Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak opětovné zamrazení je technicky možné, ale myslím, že to spousta CARů nebude standardně provádět, určitě bych se poptala na konkrétním místě. Jinak je bohužel i šance, že po rozmrazení nebudou k zavedení vhodná obě embrya a jedno se vyhodí předem.
No ono to bude jako u potravin
jak je jednou rozmrazíš, musíš je použít nebo vyhodit… většinou obě embrya rozmražení nezvládnou, takže se to vyřeší samo
Není to jako u potravin, opravdu bylo prokázáno, že opětovné zamrazení a rozmrazení embryí jejich kvalitu zas tak dramaticky nezhoršuje, ale je to dost práce a nákladů navíc a ne všude to dělají.
Ono přeci jen rozdíly v kvalitě, rychlosti a médiích použitých na zamrazení a rozmrazení embrya nebo kusu hovězího jsou poněkud odlišné ![]()
@ugluk ahoj!!!
@Anonymní píše:
Ahoj kočky, obnovuji diskuzi. Máme zamraženy embrya po dvou. Co když si nechám zavést z těch dvou jednom jedno? Co se stane s tím druhým? Prostě se vyhodí nebo se může znovu zamrazit?
taky jsem řešila, řešila, měli jsme dokonce 2×3, ale situace se vyřešila za mne, v obou případech se kvalitně rozmrazilo jen jedno, druhé vůbec, třetí nic moc, takže se vkládalo jedno dobré a jedno s minimální šancí na úspěch. Takhle to dopadne u spousty lidí, takže v tomhle směru je to vyřešené za tebe. Záleží i na technologii mrazení a rozmrazení a stádiu vývoje, pokud budou velké, velmi kvalitní a dobře rozmražené, pak riskuješ dvojčata a pokud je nechceš, tak to ani nezkoušej. Ale většinou to samo dopadne jinak.
@fialína ahoj ![]()
Ona je další věc, že se od „našich dob“ kvalita mražení hodně změnila, jsou tu možnosti vitrifikace a zatímco s obyč mražením (které ale stále ještě dost center dělá) přežilo statisticky rozmražení 50 % embryí, s vitrifikací je to snad 90 %.
@ugluk jo jo, taky jsem o těch novinkách slyšela
, i když už nemám důvod to moc sledovat, ale někdy si přece jen nemůžu pomoct.
@fialína no a co ja?
Jako teoreticky to mrazeni nastudovane mam skvele, v praxi ale nejak skutek utek ![]()
Koukám, že jste byla proti vložení dvou emrii a nakonec jste to udělala taky ![]()
Ahoj kočky, obnovuji diskuzi. Máme zamraženy embrya po dvou. Co když si nechám zavést z těch dvou jednom jedno? Co se stane s tím druhým? Prostě se vyhodí nebo se může znovu zamrazit?