Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@4family jiste. A proto prestanem svoje deti ucit usinat samostatne a zacneme je zavirat pres den do pokoju samotne. Makes sense.
@4family píše:
Rozdíl je v tom, že večer je tma a to dítě se víc bojí.
hm.. řešení.. když se chce
http://detsky-pokoj.bydleniprokazdeho.cz/…pro-deti.php
Zbytek téhle diskuze jsem proletěla rychle, ale vyrozuměla jsem, že zakladatelka je hysterická a zavírání rok a půlroční holčičky je vlastně jakési učení samostatnosti…
![]()
Hmmmm, asi jsem v tom učení samostatnosti někde udělala chybu a mé metody byly celou dobu špatné.
Nicméně chci napsat, že si trochu pamatuji diskuzi o pořadu Výměna manželek, kde jistá ženština zavírala do klece svého psa (tuším, že to byl retrívr?). No, možná ještě dohledám a počtu si ty reakce…Teda pokud to někdo najde za mě, ušetří mi spoustu času…
![]()
@radúna ja si ten dil taky pamatuju, tusim, ze argumentovala tim, ze ji to doporucil chovatel a ten pes ma v kleci svoje misto. Tohle je proste pro mne tyrani.
@RoseK jo já si to taky pamatuju, dávali to nedávno, mě bylo úplně úzko, jakou ten pesan měl radost, když ho vypustili.
Jinak k tomu zavírání, já taky malou na čtyři minuty zavřu, když si chci jít zakouřit, jak to mam asi udělat jinak, já závislačka? Ale jakmile kníkne, tak típam a letim no, to je pravda. HODINU TVL. ![]()
Urcite bych ji doporucila nechavat dvere otevrene!!! Moje holky jsou naucene, ze si smi hrat a bordelit jen v pokojicku(3a6 let) ale je to tak rok zpatky co jsem to zavedla. Uklizet cely byt kazdy vecer mi prislo narocne. Muzou si donest do obyvaku vzdy pouze neco s cim se prave hraji. A nekdy ty dvere taky zavrou, to pak chodim poslouchat, co se tam deje. Pamatuji si taky jak starsi ve 2 letech vypadala, ze spi a po hodine vylezla cela prevlecena, to jsem zkouska tak 3× protoze skrin byla koplet vyprazdnena, celou hodinu si pred zrcadlem prevlikala obleceni! Pak uz jen misto spani koukala na pohadky. Pokud chci mit klid s bezdetnou kamoskou( deti si spolu zalezou vetsinou do pokojicku, jedno jakeho veku) tak povolim v obyvaku dve veelke krabice lega, stavim s nimi, chvili stavi samy a je to pohoda. Kamosce doporuc tuhle diskuzi, nebo vylet na delsi dobu v Norsku;-)
@Pincenza ja jsem taky kuracka, mam ale tu vyhodu, ze chodim na dvur, kde mame proskleny dvere, tudiz dite vypustim na chodbu, kde na to dite vidim. Vetsinou na sebe delame ksichty
ale nenecham ho samotnyho hodinu, ze.
@bibie jasne, ale to jsou uz starsi deti, proste rok a pul je podle me jeste prdoch, kterej mamu potrebuje a ma mu byt umozneno se k te mame dostat. Ja mam ocasek stale v patach, abych rekla pravdu, mozna jsem tim ovlivnena, protoze jsem od ty doby, co mam pohybujici se dite, nebyla sama na zachode, ale proste udelala jsem si decko tak se staram, a ze chci mit klid na kafe mi nedava pravo zavrit decko do pokoje, priste ho muze rovnou frknout do sklepa ![]()
Jinak doporucit ji dvere otevrene - ma pokoj v patre a mala by slitla ze schodu nejspis. Chodit po schodech dolu neumi.
@RoseK píše:
Jinak doporucit ji dvere otevrene - ma pokoj v patre a mala by slitla ze schodu nejspis. Chodit po schodech dolu neumi.
A ona teda opravdu malou zavře v pokoji v patře a odejde dolů a hodinu se na ni ani nekoukne? Nereaguje na její zavolání? Máš toto ověřeno, že to tak má nebo pouze v době vaší návštěvy to tak udělala - ví, že si holčička vystačí sama a že vy si popovídáte?
@RoseK píše:
no čím dál hůř já to tu snad přestanu číst mi to dělá fyzicky zle..
jinak za mě..ehm otec dítka s tímto souhlasí? ![]()
@bramburka81 jo, rikala mi, ze ji tam nechava kazdej den, a ze uz ani nerve… tak predpokladam, ze si odpoledne pije hodinu kafe/nebo cokoliv dela a decko tam necha…
@RoseK píše:
@jdukolem tezko rict, ja ho neznam, jen od videni
třeba by si udělal doma pořádek sám.. ![]()