Závidím všem okolo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2349
5.2.20 13:36

Já závidím ségře, že bydlí v bytě po babičce v centru Prahy a nemusí platit nájem, zatimco já jsem v megadrahý díře s výhledem na popelnice, fakt se tou nespravedlností hodně užírám. Závidím všem holkám, co se jim podařilo otěhotnět rychle (mě to nejde), závidím všem svým těhotným pacientkám… Závist je normální lidská vlastnost, jenom to nesmí sklouznout k tomu vtípku o závistivcích -…víš jakou má soused kozu? - ano, chtěl bys taky takovou? - ne, chci, aby mu chcípla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
5.2.20 13:39

Já zase závidím všem, kdo už má školkové nebo školní děti. Mám děti rok a půl a 6,5 měsíce a doma mě to prostě nebaví, chci zpátky do práce a chci zpátky aspoň trochu svobody a chci se už konečně trochu vyspat. Chci si dojít v klidu ke kadeřnici nebo k zubaři nebo odjet někam aspoň na jednu noc sama a slyšet jen ticho a ticho, celý den ticho. Když jdu po ulici a vidím nějakou mámu se staršími dětmi, tak ji strašně závidím :-D chlapa mám, ale díky dětem už ten vztah stejně není takovej jako dřív a nevím, jestli někdy bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
5.2.20 13:40
@Anonymní píše:
Dik za diskuzi, ja se taky ted zrovna poslednich par dni utapim v zavisti (a sebelitosti). Neopustil me tedy chlap a mam krasnou rodinu. U me je to zase zavist vsem znamym a spoluzakum z vysoke, jak si uzivaji zimu nekde na kokosovych ostrovy ostrovech, pripadne na lyzovacce v Alpach.. Mezitim co ja sedim doma s nemocnym deckem a bubnem, koukam z okna a muj svet se smrsknul na teplaky, mastny vlasy, vareni, uklizeni, utirani nudli a zadku

Posílám velké :hug: mám to podobně. Oni se třeba na těch ostrovech snaží o to, co ty už máš a skoro 2×. Každému by taková dovca prospěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
5.2.20 13:52
@Pruhovaný_mýval píše:
Já závidím ségře, že bydlí v bytě po babičce v centru Prahy a nemusí platit nájem, zatimco já jsem v megadrahý díře s výhledem na popelnice, fakt se tou nespravedlností hodně užírám. Závidím všem holkám, co se jim podařilo otěhotnět rychle (mě to nejde), závidím všem svým těhotným pacientkám… Závist je normální lidská vlastnost, jenom to nesmí sklouznout k tomu vtípku o závistivcích -…víš jakou má soused kozu? - ano, chtěl bys taky takovou? - ne, chci, aby mu chcípla.

Tak ať se vám daří sousede. Ale ne zas moc, to byste mě nasr@l :D

Příspěvek upraven 05.02.20 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
5.2.20 13:55
@Anonymní píše:
Dik za diskuzi, ja se taky ted zrovna poslednich par dni utapim v zavisti (a sebelitosti). Neopustil me tedy chlap a mam krasnou rodinu. U me je to zase zavist vsem znamym a spoluzakum z vysoke, jak si uzivaji zimu nekde na kokosovych ostrovy ostrovech, pripadne na lyzovacce v Alpach.. Mezitim co ja sedim doma s nemocnym deckem a bubnem, koukam z okna a muj svet se smrsknul na teplaky, mastny vlasy, vareni, uklizeni, utirani nudli a zadku :(

Děti jsou dětmi jen chvilku a těhotenství je úplný mžik a už se nikdy nevrátí. Kdežto Alpy nejspíše nespadnou. Vlasy mít mastné nemusíš a dítě se jednou zadek naučí utřít samo, tobě se to taky povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
5.2.20 14:00
@Zoe1 píše:
Já zase závidím všem, kdo už má školkové nebo školní děti. Mám děti rok a půl a 6,5 měsíce a doma mě to prostě nebaví, chci zpátky do práce a chci zpátky aspoň trochu svobody a chci se už konečně trochu vyspat. Chci si dojít v klidu ke kadeřnici nebo k zubaři nebo odjet někam aspoň na jednu noc sama a slyšet jen ticho a ticho, celý den ticho. Když jdu po ulici a vidím nějakou mámu se staršími dětmi, tak ji strašně závidím :-D chlapa mám, ale díky dětem už ten vztah stejně není takovej jako dřív a nevím, jestli někdy bude.

Jé, tohle si pamatuju s první dcerou, teď jsi mi to připomněla. :) já jsem tehdy toužila po kouzelném ovladači, na kterém by se dalo zmacknout fast forward a ona by byla z mimina partakem :lol: no, nebudu ti lhát, teď si někdy ten ovladač taky přeju, jen bych- na chvíli!- zmáčkla pro změnu tlačítko zpět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 14:03
@SábaW píše:
Posílám velké :hug: mám to podobně. Oni se třeba na těch ostrovech snaží o to, co ty už máš a skoro 2×. Každému by taková dovca prospěla.

Ja to moc dobre vim, ze ne vzdycky je vsechno tak, jak to na tech vyumelkovanych fotkach na facebooku vypada.. Ale nezavidet a odstrihnout se od toho je hrozne tezke :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.20 14:07
@Badboda píše:
Každý na MD doma vaří, uklízí a stará se o dítě. :roll: Teplaky, mastné vlasy a neupravený vzhled je o Tobě. I když jsi doma a nechodíte ven, že máš dítko nemocné není to důvod se zanedbávat. Je to o přístupu k sobě samé :palec:

Samozrejme ze si meju vlasy, to byla nadsazka.. Ale clovek spadne po par tydnech zavrenych doma, bez svetla na konci tunelu, do takove frustrace, ze ho nic nebavi a rika si, proc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.20 14:09
@Kfětoslava píše:
Děti jsou dětmi jen chvilku a těhotenství je úplný mžik a už se nikdy nevrátí. Kdežto Alpy nejspíše nespadnou. Vlasy mít mastné nemusíš a dítě se jednou zadek naučí utřít samo, tobě se to taky povedlo.

Ja vim, ale nekdy se to zda nekonecne.. V zime, temnu a desti dvojnasob.

• Citovat
  • Upravit
Badboda
5.2.20 14:16
@Anonymní píše:
Samozrejme ze si meju vlasy, to byla nadsazka.. Ale clovek spadne po par tydnech zavrenych doma, bez svetla na konci tunelu, do takove frustrace, ze ho nic nebavi a rika si, proc.

Jo to plně chápu. Ale pořád je to pro mě příjemnější než vstávat denně v půl patě do práce, nervy tam teda značně větší, věčně nestíhačka, honí tě abys měla výkon.. S malou je taky občas frustrace, stereotyp to jasně. Ale dřív jak před půl 8 nevstáváme, pravda i to asi hraje roli, že je hodná a nechá mě vyspat od dobrého spánku se pak odvíjí další věci. Vždy si řekni, být sama bez dětí..Mělo by něco smysl?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.20 14:41
@Badboda píše:
Jo to plně chápu. Ale pořád je to pro mě příjemnější než vstávat denně v půl patě do práce, nervy tam teda značně větší, věčně nestíhačka, honí tě abys měla výkon.. S malou je taky občas frustrace, stereotyp to jasně. Ale dřív jak před půl 8 nevstáváme, pravda i to asi hraje roli, že je hodná a nechá mě vyspat od dobrého spánku se pak odvíjí další věci. Vždy si řekni, být sama bez dětí..Mělo by něco smysl?

Asi ne, nejspis bych se zrovna nekde na dovolene v Karibiku uzirala touhou po diteti.. Clovek chce vzdycky nejvic to, co zrovna nema no :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.20 14:52

Vzpamatovavam se po potratu a závidím bříško všem těhotným. Každý má to svoje.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
5.2.20 15:08

Tak nezáviď, nemrč a něco se sebou dělej, pane bože :roll:!

• Citovat
  • Upravit
2933
5.2.20 17:05
@martina bl píše:
Jé, tohle si pamatuju s první dcerou, teď jsi mi to připomněla. :) já jsem tehdy toužila po kouzelném ovladači, na kterém by se dalo zmacknout fast forward a ona by byla z mimina partakem :lol: no, nebudu ti lhát, teď si někdy ten ovladač taky přeju, jen bych- na chvíli!- zmáčkla pro změnu tlačítko zpět :mrgreen:
:-D a kolik je teďka dceři? O tom ovladači sním teďka každej den :-D jako byl ve filmu Klik :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
5.2.20 17:24

Není to tak dávno, co jsem se kvůli tomuhle chytla s mojí mámou. Řekla jsem ji, že ji závidím jeji "zdraví ".Celý život byla zdravá a až teď ve stáří má problémy. Já jsem od 30 CID a někdy ráno mám problémy vstát a přežít den. Mám skvělého manžela, úžasného syna a zanedlouho budeme 4.Taky lidem závidím a to jejich zdraví a horší, jak si ho neváží. Co já bych za to dala…Ale holt nemůžeme mít všechno. Raduj se z maličkostí a měj ráda sama sebe. Zbytek pak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová