, což by měl někdo, kdo posílá 50 balíků týdně vědět. A trvám na tom, že řešit tohle přes policii, je mimo.
@Janli tak znova…pro ty méně chápavé. Balík se našel, paní se mnou identifikovala po telefonu! Paní ho měla v ruce, kdy jsme konzultovali a zapisovali obsah. To bylo 5 dní po odeslání! Pak šel balík do kontrolního centra. Tam odsud ho zapomněli poslat! Když ho poslali, zjistilo se, že ho poslali jinam. Údajně! Takže ho stahovali zpět, nyní by měl být údajně!!! Zpět v kontrolním centru!!! Údajně. Spíš si myslím, že se obsah někomu moc líbil. Tudíž jsem vše zveřejnila, a na policii jsem šla na doporučení právníka.
Proč odesílatel neuplatní pojištění balíku?
@Janli uplatní.
Jen to není první případ. Proto policie, proto předžalobní výzva.
A proč jsi vlastně @klarafka psala do diskuze když to víš všechno nejlíp? ![]()
Máš snad pocit, že by českou poštu někdo stíhal nebo ji zavřeli? Přitom to je černá díra, kde mizí jeden balík za druhým. A pak nechápu ještě jednu věc. Na trhu je minimálně 10 firem, co se zabývají spedicí. Proč teda odesílatelka opakovaně využívá tu, která ve velkým ztrácí balíčky, nenalézá je a neproplácí pojištění?