Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nebyla některá z vás v poslední době na zavedeni stentu do ledviny?
v pátek mi zjistili hydronefrozu 3. stupně, jsem teď 26tt, a zítra mám jít na zavedeni stentu. Ale tím, ze mi nemůžou dat narkozu z toho mám fakt strach 😫 jak to probíhalo u vás? Jak dlouho zákrok probíhal a dalo se to vydržet? Dal se aspoň třeba nějaký krém/masticka na znecitliveni při zavádění, nebo ne?
Děkuji
Ahoj, mne ho zavadeli, v podobnem tydnu tehotenstvi, ale davali mi ho pod kratkou narkozou, takze u tebe ti nereknu.
Vyndavali mi ho pak uz jen tak na pockani a to jsem ani necitila.
Ale ja pri zavadeni mela tezkej zanet ledvin i mocaku, tak mozna i proto jsem byla pod narkozou, netusim. Neboj, urcite by ti to nedelali, kdyby to melo nejak extremne bolet. Nebo nejake umrtveni ti urcite udelaji..
Ja jsem tom byla. Narkoza ne, ake nejake mensi lokalni znecitliveni ano. To ti daji taky, myslim. Dali mi pak ale i antibiotika, ze se to dava preventivne kvuli zanetu po zavedeni. Byla jsem na urologicke klinice kousek od apolinare.
Vyndani pak ambulantne na pockani.
Neboli to, je to spis neprijemny. Zkusit se co nejvic uvolnit. Drzim palce, neboj, bude to v pohode ![]()
Me zavádějí dvakrát a vždy v narkoze. Není problém najít něco, co miminu nevadi.
Ahoj, zaváděli mi ho ve 26tt pod krátkodobou celkovou narkózou. Vytahovat by mi ho měli po 6N. Nyní mám měsíční holčičku a obě jsme to zvládly ❤️ musím hodně pít, jinak čůrám krev.. prvních 14 dní po zavedení jsem měla bolesti.. často mi tvrdlo břicho. Rodila jsem přirozeně a o stentu jsem nevěděla. Kdyby jsi potřebovala vědět více, klidně napiš SZ.
Zaváděli mi ho už x krát. Většinou v narkóze, ale už i bez. Dávám to, je to hnusné, ale nejsem těhotná. Jako těhotná bych nutila k uspání. Existují narkózy, které se normálně dávají v těhotenství. Víc ublíží miminku stres, který z toho máš, než ta narkoza.
Holky, už to mám za sebou. Zákrok jako takový byl celkem v pohodě, dost nepříjemný, ale ne bolestivý. Jen ty bolesti teď co mám potom jsou hrozný. Našly jste nějakou úlevu krom paralenu? A jak dlouho po zákroku jste curaly krev a bolelo vás to?
@Misa293 nebrala jsem na bolest nic, ležela jsem a dalo se to. Krev jsem čurala cca tyden, ted curam krev pokud malo piju. V tehu jsem si piti hlidala a vypila cca 3l. Curani me bolelo asi 14 dni, to bylo sileny. Vzdy jsem si mackala stehna a cela se u toho kroutila. Trubice byla podrazdena nejen od stentu, ale i od cevkovani.