Zavádění příkrmů a zapíjení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zavádění příkrmů
Vím, že je toho ohledně příkrmů tady napsáno už dost, ale nenašla jsem to pravé ![]()
Zítra začínáme s příkrmy a chtěla bych se zeptat, jestli jste po příkrmu (zelenina) dávali ještě UM nebo jen zapít čajem?
A odkdy může například bílý jogurt? Naše dr doporučuje jen zeleninu, ovoce už moc ne. Tvářila se na mně divně, když jsem říkala, že bych na oběd dala zeleninu a k večeři přesnídávku, tak už jsem neměla náladu už se ani moc ptát ![]()
Ale jistilo to eMimi, tak kdyby jste byli tak hodné a řekli mi, to co dr dneska ne ![]()
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já ze začátku, pokud snědl jen pár lžiček, jsem dávala UM. Teď, když sní celou porci dávám jen zapít čajem…
Ovoce jsem přidala po cca 3 týdnech zeleniny k obědu, dávám ho dopoledne, k večeři kaši. Jogurt zatím ještě nedávám, malý je na příkrmech 2 měsíce. Plánuju to za pár týdnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jogurt mi Dr. doporučila od cca 7 měsíce, prostě nějak postupně to všechno přidávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,tak máme stejné téma na probírání
.Určitě začni se zeleninou s ovocnou ještě počkej.Doporučuje se to měnit tak cca po třech dnech aby si zjistila případné reakce či alergie na určitou zeleninku nebo ovoce.Aby si pak věděla po čem je třeba osypaná.
Naše Manu (viz.metřík) si dá zeleninový příkrm a dopije to klasickou dávkou UM takže 235 ml.Takže když bude mít hlad nevidím důvod proč jí nedat najíst.Čajík dej třeba až odpoledne,at toho nemá moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a bilý jogurt bych ještě nedávala.Raději později než dřív.Já malému dával cca od 7-8 měsíců,pak jsem mu tam dávala ještě ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jsem ráda, že nějaká aktuální diskuse k příkrmům. Zítra máme taky zkusit začít. Nám teda Dr. řekla, že máme začít mléčnou kašičkou místo oběda, ale po načtení zkušeností maminek začneme asi zeleninkou. Můžu se zeptat kolik toho chystáte na jednu porci. A máte zkušenosti s těmi kupovanými příkrmy? Díky. Vůbec jsem si ani nepomyslela, že příkrmy jsou taková věda, je to druhá maturita
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se k Martině, za dva týdny taky začínáme, tak budu ráda za každou informaci co a jak ano a co ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dornicka píše:
Přidávám se k Martině, za dva týdny taky začínáme, tak budu ráda za každou informaci co a jak ano a co ne
tak to si budeme držet palce, jen tak zkušebně jsem mu zkusila dát na lžičku rýžovou kašičku s vanilkou a pěkně mi to plive
. Tak jsem to snědla sama, dobré to je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dornicka píše:
Přidávám se k Martině, za dva týdny taky začínáme, tak budu ráda za každou informaci co a jak ano a co ne
tak to si budeme držet palce, jen tak zkušebně jsem mu zkusila dát na lžičku rýžovou kašičku s vanilkou a pěkně mi to plive
. Tak jsem to snědla sama, dobré to je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My začínali zeleninou-mrkví, kupovanou. Poprvé malá snědla tak 5 lžiček, pak se dokrmila UM, druhý den už to bylo víc a třetí den snědla skorocelou malou skleničku. Pak jsem dávala další zleninu, brokolici, pak to mrkev+brambor atd…
Po 14 dnech jsem odpoledne začala dávat přesnídávku, a po dalším týdnu večer kaši.
Teď 7 měsíců- už sní k obědu někdy i celou velkou skleničku, samozřejmě už i s masem. Pak asi po 2 hod. má UM. Po příkrmu dávám napít trochu čaje, někdy chce někdy ne.
Dělám i domácí zelninu+maso+přílohy, malá jí oboje.
Jogurt plánuje tak od 8 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak my začali k obědu zeleninu (postupně různou, nejprve mrkev, brambor, pak jsem k tomu přidala brokolici, špenát…), asi po 14 dnech jsem do toho začala dávat i maso nebo žloutek. Zapíjet prso dávám doteď
(10m). Po měsíci jsme najeli i na ovoce - přesnídávky nebo čerstvý, nejprv rozvařený, teď už jen rozmačkaný nebo nakrájený, dávám ho k svačině dopo nebo odpo. Jo a do té masozeleniny tak od 8m co jsme začali lepek dávám i těstoviny, kuskus nebo rýži atd. Jogurt jsem poprvé dala někdy po 7 měsíci, ale jen bílý několikrát trošku ochutnat a když nebyla žádná negativní reakce (zvracení a tak), tak ho dostává na druhou svačinu (dopo nebo odpo) nebo ke snídani. Od devíti měsíců teprve dáváme večeře, ale kaše ne, prostě je nechce, takže buď to co k obědu, nebo pečivo s máslem, žervé, i jogurt.
- Citovat
- Upravit
fakt napoprvé už pět lžiček. Tak to je moc šikovná
. Právě jsem se chtěla zeptat, jestli ze začátku dávat hned na lžičku nebo ještě do lahvičky. Říkala jsem si, že kdybych mu to dávala ze začátku do lahvičky a zvikl si na tu chuť, tak převod na lžičku by byl asi takový nenásilný. Ale asi to bude na lahvičku moc tuhý, že. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dávej na lžičku, musí si na ni taky zvyknout. Kup si malou plastovou mělkou. Některý mimi s tím mají problém u nás nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady opět klasika, která nemá chybu: http://www.kojeni.net/prikrmy.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já teda nevím co ta moje doktorka divočí. Náš malej má ukončenej 4. měsíc, krásně prospívá, porodní váha
3500, současná váha 6500, to bysme podle toho manuálu na kojení.com nemuseli vůbec nikam kvaltovat. Navíc Honzík je nejedlík, on ani to UM moc nedá, takže já to do něho budu asi tlačit na sílu. No půjdeme na to asi pomaleji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit