Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mom.kri mě zas vyhovovaly zástěrky, protože měly kapsičku na kapesník a ve školce bez kapesníku ani ránu.
@mojmira píše:
@mom.kri mě zas vyhovovaly zástěrky, protože měly kapsičku na kapesník a ve školce bez kapesníku ani ránu.
No, dřív to bylo povinné - zástěrka s kapsou a látkový kapesník…
Ted nic takového mít nemusí a kapesníčky mají papírové, takové v tom papírovém boxu položené na skřínce, peo všechny děti.
Jj, přesně tak, kapesník děti ve školce nikdy nepotřebovaly, mají k dispozici papírové. Takže žádná kapsa nám nikdy nechyběla.
Tak dcera zrovna minulý týden ten kapesníček papírový v kapse nosila. Nemá rýmu, ale jak občas fňukala, tak na utírání nosu.
Jen technická i sukýnky a šatičky mívají kapsy
. U nás učitelky striktně jedou papírový kapesník na jedno použití, že je to nehygienické lovit smrkance po kapsách. Každé dítko musí přinést na pololetí jednu krabičku kapesníků, ta je ve třídě + mají balíčky na ven. Nosit musí děti všechny, ať už nosí na sobě cokoliv.
@mimoza666, u nás taky tak, přesně - žádný papírový kapesníček do kapsy - i když dítě má, paní učitelka vyhazuje, vidí-li to. Jednou řekla, že nemá čas na to, aby sledovala u každého, v jakém stavu ten kapesník má a potom leda tak loví cucky z kapesníků všude po koberci. Vysmrkat, utřít nos, oči… a bez ohledu na stav kapesníku, do koše.
V kapse je můžou mít jenom na ven, ve venkovních teplákách.
@mimoza666 píše:
Jen technická i sukýnky a šatičky mívají kapsy. U nás učitelky striktně jedou papírový kapesník na jedno použití, že je to nehygienické lovit smrkance po kapsách. Každé dítko musí přinést na pololetí jednu krabičku kapesníků, ta je ve třídě + mají balíčky na ven. Nosit musí děti všechny, ať už nosí na sobě cokoliv.
jo to jsme do skolky davali taky…
u nas ve skolce nebyly v umyvarne ani hadrove rucniky, ale papirove prave z hygienickych duvodu…
Jako Husakovo dite jsem dokonce i vyfocena ve skolce v takove hnusne cervene silonove zastere, ani na to foceni nam je soudruzky ucitelky nesundaly ![]()
ale tenkrat ty kapsicky mely vyhodu, ja do nich davala tvrde vyzvejkane maso, tenkrat se muselo maso snist, takze vzdycky odpoledne prisel pro mne tata a vylovil z kapes suche maso ![]()
@Hanka1
jsem stejná generace se stejnou zkušeností
co se týče masa, dojídání i zástěrek. Jsem tak ráda, že moje děti můžou klidně maso nejíst, zástěrky nepotřebují.
@Hanka1 píše:
Jako Husakovo dite jsem dokonce i vyfocena ve skolce v takove hnusne cervene silonove zastere, ani na to foceni nam je soudruzky ucitelky nesundaly
ale tenkrat ty kapsicky mely vyhodu, ja do nich davala tvrde vyzvejkane maso, tenkrat se muselo maso snist, takze vzdycky odpoledne prisel pro mne tata a vylovil z kapes suche maso
@zuzouš Tak to můj bratr si to maso nepokrytě cpal do kapes. Přišlo mu to bezpečnější. Ty mastné kapsy, to musela být lahůdka, ale máma vzpomíná s empatií
.