Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, já oblečení řeším tak, že má malá jakoby legíny místo punčoch, teď i pěkné podvlíkačky-jakoby -je to zimní spodní prádlo. V reálu slabé tepláčky s manžetkou. Je to jednoduché při oblékání ven, nemusí to svlíkat a oblíkat punčochy. Mě osobně i punčochy na to tepolo ve školce připadají potivý. Navrch nosí tuničky z léta a tak. Zástěrky fakt nemusím, lepší bavlněný šatičky.Majka.
Nikkol píše:
Ahooj…mám kluka, ale u nás holčičky nosí zástěrky, sukýnky, šatečky pod tím normálně punčošky.Jediné, co nechápu je jedna věc holčinky můžou nositi punčocháče a na to sukýnku,apod..ale kluci punčošky do třídy vzít nesmějí pouze tepláky s ponožkami-kde je spravedlnost???Když náhodou přijdeme kolem půl deváté a vím, že za chvili jdou ven tak stejně musim malého převléct do ponožek a tepláčků.Už sem o tom v MŠ mluvila, ale bohužel.Mne osobně se zástěrky líbí a pokud budu mít jednou holku budu je dávat.Dokonce mám schované dvě po sobě.
Nezakládalas onehdá tu diskusi o punčocháčkách ve školce?
Neumím si představit, že by nám kecali do toho, co děti můžou mít na sobě a jestli jsou samotné štramplíky vhodné
. Paní učitelce jsem normálně řekla, proč je moje dítě má, a nikdo neměl absolutně žádné námitky (ještě aby
).
Mmch jak se tu psalo, že holčička v zástěrce vypadá jak „uklízečka“… hm. Já bych spíš řekla „hospodyňka“. A připadá mi to tedy lepší, než náš baleťák ve štramplích
, ale co už. Vždyť jsou malí.
OT ale co jsou to štrample?
Puncochace?
Taky bych si nenechala kecat do toho, co ma mit dite obleceno ve skolce. Chapu veci, ktere si deti neumi obleci, ale puncochace? Snad je to pohodlnejsi i pro ucitelku mit v zime puncochace a kdyz jdou ven, tak pres ne hodit jen kalhoty.
Nebo to se pokazde svlekaji? To mi rozum nebere…
U nas prave nosili kluci pres puncochace tenke letni bavlnene sortky a vypadalo to docela hezky.
Jo, punčocháče. Ona tu totiž byla diskuse, že pančelka řekla mamince, že děti ve štramplíkách vypadají jak z chudobince
.
přesně tu samou zástěrku nosí moje dcera ve školce ![]()
ještě má teda jednu od stejné firmy, a tu střídá. přijde mi to lepší než šaty (co nejdou rozepnout), tohle zvládne obléct i svléct úplně sama. jinak takhle chodí už jen jedna holčička. ostatní mají tepláky, což mi přijde děsně nepraktické, když se převlíkají. jak to dělají kluci, nevím. ale máme jednoho, co má na ty štrample normálně kraťásky. to mi přijde dobré řešení.
a abych se pochválila, myslím, že to vypadá i hezky (žádná uklízečka
)
Lenti-lka-h…Nezakládalas onehdá tu diskusi o punčocháčkách ve školce?joo to už nevim je to možné a pokud ne tak sem se do ní přidala.Dnes sme zaspali a stejně sem Fildu musela převléct do tepláčků a ponožek, ale říkala sem si, at se s ním učitelky pak dohadují, že znovu punčoše nechce či svlékat tepláky, ponožky při cvičení.Kdybychom měli punčochy made in větnam jako spousta holčiček v naší školce tak neřeknu, ale snažim se kupovat a dávat pouze bavlnu.Holčičky v zástěrkách se líbí.
Ahoj, mám tedy kluka, ale dávám mu do třídy tepláčky-ty vyžaduje on a na tričko vestu fleeasovou to vyžaduje také. Můžou se u nás nosit, jak punčocháčky tak tepláčky. Holčičky nosí zástěrky některé. Ale souhlasím s maminkou, že já kluka vodím po osmé a bylo by lepší kdyby si nechal punčošky páč jdou poté ven, ale on chce tepláky…
Máme tvrdohlavého syna…
Dcerka nosí sukýnku a punčocháče, dokonce si s holkama sukýnky půjčují, vyměňují a já pak hledám, kde ty naše vlastně jsou, kdo má na sobě tu, co jsem jí ráno dávala.
Prostě jsou to parádnice, šaty nebo zástěrku bych nedala proto, že mají ve školce dost teplo a je to vrstva navíc na triku.
Ale rozhodně bych si nenechala líbit takový nesmysl, že kluci nesmí mít punčocháče. To bych šla s dotazem i za ředitelkou, cože je to za blbost. Školka přece není módní molo a učitelkám to i ušetří práci při odchodu ven, fakt nechápu.
Jak tu proběhlo v té předchozí punčochové diskuzi, jde na to navlíct letní kraťásky a pak ať učitelky něco řeknou
, to by byla diskriminace, no ne? ![]()
Obnovuji diskusi.
Nosí vaše holčičky zástěrky? Pokud ano, tak jaké jsou ty nej? ![]()
@terulína píše:
Obnovuji diskusi.Nosí vaše holčičky zástěrky? Pokud ano, tak jaké jsou ty nej?
ja jsem dcerce udelala do skolky zasterku se stare manzelovy kosile, vodovky nejdou vyprat… kdybych nemela, dam ji stare tricko na prevleceni. Nebudu to kupovat:D
@Alay88 to by mi bylo docela líto zničit ![]()
@MarieOVMUC díky za názor
Mám 2 holky ve školce a zástěrky nenosí. Starší (5) nosí do třídy sukýnku, mladší (3) legíny, tepláky, v zimě punčocháče. Taky jsem jí zkoušela dávat šatky nebo sukýnku, ale pak nastal problém na záchodě, kdy si ji neuměla dobře vyhrnout a neštěstí bylo na světě ![]()
Taky zástěrku nedávám. Jediné, co občas dávám, jsou šatečky http://www.veselanohavice.cz/…y-more-a-ja/
i když spíš je nosí víc do výtvarky, než do školky, aby se celá nezmazala.
Jinak klasicky má tepláky, v zimě punčochy a přes to třeba ty šatečky, nebo sukýnku.
Za tři roky, kdy mám ve školce 1-2 děti, jsem žádnou zástěrku neviděla.
Zbytečnost k ničemu - dcera nosila (jako prakticky všechny holčičky) normálně různé sukýnky… některé „nesukýnkové“ nosí jen barevné legínky, ale těch moc není.