Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nereste okoli. Naucte se byt spokojena a stastna jak jste ted.
A tobě zase třeba někdo závidí, že máš zdravé dítě i když mají vilu s bazenem a manžela. ![]()
Ahoj,
ano, v závěru jsi na to kápla. Problém je v tobě samé. Ale pozor, je moc dobře, že sis to uvědomila, protože spoustu lidí je schopných svádět to na cokoliv kolem, jen ne na sebe.
Základem je, že rodiče tě mají rádi, když u nich bydlíš, a ty máš ráda své dítě.
Zkus se dál zaměřit na to, co je ti dostupné a dělá ti radost. A těch radostí se snaž nabalovat víc. Ono to strašně moc působí na ostatní, jak jsi nastavená uvnitř. Prostě je to z tebe cítit. A spokojená baba pak spíš najde chlapa, než nespokojená.
Určitě se ti podaří žít tak, že si nakonec řekneš, že ostatní mohou závidět tobě. Lásku, radost, rodinu.
KAZDY MUZE ZAVIDET A DELA TO, TIM SE NETRAP… zkus se soustredit a vypsat si za co jsi v zivote stastna, treba ti to pomuze. Pravidelne si to cti
Ja znam zase nekoho, kdo by ti zavidel, ze mas dite u sebe a nevychovava ho tvuj ex se svou partnerkou.
@Anonymní píše:
Závidím všem mim známým a kamarádkam, že mají úplnou rodinu, že mají partnery, že je nikdo v těhotenství neopustil. Závidím svému ex, že má ženskou (kvůli které nás opustil) stydím se za to. Nikdy jsem se necítila tak opuštěná, bezcennà, neschopná. Stydím se za to, že nejsem šťastná na mateřské, že musím bydlet u rodičů, a že si tu vylivam srdce, jak nějaká nevyrovnaná kráva. Miluju svojí dceru a jsem šťastná, že jí mám, ale sama v sobě mám problém… přeji všem hezký den
Závidíš, protože ti chybí nějaký partner, objetí, láska. Ono až se ti někdo si cesty připlete, zase se na svět budeš dívat jinak. Na závist tam místo nebude. Já vím, že na mateřské je horší se seznámit, ale jestli ti rodiče malou pohlídají, tak se snaž někam vypadnout. Za prvé si odpočineš od dítěte, za druhé budeš mít možnost si někoho najít. No a jestli tu možnost nemáš, tak jsou tady seznamky. Neříkám, že to vyjde hned, ale šance tu je a veliká ![]()
Dik za diskuzi, ja se taky ted zrovna poslednich par dni utapim v zavisti (a sebelitosti). Neopustil me tedy chlap a mam krasnou rodinu. U me je to zase zavist vsem znamym a spoluzakum z vysoke, jak si uzivaji zimu nekde na kokosovych ostrovy ostrovech, pripadne na lyzovacce v Alpach.. Mezitim co ja sedim doma s nemocnym deckem a bubnem, koukam z okna a muj svet se smrsknul na teplaky, mastny vlasy, vareni, uklizeni, utirani nudli a zadku ![]()
Jako nejlépe na tom samozřejmě nejsi, ale bydlíš u rodičů, ne v azyláku, dítě je zdravé, u tebe…
Ono opravsu nemá cenu řešit lidi okolo, to ti akorát bere energii na to řešit svoji situaci, aby ses mohla mít ještě lépe ![]()
najdi pozitiva na svém životě a těch se drž, ta neggativa postupně odbourávej…
Co je pro tebe nejhorší, bydlet u rodičů nebo být sama? Začala bych pracovat na řešení toho, co ti přijde jako větší problém ![]()
Ne, nemusí…ale vdanou a opuštěnou v těhotenství znám jen jednu z médií, kdežto opuštěných přítelkyň v těhotenství mraky ![]()
@Anonymní píše:
Dik za diskuzi, ja se taky ted zrovna poslednich par dni utapim v zavisti (a sebelitosti). Neopustil me tedy chlap a mam krasnou rodinu. U me je to zase zavist vsem znamym a spoluzakum z vysoke, jak si uzivaji zimu nekde na kokosovych ostrovy ostrovech, pripadne na lyzovacce v Alpach.. Mezitim co ja sedim doma s nemocnym deckem a bubnem, koukam z okna a muj svet se smrsknul na teplaky, mastny vlasy, vareni, uklizeni, utirani nudli a zadku
Každý na MD doma vaří, uklízí a stará se o dítě.
Teplaky, mastné vlasy a neupravený vzhled je o Tobě. I když jsi doma a nechodíte ven, že máš dítko nemocné není to důvod se zanedbávat. Je to o přístupu k sobě samé ![]()
Zakladatelko, je fajn, že jsi sama k sobě upřímná. To je v podstatě základ k cestě vpřed, nelhat sám sobě a pojmenovat, co mě štve, trápí…A vytříbit si, co s tím můžu dělat, co můžu a co nemůžu změnit. A co nezměním, to se naučit přijmout…
Jako první krok doporučuji uvědomit si, co všechno MÁŠ, nikoli to, co nemáš…Spousta lidí tohle neumí…Máš zdravé dítě, ty jsi zdravá, máte zázemí u rodičů nejspíš a fungující milující rodiče. To není samozřejmé, navíc jistě bys našla těch pozitiv mnohem víc.
Uvědom si, že stav bez partnera není nic definitivního a nejsi v tom sama. Vždyt se podívej kolem sebe!
Další věc je, že to, jak my vnímáme své známé a okolí jen jen slupka. Málo kdo vidí pod povrch. Bud si jistá, že prakticky každého něco trápí, jen ty o tom nevíš…A je klidně možné, že ta kámoška, co má fcb plný selfíček s partnerem někde u moře má zdravotní problémy, nemůže otěhotnět, nebo ji trápí rodinné vztahy.
Zaměř se na to pozitivní, co máš a to rozvíjej…To tě udělá trvale vyrovnanou a spokojenou a snáz ti otevře cestu k novému vztahu. Hodně štěstí ![]()
@Anonymní píše:
Dik za diskuzi, ja se taky ted zrovna poslednich par dni utapim v zavisti (a sebelitosti). Neopustil me tedy chlap a mam krasnou rodinu. U me je to zase zavist vsem znamym a spoluzakum z vysoke, jak si uzivaji zimu nekde na kokosovych ostrovy ostrovech, pripadne na lyzovacce v Alpach.. Mezitim co ja sedim doma s nemocnym deckem a bubnem, koukam z okna a muj svet se smrsknul na teplaky, mastny vlasy, vareni, uklizeni, utirani nudli a zadku
Neboooj. Děti ti vyrostou a ještě toho hodně stihneš. Jestli tedy je partner kompatibilní a děti jsou zdravé. ![]()
Závidím všem mim známým a kamarádkam, že mají úplnou rodinu, že mají partnery, že je nikdo v těhotenství neopustil. Závidím svému ex, že má ženskou (kvůli které nás opustil) stydím se za to. Nikdy jsem se necítila tak opuštěná, bezcennà, neschopná. Stydím se za to, že nejsem šťastná na mateřské, že musím bydlet u rodičů, a že si tu vylivam srdce, jak nějaká nevyrovnaná kráva. Miluju svojí dceru a jsem šťastná, že jí mám, ale sama v sobě mám problém… přeji všem hezký den