Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hledám recept, který kdysi používala moje babička, bohužel ta už není a já si jen pamatuji, že zavařovala červený rybíz s nastrouhanou mrkví. Chutnalo to po rybízu nakysle a dávalo se to třeba k pečenému králíku s rýží, vím, že jsem se po tom mohla utlouct, jenže nikdo o tomto receptu nikdy neslyšel ![]()
Jsem zadala rybíz s mrkví do vyhldávače a hupslo to tam na mě. Tak tam mrkni.
@Jana525 to právě není ono tohle je něco jako čalamáda, tamto určitě nebylo takhle rozvařený ![]()
Babička to taky dělala, není babička, není ani receptu a dobroty. ![]()
I když ten vložený by mohl být ono, jenom to je už smíchané.
@kve-tinka to jsem ráda, že to někdo zná jen nevím jak se to dělá, podle toho receptu je to dost rozvařený babička to měla nerozvařený ![]()
Kdysi jsem to dělala, podobně, jako tady ![]()
Mrkev nastrouháme najemno. Rybíz dobře omyjeme a prohlédneme, aby nebyl plesnivý nebo jinak znehodnocený. A pak už jenom ve sklenici střídáme vrstvu mrkve s vrstvou rybízu. Každá vrstva má asi dva centimetry. Sklenici zalijte oslazenou vodou a sterilujte.
@laducha to bude ono a jak dlouho to steriluješ? To jakoby normálně zavařuješ v hrnci s vodou?
@ka2ka píše:
@laducha to bude ono a jak dlouho to steriluješ? To jakoby normálně zavařuješ v hrnci s vodou?
Tak, aby mi chytly vršky. Do hrnce dám utěrku, naliju vodu, vložím sklenice a uvedu do varu. Pak nechám tak 10 minut vařit, vytáhnu a otočím dnem vzhůru.
@laducha super moc děkuju to vypadá nadějně zkusím testovací várku ![]()
@ka2ka píše:
@laducha super moc děkuju to vypadá nadějně zkusím testovací várku
Radši testni jen trošku, abys mi pak nenadávala ![]()
@laducha jojo zkusím pár skleniček a neboj nevynadám i kdyby to nebylo ono ![]()