Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@RoseK to byl hroznej dil
jo, na doporuceni ma byt v kleci cely dny? Ja bych se tam s ni tak zhadala
nepochopim, proc si ho porizovali a toho pejska mi ne opravdu lito ![]()
@RoseK píše:
@roksy25 kdyz jsem prisla do toho pokoje, tak mala sedela za dverima a zmoulala hrackuten pes byl hrozna sada tenkrat. Pesanovi je stejne nejlip venku, kde ma svou boudu, kam si muze zalizt a vylizt. Ten pes tam byl chudak zavrenej celej den, aby nenadelal bordel v byte ty vystajlovany blondyny z praheeee, no proste chudak pes. Si meli misto retrivra poridit krecka. Tomu by nevadilo bejt v kleci.
Hlavně, že tam kritizovala tu druhou maminku, že neměla dost „vystajlované“ děti a že nechápe, jak mohou říkat, že maminka neví kam dřív, když má doma bordel..To se to té fifleně uklízí, když pesana zavře do klece a má na úklid jen byt, oproti rodinnému domu s tolika psisky a dětmi..ale to jen tak na okraj ![]()
@roksy25 píše:
Hlavně, že tam kritizovala tu druhou maminku, že neměla dost „vystajlované“ děti a že nechápe, jak mohou říkat, že maminka neví kam dřív, když má doma bordel..To se to té fifleně uklízí, když pesana zavře do klece a má na úklid jen byt, oproti rodinnému domu s tolika psisky a dětmi..ale to jen tak na okraj
Tu vymenu jsem videla a jsou to extremy na obou stranach. Zavirani psa, to je jasny,hnus.Ale druha pani mela v tom dome bordel neskutecnej,neskutecnej.Kdyz ji z koupelny vymetla plnou lopatku kameni, prachu, spiny, koupelnu dala do pucu, ze i ty deti koukaly, jak to vypada, kdyz je uklizeno, tak to o necem svedci.Deti nulove hygienicke navyky, pani se udajne nemyla pri MS, humus.
@svituska píše:
@roksy25 Docela by mě zajímala diskuze k týhle výměně
nenašla jsem
zkusím ještě večer…
RoseK:mluv o tom s tou svojí kamarádkou, nenech to tak, prosím..i opakovaně jí to říkej, že takhle to přece nejde. Kdyby se té holčičce něco stalo..
@Eemii tak ta hygiena byla vec jedna a vec druha byla, ze ta maminka pry chodila dpmu pry v 11 vecer z prace a o vikendech pomahala manzelovi kolem baraku
zas ty decka uz byly dost velky na to, aby uklidily tu koupelnu samy, nez tam stat a pyskovat, ze to mama nedela.
@verinka13 ja ji obcas potkam na hristi, tak s ni hodim asi rec
jestli to k necemu bude
@Eemii píše:
Tu vymenu jsem videla a jsou to extremy na obou stranach. Zavirani psa, to je jasny,hnus.Ale druha pani mela v tom dome bordel neskutecnej,neskutecnej.Kdyz ji z koupelny vymetla plnou lopatku kameni, prachu, spiny, koupelnu dala do pucu, ze i ty deti koukaly, jak to vypada, kdyz je uklizeno, tak to o necem svedci.Deti nulove hygienicke navyky, pani se udajne nemyla pri MS, humus.
Což to jo, to souhlasím, jen já nemám ráda, když kritizuje někdo, kdo dělá kvůli chlupům ze psa takovou ohavnost a jde mu hlavně o to, jak vypadá…
@RoseK: kdyby se něco stalo, tak bude souzená za zanedbání péče o dítě, ne? Určitě promluv, nebo ji pozvi na návštěvu nebo se nech zas pozvat k ní a prober to
Jsi hodná, že ti to není jedno..
@RoseK píše:
@Eemii tak ta hygiena byla vec jedna a vec druha byla, ze ta maminka pry chodila dpmu pry v 11 vecer z prace a o vikendech pomahala manzelovi kolem barakuzas ty decka uz byly dost velky na to, aby uklidily tu koupelnu samy, nez tam stat a pyskovat, ze to mama nedela.
Ale vzdyt na ty zensky to bylo proste videt, ze na to neni a ze tomu moc neda.Kdyz macha hadr na podlahu ve drezu, deti sprchujici se max dvakrat do tydne a jeste s kecama, to neni o casu. A presne, kdyby jednou tydne nabehla cela rodina, je uklizeno za hodinu.Ale ty deti to nikdo nenaucil, kdyz mame je to fuk. V tom dome nebyl neporadek z nedostatku casu pracujici zensky, ale zasla spina a hnus. ![]()
Ale to je jedno, nebudem to tu plevelit.
Na sociálku to není, v děcáku je dětem mnohem hůř. Spíš na ni se pokus působit ty. Moje matka mě zavírala do pokoje, když šla vařit. Byly nevyhovující bytové podmínky - kuchyň bez topení a celkově nebezpečný barák, pokoj byl bezpečný. Nebrečela jsem. Taky mě zavírala večer do postýlky, abych sama spala. Pochvaluje si, jak měli s tátou už večer klid pro sebe. Já si pamatuju, že se mi to nelíbilo. Je fakt, že jsem a i byla jsem mimořádně samostatná jako dítě a jsem dost samostatná i dnes, když se porovnám s průměrem. Některé matky to tak s tím spaním dělají i dnes, že dítě zavírají do postýlky. To je jak ten pes v kleci… Bych to dětem neudělala, tedy miminku, spí pěkně u mě v posteli až do 3 let a ten skoro dvouletý, ten se ještě kojí někdy i v noci.
@4family hele ja taky nechavam prcka v postylce, vyzaduje to. Od miminka. Potrebuje proste klid na spani. Ma uz vlastni pokoj, protoze kdyz spal se mnou v loznici, stacilo se otocit a byl vzhuru. Kdyz jsem ho vzala k sobe, sedl si a velka sranda, tahal me za vlasy, lezl z postele… ted, kdyz ma cas spani, jdeme do pokojicku, ja ho ulozim, dam hajanka a dudlik, pohladim po cele a jdu. On se otoci na bok a usina do peti minut, kdyz je sam. Zadne vyrvavani se nikdy nekonalo.