Zásilkovna problém

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
5.10.24 01:45

@aiwwa a psala jsem si diskuze nebo jsem žádala rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
5.10.24 06:04

@Janli je to otázka posledních dvou měsíců, kdy se odesílatele takto,,ztratilo,, několik balíků.
Neměj obavy, už jsme změnily dopravce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
5.10.24 11:46
@aiwwa píše: Více

Ty máš stroj času, že víš dopředu, jaký případ skončí jako trestný čin, z čeho bude jen přestupek a co bude nakonec uzavřeno s tím, že se nepovedlo podezření prokázat? Na policii se chodí v případě podezření na spáchání něčeho trestného. Což je i tento případ. Co se z toho vyvine dál záleží přeci na následném vyšetřování. Může se ukázat, že nastalo jen nějaké neúmyslné pochybení zaměstnanců zásilkovny, ale také třeba, že tam mají škodnou, co krade zásilky. Nebo cokoliv jiného. To nikdo dopředu nemůže vědět a ty máš právo podat podezření na spáchání něčeho a na policii je, aby to prošetřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
5.10.24 12:05
@Janli píše: Více

Teorie hezká, ale v praxi ji z mnoha případů reklamací potvrdit nemohu. Většina reklamací „vyřešena“ neustálým lhaním, odkládáním stylem „nic neřešte, my se Vám do xxx dnů sami ozveme“, přičemž se samozřejmě nikdo neozve a když se ozvete sami, tak se hrozně diví, atd., až to většina reklamujících prostě vzdá. V mém případě i pokusy shodit reklamaci označením přepravovaného zboží za křehké a špatně zabalené (běžné zboží, které stejně zabalené přežilo opakovaný pád z cca deseti metrů - testováno po dohadech se zásilkovnou, kdy mají v podmínkách, že balík musí přežít pád z metru a půl), u ztracených balíků skoro vždy výmluva na špatně nalepený štítek, který spadl a proto nelze balík najít (štítky pro jistotu tištěné na kvalitní samolepky a po okrajích ještě přelepené lepenkou - to ani úmyslně nestrhnete bez poškození krabice, natož aby to spadlo samo) a mnoho dalších výmluv. Když jsem se zásilkovonou začínal, tak měli na internetu telefony na jednotlivá depa, takže v případě problémů se dalo domluvit, kde balík je a nějak to řešit. Obchodní zástupci byli vstřícní a případné probémy opravdu řešili. Dnes není na internetu telefon na jediné depo, vše se musí řešit přes callcentrum, kde nevyřešíte absolutně nic a obchodní zástupci na většinu věcí řeknou, že oni sami mají stený přístup do systému, jako já, tak ať to vyřídím přes callcentrum. Tolik k tomu snadnému řešení reklamací u zásilkovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115778
5.10.24 12:30

@rmot není nic jednoduššího než vybrat jiného dopravce. Zajímavé, že podobné věci s píšete jen dva. :lol:
A trvám na tom, že normální postup je podat reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
5.10.24 13:13
@aiwwa píše: Více

Děkuji za cenné rady :D Samozřejmě využívám několik dalších dopravců, ale pokud nechceš přijít o část zákazníků, nemůžeš dnes zásilkovnu ignorovat.
No pokud máš pocit, že máme se zásilkovnou problém jen my dva, tak přeji příjemné čtení ;)
Recenze zásilkovny od zákazníků, průměrné hodnocení 1.3 z pěti možných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
7.10.24 15:29

Co jsem teda pochopil, že 2 tady. A to je možná to jediné, co jsem v této diskuzi pochopil.
A že by někdo ztopil balík, na kterým je takový focus… to už je na pováženou. Jinak je pravda, že nějaké paušální pojištění bude málo, pokud byl za 15k. A tuším, že nebyl pojištěný na 15k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová