Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
ještě jsem nikdy nic neodesílala přes zásilkovnu, na Vinted jsem prodala dve věci a teď nevím jestli mám zajít na pobočku a oni mi tam štítek vytisknou nebo si jej mám vytisknout doma a nalepit?
Možná jloupý dotaz, ale vůbec nevím jak to funguje
Stačí na balíček napsat jen ten kód co to přišel do chatu, nebo do mailu.
To platí u zásilkovny.
Kdyby si něco posílala přes Balíkovnu, tak tam už píšeš kód a jméno.
U Dpd a Ppl musíš štítek tisknout a lepit na balíček.
@Markéta188 ne u všeho stačí jen ten kód. Posílám přes všechno a nikde nic netisknu.
@Katy09 píše: Více
Hlavně pozor na falešnou zásilkovnu, Vinted je tím proslulý. Podvodník pošle odkaz s tím, že si stáhneš platbu v platební bráně. Pokud zadáš údaje ke své kartě, vybrakuje Ti konto.
Jediný správný způsob je žádat to přes aplikaci a oni na zásilkovně vytisknou štítek s kódem.
@Kriss Tina píše: Více
Aha, tak asi záleží na pobočce, u nás to musí být už vytisknuté, jinak mi to nepošlou ![]()
@Markéta188 píše: Více
S tím jsem se ještě nesetkala a to podávám na několika různých pobočkách no
všude jim vždycky stačil napsat ten kód na balík nebo nahlásit a akorat ppl chteji vidět ten qr kód, ale tisknout sem nemusela nikdy nic no.
@1Pears1 píše: Více
My máme pobočku PPL v opravně kol a tam to pán jen předává PPL, takže štítek musí být už vytisknutý ![]()
DPD zas máme v květinářství a tam jsem posílala jen do Polska a štítek taky chtěla, ale někdo mi říkal, že do ČR stačí taky jen ten kód, ale to nevím.
@Kriss Tina píše: Více
No já bydlím na konci světa ![]()
PPL máme v opravně kol a tam ten pán chce vždy vytisknutý štítek, že to jen každé ráno předá dopravci. Myslela jsem si, že to tak funguje u PPL všude, ale tak asi neee ![]()
Lze poslat Vinted balicek do Polska pres Z-box? A jak pripadne? Vytiskla a nalepila jsem vygenerovany stitek na balik, ale u Z boxu neni scaner
. Pri odesilani pres aplikaci „Zasilkovna“ musi mit navic clovek data. Ale vlastne to mozna v tomto pripade ani nejde, kdyz to generuje Vinted a ne já z moji aplikace.
Druhá možnost: chtela jsem klasicky namackat kod a pouzit fyzicka tlacitka na boxu, ale odesilaci kod na vytisknutem stitku neni jasne patrny. Nebralo mi to nic.
Ma s tim nekdo zkusenost? Dekuji za radu.
https://www.zasilkovna.cz/…-pres-z-boxy
Posilala jsem nedavno, ale teda ne do Polska
Nicmene postup by asi mel byt stejny. Nema na tom byt stitek, jen kod. Ale videla jsem v diskusich, ze v posledni dobe je hodne chyb na strane Zasilkovny pri posilani z boxu, je pry lepsi to podat na podacim miste…
@Beruska999999
Dekuji moc za reakci, pomohla jste mi.
Vinted me vyzval pouze stahnout si stitek (neposlal devitimistny kod), takze z toho vyplyva, ze do Polska to pres Z box nejde. Pujdu do kamenne Zasilkovny.
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.