Zavírá dítě do pokoje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1409
18.2.15 22:10

@bramburka81 mne nejde do hlavy, ze jsem prisla a ona ji hned brala nahoru, aby nas dle jejich slov neotravovala… a fakt to, ze ji nechava v pokoji denne rikala stylem, ze ji rano k snidani chleba. Kdyby mi aspon rekla neco na to, ze si nemyslim, ze to je normalni, ale ne, nerekla nic, nerekla nic ani kdyz jsem s malou prisla dolu… jen se divala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
18.2.15 22:14

@jdukolem Řeší se tu to, že se to hypoteticky děje. Usoudila to z jednoho rozhovoru zakladatelka. Nevíme o tom, jak to bylo řečeno, v jaké souvislosti, jakým tónem atd.

@kaspluc To, že žmoulá hračku ale pořád nevypovídá o tom, že je dítě stresováno a „týráno“. Můj prostřední syn by v tomto věku taky možná reagoval divně, kdyby domů přišel cizí člověk na návštěvu. A žmoulá hračku dodnes, když si není jistý, je neklidný, unavený, přetažený apod. (4 roky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
18.2.15 22:17

@RoseK No tak ji můžeš navštívit znovu nebo můžete přijít i s partnerem, když se chlapi znají. Vysledovat, jestli to tak opravdu je, jak to holčička vnímá, jak se doma chovají (matka, otec) :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
18.2.15 22:18

@bramburka81 tak jeste nevim, jak popsat vlezeni do pokoje… plne dvere, nevidela na mne, otevrela jsem a mala HNED za dvermi a v ruce jednu hracku, ona nemohla vedet, kdo jde, nebo snad dite pozna cloveka podle kroku? Nemyslim si… jak jsem otevrela, hned se hrnula ke dverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
18.2.15 22:19

To by mě teda ve snu nenapadlo, zavřít takhle malé dítě do pokoje( naše by hlavně zbourala panelák :mrgreen: )…asi bych svůj názor řekla, protože tohle je přes čáru, ale to je asi tak vše, co můžeš..bohužel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32024
19.2.15 01:19
@RoseK píše:
@radúna ja si ten dil taky pamatuju, tusim, ze argumentovala tim, ze ji to doporucil chovatel a ten pes ma v kleci svoje misto. Tohle je proste pro mne tyrani.

To ale záleží na okolnostech :nevim: přiznám se, že ten díl jsem neviděla, takže nevím jak často, na jak dlouho a při jaké příležitosti, ale faktem je, že pes skutečně na svém místě netrpí a své místo potřebuje. My teda nezavíráme, ale své místo má a pokud není vhodná doba na to, aby zběsile pobíhal sem a tam, tak je na místě a z místa se nehne. A pokud jdeme pryč a máme obavy o zbytek bytu nebo o psovu bezpečnost, taky ho radši zavřu do klece nebo do pidi místnosti, kde vím, že bude bezpečno pro psa i pro okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
19.2.15 02:33

Své kamarádce bych řekla, ze na kafe u ní kaslu, protože mi je z něj blbe, jak celou dobu myslím na uvězněny děcko a ze je pro me moc velká drsnacka, abych se s ni bavila. Čau třeba zas někdy…třeba az nám děti odrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
19.2.15 09:23
@radúna píše:
Zbytek téhle diskuze jsem proletěla rychle, ale vyrozuměla jsem, že zakladatelka je hysterická a zavírání rok a půlroční holčičky je vlastně jakési učení samostatnosti… :think: :think: :think:
Hmmmm, asi jsem v tom učení samostatnosti někde udělala chybu a mé metody byly celou dobu špatné.Nicméně chci napsat, že si trochu pamatuji diskuzi o pořadu Výměna manželek, kde jistá ženština zavírala do klece svého psa (tuším, že to byl retrívr?). No, možná ještě dohledám a počtu si ty reakce…Teda pokud to někdo najde za mě, ušetří mi spoustu času… :oops: :lol: :lol: :lol:

To jsem viděla a děs teda, ale tohle je jiné, to dítě není v kleci, natož celý den, je tam hodinku, ano ty zavřené dveře jsou špatné(maminka) a ano, je tam zavřené s nemožností otevřít, ale není to to samé, jako mít zavřeného psa v kleci po celé dny, kromě venčení, pec má tak metr x metr, nemůže se projít a jen smutně kouká po ostatních, to dítě má pokojíček, určitě větší než je klec, má tam hračky a může se zabavit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
19.2.15 09:35
@RoseK píše:
@bramburka81 ok popisu celej nas rozhovor jak si ho pamatuju. Vlezla jsem do predsone, rekly jsme si zdar, ona vzala malou a sla s ni nahoru po schodech, a rika: „Hele ja ji vemu nahoru at mame klid.“ Tak jsem stala oblecena v predsini, pac me to zarazilo, ona slezla dolu bez ni a rikala mi proc jako nejdu dal, tak jsem s svlikla a sla do kuchyne, delala mi kafe a rikam ji: „Hele to ji tam takhle nechas?“ A ona: „Jo, kazdej den odpoledne je tam tak hodinu, uz ani nerve.“ Tak jsem ji rekla, ze bych to Martinovi neudelala, ze to neni normalni a na to mi rekla to o tech mladejch matkach… pak jsem pro ni sla. Tak jak jinak to mam pochopit.

