Zavírá dítě do pokoje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6623
18.2.15 15:13
@jdukolem píše:
a není rozdíl chtít na dítěti režim a samostatné spaní a chtít od něj mít klid? na kávu? opravdu v tom není rozdíl? ani malej ne? :think:

chtít klid na kávu/uklid cokoliv - proč by ne, rozdíl je pouze v tom důvodu. přeci když to dítě učím že musí být chvíli samo tak je jedno proč to v tu chvíli potřebuju. já nevím jestli se chápeme tedy jak to myslím já, ale z mýho pohledu na tom nic špatnýho nevidím. jak jsem psala, taky nechávám holky samotný - tak proto asi nejsem objektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.2.15 15:17
@Natálka26 píše:
chtít klid na kávu/uklid cokoliv - proč by ne, rozdíl je pouze v tom důvodu. přeci když to dítě učím žemusí být chvíli samo tak je jedno proč to v tu chvíli potřebuju. já nevím jestli se chápeme tedy jak to myslím já, ale z mýho pohledu na tom nic špatnýho nevidím. jak jsem psala, taky nechávám holky samotný - tak proto asi nejsem objektivní.

a ted co je chvíle? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.2.15 15:20

@jdukolem

to je otázka :think: pro někoho je chvíle hodina pro někoho půl.. pro někoho 5 minut. to musí každý uvážit, ale pokud jí učí že denně hodinu je v pokojíku tak je holčička zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.2.15 15:23

Kamrádka zavírala dceru do pokoje, když ta měla po obědě spát. Říkala, že vyzkoušela všechno, lehnout si s ní, číst pohádku, ale že dokud tam ona je, tak holka dělá blbiny. Takhle, když nebylo publikum, tak si lehla a spala :) Vím, že to je trochu jiný případ, ale ne vždy zavření do pokoje je zlo a řvoucí dítě. Třeba to má tahle kamarádka podobně, že se jí dcera věší na nohy, nenechá ji chvíli klid. Když je zavřená v pokoji, nevidí mámu, tak si sedne a hraje si. Ale jak už jsem psala, nevíme, jak to dotyčná má. Jestli tam to dítě řvalo měsíc než si zvyklo, nebo si pofňukalo pár minut, kdy matka čekala třeba za dveřmi, co se bude dít, a dalo se do hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.2.15 15:24
@Natálka26 píše:
@jdukolemto je otázka :think: pro někoho je chvíle hodina pro někoho půl.. pro někoho 5 minut. to musí každý uvážit, ale pokud jí učí že denně hodinu je v pokojíku tak je holčička zvyklá.

rok a půl staré dítě hodinu v pokojíčku? bez dohledu? se mi ježí všechny chlupy na těle z toho když si představím své draky v tomto věku…on stačí uvolněný vdechlý knoflíček.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
18.2.15 15:25

@kacz @jdukolem @kvaček Ano, souhlasím, je to o potřebách toho dítěte. Myslela jsem to tak, že jsou nějaké představy o tom, že dítě chce být stále s mámou, chce s ní usínat, chce s ní být stále v kontaktu, a ono to tak vždy není. Takže některé děti chtějí usínat samy, některé děti si i chtějí hrát v pokojíčku samy… Můj prostřední syn takový byl odmalinka, usínal sám, hrál si sám, sám si poodešel do koutku a chtěl klid. Tudíž se na tuto situaci dívám i z toho pohledu, že třeba ta holčička chtěla být sama, je na to zvyklá. To, že si žmoulala hračku, taky přece mohlo být z nervozity, ostychu z cizí osoby… Ale samozřejmě to může být tak, že je holčička zavírána, plakala a je stresována :(. Jenomže to z jedné návštěvy zakladatelka vědět nemůže.

A ten klid - my teda při návštěvě posíláme děti hrát si do svého pokoje, ať si můžeme popovídat. Nevidím na tom nic špatného. Ale jedná se teda o větší děti a je tu třeba 9 dětí, takže když se aspoň nějaké přesunou do pokoje, tak je to fajn. Batole si nechávám u sebe a hraju si s ním v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.2.15 15:41
@jdukolem píše:
rok a půl staré dítě hodinu v pokojíčku? bez dohledu? se mi ježí všechny chlupy na těle z toho když si představím své draky v tomto věku…on stačí uvolněný vdechlý knoflíček.. :think:

to musí každý rodič posoudit sám. Já třeba měla Elenu taky dost živou, ale věděla jsem že v pokojíku se jí nemá co stát a pokud by mělo, stane se jí to i pod mým dohledem, ale já neměla zavřený dveře - měla jenom zábranu a slyšela mě a já jí, ale i přesto si tam tahala hračky sama a kolikrát u toho usla. Fakt nevíme jak to tam funguje, tady mi to přijde od zakladatelky dost zkreslený tím že ona sama s tím nesouhlasí. Fakt nevím, tohlemusí posoudit rodič nebo někdo kdo zná poměry v rodině a ví jak to tam funguje - jaká je holčička, jaká matka.. to takhle po netu moc nejde, tedy aspoň mě ne, protože to srovnávám s tím jak sem to měla/mám doma já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.2.15 15:47
@Natálka26 píše:
to musí každý rodič posoudit sám. Já třeba měla Elenu taky dost živou, ale věděla jsem že v pokojíku se jí nemá co stát a pokud by mělo, stane se jí to i pod mým dohledem, ale já neměla zavřený dveře - měla jenom zábranu a slyšela mě a já jí, ale i přesto si tam tahala hračky sama a kolikrát u toho usla. Fakt nevíme jak to tam funguje, tady mi to přijde od zakladatelky dost zkreslený tím že ona sama s tím nesouhlasí. Fakt nevím, tohlemusí posoudit rodič nebo někdo kdo zná poměry v rodině a ví jak to tam funguje - jaká je holčička, jaká matka.. to takhle po netu moc nejde, tedy aspoň mě ne, protože to srovnávám s tím jak sem to měla/mám doma já.

tak je fakt že pro mě je v tom příběhu docela zavazující konstatování větou - už ani tolik neřve..to mi jde husina z té představy..
jinak mít dítko nadoslech za zábranou je asi cosi jiného než zcela zavřené dveře..a co se týká věty - pokud by se jí něco mělo stát stane se jí to i za mého dozoru tam tedy velmi nesouhlasím ve spoustě situací jde o čas o ty vteřiny - než se to zjistí a nebo zda zasáhnu ihned… stačí knoflíček…očíčko od panenky… lego kostička v puse.. nehoda není náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.2.15 16:05
@jdukolem
@jdukolem píše:
tak je fakt že pro mě je v tom příběhu docela zavazující konstatování větou - už ani tolik neřve..to mi jde husina z té představy..
jinak mít dítko nadoslech za zábranou je asi cosi jiného než zcela zavřené dveře..a co se týká věty - pokud by se jí něco mělo stát stane se jí to i za mého dozoru tam tedy velmi nesouhlasím ve spoustě situací jde o čas o ty vteřiny - než se to zjistí a nebo zda zasáhnu ihned… stačí knoflíček…očíčko od panenky… lego kostička v puse.. nehoda není náhoda

a to je ono, já vím, že se ti to srovnání nelíbí, ale když jsem učila mladší spát v postýlce (od začátku chtěla spát jen a pouze v posteli s námi) tak byl taky řev a dodnes mi usíná na ruce, ale aspoň je schopná spát v postýlce a neřvat jen co se k ní přiblížim. Ale vždyť celou dobu píšu, že mi vadí ty zavřené dveře, ale kdyby tam měla zábranu tak nevidím žádný problém. Jo jde o vteřiny to souhlasím vlastně z celou tou větou souhlasím, ale já si neumím představovat takovýhle scénáře když nechávám holky samotný. A věř mi, že spoustu těhle náhod a nehod jsem zažila na příjmu na dětský pohotovosti a následně na chirurgii na oddělení, takže rizika znám, ale i přesto nechávám holky samotný, dávám starší do školky, pouštím ji ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
18.2.15 17:07

Něco jiného je zavřít dítěti dveře, když jde spát. A úplně něco jiného je zavřít dítě v pokoji, aby neotravovalo.

• Citovat
  • Upravit
49159
18.2.15 17:28
@Natálka26 píše:
@jdukolema to je ono, já vím, že se ti to srovnání nelíbí, ale když jsem učila mladší spát v postýlce (od začátku chtěla spát jen a pouze v posteli s námi) tak byl taky řev a dodnes mi usíná na ruce, ale aspoň je schopná spát v postýlce a neřvat jen co se k ní přiblížim. Ale vždyť celou dobu píšu, že mi vadí ty zavřené dveře, ale kdyby tam měla zábranu tak nevidím žádný problém. Jo jde o vteřiny to souhlasím vlastně z celou tou větou souhlasím, ale já si neumím představovat takovýhle scénáře když nechávám holky samotný. A věř mi, že spoustu těhle náhod a nehod jsem zažila na příjmu na dětský pohotovosti a následně na chirurgii na oddělení, takže rizika znám, ale i přesto nechávám holky samotný, dávám starší do školky, pouštím ji ven..

necítíš rozdíl v tom co popisuješ a v tom co bylo popsáno? ;)
pak opravdu nevím - neumím víc vysvětlovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.2.15 17:36

@jdukolem

Upřímně, už necítím. Vim co mi tím chceš říct, ale já tam pořád vidím to, že taky řvala a už neřve. Ne to, že je to v pořádku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.2.15 17:51
@Natálka26 píše:
@jdukolemUpřímně, už necítím. Vim co mi tím chceš říct, ale já tam pořád vidím to, že taky řvala a už neřve. Ne to, že je to v pořádku. ;)

jo já čtu smutek a rezignaci rok a půl leté holčičky od které chce mít máma klid.. ty promítáš svou zkušenost - tím ti to přijde v pořádku…ale upřímně já tomu vlastně rozumět nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
18.2.15 18:01

@jdukolem

třeba je to vážně jinak, třeba je vážně zvyklá, že maminka musí něco dělat. A nebo je to taky tak jak píšeš, ale to se nedozvíme. :nevim: Pokud je jinak skvělá máma tak proč jí proto odsoudit a volat sociálku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
18.2.15 18:16
@RoseK píše:
@Natálka26 naucit dite spat samostatne a nechavat dite samotny v pokojiku jsou podle me dve ruzny veci, ktery se nedaji srovnavat :nevim:

Rozdíl je v tom, že večer je tma a to dítě se víc bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí