Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Končí mi šestinedělí, jsem prvorodička a rodila jsem císařem. Chci se zeptat zkušenějších - stále mám bříško a nevím jestli je to 6 týdnů po porodu ještě nezavinutá děloha nebo jen povolené svalstvo. Chci už začít cvičit alespoň šikmé břišní
Jaké máte holky zkušenosti se zavinováním dělohy??? Jak dlouho to vlastně trvá než má člověk zase jakž takž normální břicho jak před porodem. ![]()
Na konci sestinedeli ma byt deloha uz skoro stejne velka jako pred otehotnenim. Takze obvavam se, ze to opravdu jsou povolene svaly a kuze ![]()
Zbyva jenom posilovat, posilovat a posilovat ![]()
Musim rict, ze pokud nebylo moc „posilovano“ uz pred otehotnenim, tak to jde doooost pomalu. Ja jsem rok od porodu, zhubla jsem hluboko pod svou vahu pred tehu, chodim do posilovny pravidelne az 3× tydne, ale furt je to nic moc, hlavne mam pocit, ze mam hrozne „vytahanou“ kuzi, nema nekdo recept? Jana
Ja mam pocit, ze velikost briska po porodu je dana mozna i tim, k cemu mate tzv. sklony. Ja mela vzdy stihly pas, ale velke (nechci psat tluste
) boky a stehna. Po porodu, aniz bych cvicila, mam pas opet v norme, ale ten zbytek… proste tragedie
.
Nevim jak u vas, ale ja to mam proste takhle. I kdyz mirne posileni brisnich svalu by neuskodilo ani mne ![]()
Jo a to jsem cele tehotenstvi byla na neschopence, takze jsem taky necvicila…
H.
Ahojky,
zrovna taky úpořád řeším svoje břicho.Mám skoro 11 měsíců po porodu a na svojí váhu před těhu jsem se stále nedostala.Vážila jsem 54kg a přibrala 18kg,což jsem byla koule.Teď mám pořád 6kg nahoře a taky nevím co s tím.Cvičení mě chytne na pár dnů a pak zas lenoším,ale fakt se do toho musím pustit.Hlavně kvůli té vytahané kůži na břiše a taky mám problémové partie zadek,stehna.Myslím,že k tomu má člověk dispozice,někdo zhubne raz dva a holt „někdo jako já ne“.
Určitě je dobré začít cvičit co nejdříve a poctivě.
Tak žádné faldy a mějte se prima N.
Ahojky,
já jsem rodila také císařem a na konci šestinedělí na pravidelné prohlídce mi paní doktorka řekla, že dělohu ještě stále nemám úplně zavinutou, že prý to je u císařů normální, zavinuje se pomaleji.
Před těhotenstvím jsem vážila 53 kg, přibrala jsem 21kg!! a teď mám 55 kg. Hubnutí mi šlo bez držení jakékoli diety, ale zůstala mi vytažená kůže na břiše. Takže mi asi nezbyde nic jiného než posilovat.
Adriana + 9M Luciška
Ahoj. Já jsem v těho přibrala 13 kg. a už v 11. týdnu po porodu jsem měla svoji váhu - bez cvičení. Ale menší bříško mi zůstalo i dneska, kdy mám -4 kg oproti váze před otěhotněním. Určitě hodně jsem ztratila kojením.Petra ![]()