Ty jsi se sebrala a šla jsi pro ní do jejího pokoje? A jak to tam vypadala, co malá dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.2.15 10:29

Tak já patřím též do kategorie „starších matek“, ale chování Tvé známé mi normální nepřipadá. Jako na sociálku to není, pokud tedy k této „výchovné metodě“ nemá ještě další lahůdky :cert:. Ale je to každopádně velmi necitelné a to zavřené děťátko pravděpodobně cítí stres nebo strach. Navíc jsou tu rizika vzhledem k možnému úrazu. Situace, kdy dítě nakrátko někde zavřu z bezpečnostních důvodů, je něco úplně jiného (já roční malou strčím do postýlky, když plním pračku nebo čistím wc, protože ona má potřebu ty sajrajty v koupelně strkat do pusinky). Ale zavřít někde takové prtě na hodinu jen pro vlastní pohodlí? Navíc Ty máš chlapečka, se kterým by si mohli krásně hrát :nevim:.
Známé bych pěkně od plic řekla, že takovéhle chování za normu nepovažuji a pokud jí dítě brání ve společenské komunikaci, neměla si ho pořizovat. Buď se nad svým chováním zamyslí, nebo taky ne - ale to Ty už neovlivníš. Jinak ohledně té sociálky…Pro klid svého svědomí bych ji nebo tu malou, když by byla příležitost, pozorovala. Pokud by se mi něco hodně nezdálo, zvážila bych další kroky, podle závažnosti a situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
19.2.15 10:58
@roksy25 píše:
To jsem viděla a děs teda, ale tohle je jiné, to dítě není v kleci, natož celý den, je tam hodinku, ano ty zavřené dveře jsou špatné(maminka) a ano, je tam zavřené s nemožností otevřít, ale není to to samé, jako mít zavřeného psa v kleci po celé dny, kromě venčení, pec má tak metr x metr, nemůže se projít a jen smutně kouká po ostatních, to dítě má pokojíček, určitě větší než je klec, má tam hračky a může se zabavit. :nevim:

Víš roksy, ono jde v podstatě o jednu věc a to, že je to nedobrovolné vězení. Já vím, že srovnávat zvíře a dítě a délku zavření a prostory, to nelze porovnávat.
Ale v zásadě jde o tu jednu věc - je to nedobrovolné i pro toho psa i pro to dítě, o kterém je tu řeč.
Když se zavřu já na hodinu někam a čtu si tam třeba, tak je to jen a jen moje rozhodnutí a já to chci.
Ale pokud je tak malé dítě zavíráno někam každý den (minimálně hodinu) proti jeho vůli, tak to mi zavání minimálně omezováním jeho osobní svobody. O to horší to je, jestli je už chudák zvyklá a rezignovala a Bůh ví, jak dlouho už toto praktikuje ta její máma.

Jen škoda, že jsem líná a nemám čas hledat tu diskuzi o tom zavíraném psovi. Tak nějak tuším, že ty reakce na počínání jeho paničky jsou kapánek ostřejší než tady v téhle diskuzi o malém děcku…
Možná se ale pletu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.2.15 11:14

Normální mi to nepřijde, ale je to i o tom, že v roce a půl si kluci uměli sami otevřít dveře a jít, kam potřebovali… :nevim:

Mně to ale přijde hodně podobný tomu, když někdo nechává vyřvat malý mimčo v postýlce… :oops: Ani jedno bych neudělala, ale nevím, jestli je to hodný volání sociálky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
19.2.15 11:22

@radúna To máš pravdu, obojí nedobrovolné zavření, nebo omezení, ale jen jsem psala, že bych tohle nesrovnávala, právě kvůli délce a podmínkám a to co předváděli v tom pořadu mi přišlo otřesnější. Neschvaluji, co dělá ta dotyčná maminka, neměla by jí zavírat, samostatnost ano, ale měla by jí mít na dohled a doslech. Ale pořídit si psa, navíc takového hafana živého, který potřebuje mnohem víc pohybu než nějaký pidi jorkšírek a pak ho zavřít do klece, protože pouští chlupy a je živější, to je min. na přesdrž. u. Zkusí dohledat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
19.2.15 11:23

@radúna nepleteš..Ono totiž pes je chudák a k tomu nebohému tvorovi se takhle chovat nemůžeme, ale k dítěti?! U dítěte je to přece jen výchova! :roll: :roll: Nikdy to nepochopím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
19.2.15 11:55

@roksy25 kdyz jsem prisla do toho pokoje, tak mala sedela za dverima a zmoulala hracku :nevim: ten pes byl hrozna sada tenkrat. Pesanovi je stejne nejlip venku, kde ma svou boudu, kam si muze zalizt a vylizt. Ten pes tam byl chudak zavrenej celej den, aby nenadelal bordel v byte ty vystajlovany blondyny z praheeee, no proste chudak pes. Si meli misto retrivra poridit krecka. Tomu by nevadilo bejt v kleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí