Zástěrky do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22004
8.9.14 11:01

Za tři roky, kdy mám ve školce 1-2 děti, jsem žádnou zástěrku neviděla.

Zbytečnost k ničemu - dcera nosila (jako prakticky všechny holčičky) normálně různé sukýnky… některé „nesukýnkové“ nosí jen barevné legínky, ale těch moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.9.14 11:08

Fuj, v zivote bych diteti dobrovolne nenavlekla zasterku, aby vypadala jak mala domovnice… :roll:

Na vytvarku a keramiku jsme meli pogumovany lacl nebo takova nepropustna tricka, co prodavaji v Ikee, tusim, ze i skolka mela svoje vlastni.

Mam dve holky, sestacku a prvnacku a ani za te starsi se nastesti zasterky ve skolkach uz nevyskytovaly…

• Citovat
  • Upravit
11620
8.9.14 11:44

Dcerka má ve třídě jednu holčičku, která nosí. Jsou podobné, jako pár exemplářů, co mám ještě po jedenáctileté neteři. Dcerka je náhodou vyštrachala a donutila mě je vyprat. Naštěst na ně už zapomněla :mrgreen:. Chodí v tepláčkách a triku, časem v zimě dostane asi punčocháče a sukýnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
8.9.14 13:10

Teď se myslím zástěrky vůbec nenosí. Mě to nepřipadne tak strašné, jak tady někdo psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15066
8.9.14 13:16

Vida a já litovala, že kluk do školky nemůže mít tak něco šikovného jako byla zástěrka. No ještě že nemám třetí holčičku, to bych jí způsobila tedy staršlivý faux pas :mrgreen: Mně zástěrky vyhovovaly, holky neměly každý den sprasené triko, jako kluk který nosí leginy a tričko a ještě mohly mít v kapsičce kapesník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
8.9.14 13:25

Jee tak to sem asi divna, ale ja dcerce nakoupila asi pet zasterek a bude je nosit.ona je sama chce 9e to ma jako saty. Nevim proc by mela mit obleceni jak cune od jidla a vodovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
8.9.14 13:30

@cherrylady A není jedno, jestli má od toho triko nebo zástěrku? Flekatá je stejně… Peru denně :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
8.9.14 13:37

@Genovesa to neni, protoze zasterku proste bude dostavat klidne i flekatou, ale nevim, proc by mela mit pak veskery obleceni napr. trika s mastnyma flekama, ktery nevyperu a tak podobne. Bohuzel ale u nas ve skolce jim je take nedavaji, protoze nechteji porad oblikat 30 deti, coz na jednu stranu chapu, kdyz je tam jedna ucitelka, ale zase proste nechci davat dceri do skolky jen osklivy stary obleceni a zbytecne nicit to hezky. Takze ja ji to rano dam a kdyz si to pak na spani svlekne a uz neoblekne, tak bude bez ni, ale aspon cast dne ji mit bude. Uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
8.9.14 13:41
@boball píše:
Vida a já litovala, že kluk do školky nemůže mít tak něco šikovného jako byla zástěrka. No ještě že nemám třetí holčičku, to bych jí způsobila tedy staršlivý faux pas :mrgreen: Mně zástěrky vyhovovaly, holky neměly každý den sprasené triko, jako kluk který nosí leginy a tričko a ještě mohly mít v kapsičce kapesník.
:potlesk:
@cherrylady píše:
Jee tak to sem asi divna, ale ja dcerce nakoupila asi pet zasterek a bude je nosit.ona je sama chce 9e to ma jako saty. Nevim proc by mela mit obleceni jak cune od jidla a vodovek.

;) vidím to podobně, uvidím jaká bude praxe. Kde jsi kupovala zástěrky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
8.9.14 17:19

Malá chodí do školky třetím rokem a zástěrku jsem tam za tu dobu neviděla na nikom. Na výtvarné činnosti nafasují omyvatelné zástěrky z IKEA. Nosí normálně trička a sukýnky nebo šatky jako ostatní holčičky. Jako čuně nechodí, má tam na výměnu, ve flekatý zástěře bych jí chodit nenechala. zatím jsem vždycky všechno vyprala, přetřu žlučovým mýdlem a vypere se samo. Teď už se ani nezamaže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
8.9.14 17:27

Mě se rozhodně víc líbí zástěrka než sukně, je to i praktické. To než sukni, tak raději legíny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
8.9.14 17:34

Co je na zástěrce praktického? Když se ušpiní jakože začátky takové většinou jsou, musí se vyprat jako jakékoliv jiné oblečení. No s tou hezkostí, já mám spíš asociace jako @Hanka1 Žena za pultem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
8.9.14 17:48

V naší školce žádná z holčiček nic takového jako klasická propínací zástěrka nenosí.
Moje přes zimu ve školce donosí letní šaty, co jí už příští rok stejně nebudou, běžné oblečení kupuju takové, aby mi nebylo líto, když přijde úhony nebo se ztratí. Ty opravdu hezké kousky do školky nedávám vůbec. Běžné denní výtvarno z hlediska oblečení neřeším, stejně se to většinou dá v pohodě vyprat, vyhrazené tričko má jen na keramický kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.9.14 17:55

Majda chodí do školky čtvrtý rok a ještě „nedonesla“ žádný nevypratelný flek.
Ale jak to dělá, to nevím :mrgreen: doma je jako prase :mrgreen:

Takže zástěrka netřeba.

A když už, tak nejvíc fleků měla na dlouhých rukávech, takže zástěrka by nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
8.9.14 20:57

Tak za mě zástěrky ano, pro mě je to praktické. Není jedno jestli perete pořád dokola tričko nebo zástěrku. Plátěná zástěrka vydrží pěkná mnohem dýl.
Líbí se mi teda i ty „starší“ klasické propínací modely, ale např. v té naší myslím, že jako domovnice nebo uklízečka fakt nevypadá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí