Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malej má dva a půl měsíce na noc ho zabalujeme do slaboučký deky, ráno má sice většinou packy venku, ale lépe usína a mám pocit, že i lépe spinká (spí minimálně 7 hodin v kuse
) už se ale probudil i jako naháček, svlíknul se i z overálku
![]()
@moby já používala u malého klasickou rychlozavinovačku (čtverec se suchým zipem), kde měl ručky volné… když se párkrát stalo, že měl neklidný spánek, zkusila jsem ho zavinout celého, ale to se mu vůbec nelíbilo, takže byl v rychlozavinovačce a pohoda. Kamarádka zase od začátku zavinovala syna pevně, protože jinak malý neusnul…vyzkoušej a uvidíš, každé dítě je jiné.
@lucillee No náš malý usínal hrozně špatně v rychlozavince, musela jsem mu dát dovnitř ručičky a převázat stužkou aby usnul a stejně si vykopal z toho ten spodní cíp minimálně, zapnout jen na sucháče tak byl hned rozvázanej… Byl hodně divokej a tím pohybem právě nemohl usnout… No uvidím asi koupím jednu zavinku do výbavi ať mám hned do začátku nějakou takovou tu jako kokon a kdyžtak pak ještě jednu přikoupím když se odvěčí…
@nunik Dečka mi moc nefungovala většinou se z toho vykroutil a řval pak, musela jsem ho zabalit do té tenké dečky a pak ještě do rychlozavinky aby se z toho nevykroutil a to pak zase bylo moc tlusté a byl mu v tom hic… Chtěla jsem právě spíš vědět jestli má někdo zkušenost přímo se zavinkou určenou k pevnému zavinutí, jak to funguje… Něco takového není ani tak drahé tahle třeba stojí kolem 300,– I když ideálka by byla v bio kvalitě z merino vlny, ale ty jsou stejně většinou bez sucháčů jen na ovinutí a to mi příjde takový neforemný i na chování a tak, když je třeba udrndat v zavinutí, nebo nakojit… A ty z merina už jsou většinou přes 1000,– http://www.motherhood.cz/…ky_tecky.jpg
Já Adulu balim do úplně obyčejný slaboučký obdelníkový deky. Kouká mu ven jen hlava, chvilku s ní hází sem a tam, nestíhá kolotoč
je tak zvyklej od návratu z porodnice..v normální zavince mi nevydržel ani 5 minut…ani jsem nepřemýšlela o nějaké speciální dece, podle mě zbytečné peníze, i když jde a pár stovek do normální deky ho stáhnu přesně podle toho, jak chci…a spíme celou noc… ![]()
@nunik tak to je paráda… Já jsem synka taky zavinovala do tenké deky, ale když měl vztekací tak se mi z toho vykroutil, kor dýl až tak třeba ve čtyřech měsících už se dostal ze zavinutí v dečce a pak neusnul dokud jsem ho znovu pevně nezavinula a něčím nepřevázala… spinkal mi do těch šesti měsíců tak s dvěma třema nočníma pauzama na kojení, takže tak normálka… Ale u druhého jsem si říkala že bych asi do nějaké takové zavinky zainvestovala, ostatní věci mám po prvním takže jinak moc věcí kupovat nebudu, ale myslím že taková zavinka může být praktická ![]()
Já zavinovala celé tělíčko koukala jen hlavička až byl syn větší sám vytáhnul ručičky
ale bez zavinovačky u nás ani ránu. Miminka to prý MILUJI a syn byl tento případ
![]()
Zkus to…mě se malej taky vkylube přes noc ven
ale naštěstí ho nemusím chodit v noci převazovat
spaní má dokonalý jen přes den má problémy usnout…
@Kaculela tak to teda koukám, že náš drobek byl asi kliďas, spodek zavinky vykopl až když byl velkej (dlouhej
) Když jsem ho zkusila párkrát zavinout komplet mlel sebou a vůbec se mu to nezamlouvalo…možná hrálo roli i to, že často spával s námi v posteli, kdy jsem ho většinou držela přes tělíčko, možná proto byl klidnější, ale vážně nevím ![]()
@lucillee Já jsem zkoušela brát našeho Mikulu k nám do postele ale moc ho to neuklidnovalo… Byl hodně brečavej, měl furt koliky, takže to bylo pevně zavinout a uspat u kojení, nebo udrndat na míči v náručí, jinak neusnul… Uřvanej byl do pěti měsíců pak jak když utne a od tý doby je to zlatý spokojený dítě
Je mu 13 měsíců a je to věčně vysmátý spokojení dítě, ale jak byl od malinkata pohyblivej hyperaktiv, tak to je stále, ted už něchodí ale lítá a stále někam šplhá
Tak doufám že to druhé bude o něco klidnější ![]()
@Kaculela jj ty koliky na tom mají určitě svůj podíl, náš mladej na ně netrpěl vůbec, možná 4× ho bolelo bříško když jsem něco blbého snědla, ale jinak jsme měli klid
@lucillee To my jsme měli řev a prdíky furt… A bez zavinky a šátku na nošení si to vůbec neumím představit ![]()
Nam to pomohlo od neklidne proplakane noci, za me urcite ano.
Ahoj, taky se na vás blbě dívají, že měsíční mimino zavinujete? když někoho potkám na procházce, nahlédne do kočárku a po chvilce dodají: jéé, ta je ale svázáná..a bla bla bla… když říkám, že to potřebuje, že se jinak budí nebo neusne vůbec, tak stejně na mě blbě čumí… docela mě to štve
jo, vím, že si to nemám brát k tělu, ale i tak nooo
jak jste na tom vy, co máte miminka?
@evulkanov
Měsíční dítě? Neřeknu půlroční. Dělej jak chceš.
Já bych se maximálně podivila, jestli mu v těhle teplotách není horko.
Zavinutí je normální.