Zavírá dítě do pokoje

1409
18.2.15 11:36

Zavira dite do pokoje

Dobry den,
mam dotaz na chovani zname. Mne to proste neprijde moc normalni, taky jsem ji to rekla, ale co s tim muzu delat? Jde o to, ze jsem se po case stavila za znamou na kafe, ma rok a pul starou holku, kterou zavrela do jejiho pokojiku, „abychom pry mely klid“, ja jen zirala a zeptala se ji, jestli to tak dela bezne, a ona ze jo, ze treba odpoledne ji tam zavre na hodinku, at si hraje a uci se samostatnosti, pry uz ani nerve. No ja zirala jak zjara, proste mi to neprijde normalni zavirat dite, ktere si neumi otevrit, aby bylo nekde samo hodinu. Mam o tri mesice mladsiho chlapecka a tohle bych mu neudelala. Ja jsem zname pak rekla, ze si chci s malou pohrat, tak jsem pro ni sla do toho pokoje a to chudatko sedelo hned za dverima a zmoulala tam nakou hracku… a otazka zni, co s tim muzu delat? Socialka? Nebo je normalni zavirat dite do pokoje? Diky, anonymne to davat nebudu, at me klidne pozna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
18.2.15 11:41

Sociálka?? To snad ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
18.2.15 11:42

@RoseK já myslím že toto není tak závadné aby na to musela být sociálka jestli je ženská jinak normální. Ale takhle malé dítě mi připadá hodina moc, navíc se zavřenými dveřmi… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
18.2.15 11:44

@RoseK Chovani tve kamardky mne prijde hnusne, ale nejde zasahovat pokazde, kdyz nesouhlasime s vychovnymi metodami druhych. Na socialku to dle meho neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.2.15 11:45

@RoseK 8o 8o 8o 8o, no normální to teda není.
Chuděrka holčina.
Já ale nevím, jak hlásit takové věci na sociálku nebo kam a vlastně ani nevím, jestli bych to hlásila.
Krom toho, že nevím jak na to, bylo by mi to nejspíš protivné.

Já bych se zachovala asi tak, že té známé bych nejdřív pořádně „vyčistila žaludek“ a tou sociálkou nejspíš pohrozila. (tohle je stoprocentně jisté moje „bych“).

Finální řešení bych na sociálce asi podstoupila až v nevyhnutelné fázi problému.
Jenomže netuším, jak bych si ověřila, zda tu malou takto zavírá dál.
Nevím, fakt neporadím, nezažila jsem to a doufám, že nic podobného nebudu muset řešit.

No, koukám tedy, že mám v tom příspěvku hodně „bych“,… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35895
18.2.15 11:45

Asi bych ji rekla, ze to neni moc normalni. Bala bych se, ze si dite samo bez dozoru ublizi. Nase je schopna si kamkoliv dat zidli a vylezt treba na stul nebo skakat na sedacce. A uz si teda umi i otvirat dvere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.2.15 11:46

Mě na tom nic hroznýho nepřijde. Dítě nebrečí a samostatnosti by se mělo učit, máma mu nemůže stát celý den za p. delí. Já sice dveře do pokojíku nezavírám, ale nechávala jsem tam E a vlastně teď i A samotný - mám taky svojí práci, taky si potřebuju odpočinout tak nevidím důvod jim neustále sekundovat. A hle moje děti to vydrží beze mě. Jasně věnuju se jim, hraju si s nima, mazlím se, ale samostatnost ani jedný neuškodí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
18.2.15 11:46

Taky mi to nepřijde normální, ale asi jedniné, co se s tím dá dělat je to té známé říct, že ti to přijde strašné. Hodina je určitě moc, navíc, jestli je to pravidelně, jiné je asi, kdyby jí tam třeba dala jako po obědě spát nebo si odpočinout, že by jí řekla, ať si zaleze do postele a třeba si chvilku hraje sama, když se jí nechce spinkat, ale to asi není ten případ. :nevim: „Prý už ani neřve“ - to bych měla problém teda vydejchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
18.2.15 11:49

Ja bych chapala, kdyby nechavala otevreny dvere a to dite si mohlo dojit, kdykoliv chce, ale nechapu, kdyz ma ty dvere zavreny, na kliku nedosahne a sedi chudak za dverima… tak ji to prislo normalni jak rano ze si da chleba k snidani, navic mi rekla ze UZ ani nerve… to znamena ze ji tam strkala i pres rvani… tak co s tim mam delat… proto se ptam tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
18.2.15 11:50

Asi zalezi, jak to taa holcicka bere. Jinak vychovne metody jsou ruzne. Na nekoho je to moc a někdo rekne rozmazlene dite. Socialka s tim urcite nemá, co spolecneho. Neprijmne to je, nechtěla bych mit takovou kamarádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.2.15 11:51

No aby se jednou kamaradka nedivila, az bude muset resit nejaky uraz. Ja obcas deti „vyhodim“ do pokojicku, kdyz je toho moc, taky jsem ale parkrat nasla nejmladsiho na okne, napoprve pribehly starsi deti, ze otvira okno a fakt ho mel pootevreny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.2.15 11:52
@RoseK píše:
Ja bych chapala, kdyby nechavala otevreny dvere a to dite si mohlo dojit, kdykoliv chce, ale nechapu, kdyz ma ty dvere zavreny, na kliku nedosahne a sedi chudak za dverima… tak ji to prislo normalni jak rano ze si da chleba k snidani, navic mi rekla ze UZ ani nerve… to znamena ze ji tam strkala i pres rvani… tak co s tim mam delat… proto se ptam tady

Co bys chtěla dělat? Na sociálku to fakt není, aspon pokud máme usuzovat z této jediné indicie.. Záleží jak se k ní chová jinak? Ale asi bych kámošce řekla že to je dost divné a jestli se nebojí že si holka ublíží, náš v tom věku byl schopný vylézt i na lustr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
18.2.15 11:52

No tak ze začátku jsem si říkala, když jim to tak vyhovuje, tak proč ne… A pak jsem došla k „Prý už ani neřve“ :-O To jako seděla v kuchyni u kafe a holka jí řvala zavřená v pokoji? To bych teda neměla to srdce :nevim: Kamarádce řekni, že se tak možná naučí samostatnosti, ale také se naučí nedůvěře a strachu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
18.2.15 11:53

@RoseK No a jinak se Ti holcicka zdala jaka? Jinak podobne je to třeba s uspavanim někdo nechava vyrvat v postýlce někdo ne a taky to není na sociálku. Ja dokonce první nechavala a druhé mi nejde tak spi se mnou. Proste jsem to tak citila. Takze fakt ma každý jinou miru a dokonce i v ruznych casech.

Zkus se zamyslet nad tim, jak se holcicka chova celkove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.2.15 11:53

A co s tim? Bud muzes drzet pusu a brat to jako kamaradcino rozhodnuti a nebo to reknes nahlas a zrejme to bude naposled, co se uvidite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí