Zavírá dítě do pokoje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20647
18.2.15 14:48
@jdukolem píše:
a není rozdíl chtít na dítěti režim a samostatné spaní a chtít od něj mít klid? na kávu? opravdu v tom není rozdíl? ani malej ne? :think:

Tak podle mě je to stejné :). Chceš mít klid a neuspávat dítě, tak jej naučíš usínat samo ;). To dítě taky touží usínat s maminkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.2.15 14:50

@jdukolem je v tom rozdíl, ale pro maminku… pro dítě asi moc ne.. musí dělat něco co nechce a možná samo no..
Každopádně by mě nenapadlo malého zavřít do pokoje, abych měla klid na pokec a kávu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
18.2.15 14:50
@RoseK píše:
Dobry den,
mam dotaz na chovani zname. Mne to proste neprijde moc normalni, taky jsem ji to rekla, ale co s tim muzu delat? Jde o to, ze jsem se po case stavila za znamou na kafe, ma rok a pul starou holku, kterou zavrela do jejiho pokojiku, „abychom pry mely klid“, ja jen zirala a zeptala se ji, jestli to tak dela bezne, a ona ze jo, ze treba odpoledne ji tam zavre na hodinku,…

Je to divný, tohle lidi neudělají ani svýmu psovi nebo kočce, aby je zavřeli za dveře když jsou doma :nevim:
Zrovna kvůli návštěvě to nechápu - dělá jak kdyby dítě bylo koule na noze.
Ale asi jí chce vést trochu tvrdším režimem no. Na sociálku to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
18.2.15 14:51

@RoseK 2 roky teď čerstvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.2.15 14:53
@bramburka81 píše:
Tak podle mě je to stejné :). Chceš mít klid a neuspávat dítě, tak jej naučíš usínat samo ;). To dítě taky touží usínat s maminkou…

no vidíš a podle mě to to samé není, spací režim dětí jsem nenastavovala kvůli svému pohodlí a klidu nebo ty ano? ;)
a je uspávat a uspávat.. dám pusu přečtu pohádku řekneme si co bude zítra a jdu.. a pak jsou maminky jako moje kamarádka která ještě ve dvou letech dítka uspávala s čelovkou na hlavě hopsající na míči..a každá z nás to dělala z lásky, ty si vážně myslíš, že maminka která izoluje své dítě se slovy - už ani neřve to dělá z lásky a pro jeho blaho? Proto jsem se ptala zda v v tom není alespon pranepatrný rozdíl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.2.15 14:54
@kvaček píše:
@jdukolem je v tom rozdíl, ale pro maminku… pro dítě asi moc ne.. musí dělat něco co nechce a možná samo no..
Každopádně by mě nenapadlo malého zavřít do pokoje, abych měla klid na pokec a kávu..

ani kočku nebo psa bych takhle nezavřela - natož dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
18.2.15 14:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
18.2.15 14:58

Je to hnus..:( takhle si matky usnadňují práci.. řekla bych, že holčička už řvaní vzdala, já si to neumím představit, zavřít syna do pokoje a nechat ho tam hodinu napospas..

no hlavně to nemusí být hodinu jak kamarádka tvrdí, ale í víc, nebo častěji.. ch jo..:(
na sociálku to není, ale normální to taky není.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
18.2.15 14:58

Tak záleží na dítěti. Kdybych tohle udělala nejstarší, tak se uřve. Prostřední byla naopak moc spokojená, když si mohla zalézt někam sama a v klidu si schovaná hrát. Ty zavřené dveře se mi moc nelíbí, ale nevím, jak to doma mají zařízené, jestli holčička zavolá a ona přijde, nebo jestli tam musí chtě nechtě být hodinu denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
18.2.15 14:59

@RoseK
ahoj, no je to hnusne chovani, holcicka je malinka, potrebuje maminku a urcite by ji tam nemela zavirat, kdyz si neumi otevrit. Muze se ji opravdu neco stat a hrozne mi prijde, ze sedi chudatko uz potichu za dvermi a zmoula plysacka a ceka az ji mama pusti, uz asi rezignovala, ze uz ani nerve, jak rikala. No nektere matky jsou hydry, co na to rict, me by to nadzvedlo a i kdyz by mi rekla, ze mi do toho nic neni, tak bych se asi neovladla a neco ji rekla. Kdovi jestli ji tam takhle nezavira casteji a tobe rekla hodinu. S vekem matky to vubec nesouvisi, ja mam taky pres 30 a to bych svemu chlapeckovi nikdy neudelala. Stejne jako bych ho nenechala rvat v postylce, aby se naucil spat sam. Asi bych se s ni nemohla dal bavit, hodne by mi to vadilo. Ale co s tim delat jineho nevim :nevim:, krome toho, ze ji muzes neco rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
18.2.15 14:59

@jdukolem Ale jak psala @kvaček, pro dítě to je stejné, chce usínat s maminkou, klidně by spalo v její náručí, držet ruku atd. Pokud někdo praktikuje Estvilla, tak je to pro dítě stejná zrada jako jej zavřít v pokoji.
A já se přiznám, že ano, to, že děti usínají samy, je i pro můj klid ;). Mám děti tři, takže ten čas musím rozdělit všem, ne s jením hodinu ležet v posteli - to by potom ty další dvě byly hodinu samy v pokoji :lol:. Naštěstí nejmladší začal usínat sám už od porodnice, takže žádné „učení usínání“ se nekonalo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
18.2.15 15:05

@bramburka81 ne každé dítě chce usínat s maminkou, moje dítě jako malý mimino pořád řvalo a nespalo, tak jsme s ním dělali psí kusy, dokud jsme nepochopili, že chce jen to, abychom šli už do… a nechali ho být. Já jsem právě pod vlivem všelijakých komentářů, že miminko přece nemůžeme opustit a nechat řvát atd. takhle blbnula, kdybych vzala rozum do hrsti hned a nechala ho usínat samotného, mohli jsme si ušetřit pár týdnů stresu.

To je právě problém - do výchovy jiných lidí projektujeme svoje představy a zkušenosti. A nerespektujeme, že třeba ta máma s dítětem to má nastavené jinak a oběma to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.2.15 15:05

@bramburka81 já jsem nepraktikovala nic, mě obě děti neplakaly, prostě dostaly láhev pohladila jsem je, oni si vypily a usnuly..
Já jsem třeba ráda, za toto, já se třeba s dětmi mazlím přes den, myslím, že když si sami dobře usnout, je je to plus.. Mám víc kamarádek, co mají problémy ještě ve 3 letech usínat a dokonce dvě ve 4,5 letech..mají různé ritualy.. Známá se ještě budi k 5letému 3 za noc..
A torchu nesouhlasím, že každé dítě by chtělo spát v náručí.. můj kluk třeba chtěl mít svůj klid, i když je hodně mazlivý, tak mu prostě náruč nevyhovovala a prostě si vypil v klidu mléko a u ní usínal.. každé dítě je jiné..
Staršímu čtu, prootže se číst má ne rituál uspávání, ale kdybych nečetla tak prostě zalehnul a spal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.2.15 15:10
@bramburka81 píše:
@jdukolem Ale jak psala @kvaček, pro dítě to je stejné, chce usínat s maminkou, klidně by spalo v její náručí, držet ruku atd. Pokud někdo praktikuje Estvilla, tak je to pro dítě stejná zrada jako jej zavřít v pokoji.
A já se přiznám, že ano, to, že děti usínají samy, je i pro můj klid ;). Mám děti tři, takže ten čas musím rozdělit všem, ne s jením hodinu ležet v posteli - to by potom ty další dvě byly hodinu samy v pokoji :lol:. Naštěstí nejmladší začal usínat sám už od porodnice, takže žádné „učení usínání“ se nekonalo :).

hele starší ano ten o uspávání stál… ale tam stačilo deset minut držet tlapku a spal.. mladšího má přítomnost spíš rušila…obecně pokud bych jakkoliv uspávala hodinu bylo by to na zamyšlení o únavě a potřebě spánku, zda má cenu hodinu uspávat evidentně neunavené dítě ;)

Příspěvek upraven 18.02.15 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
18.2.15 15:12
@bramburka81 píše:@Akivasha A z toho jednoho příspěvku/jedné návštěvy se usoudilo, že holčička nemůže odejít, pokud na maminku zavolá? Není možné se na to dívat z jiného pohledu?

Pokud „teď už neřve“ = předtím řvala = nelíbilo se jí tam být = nemohla odejít (pokud by mohla jít za maminkou, neřvala by, ale šla by za ní). Pokud si takzvaně zvykla, muselo tomu předcházet vyřvávání (které podle mě vycházelo z toho, že je tam zavřená - pokud tedy neřve obecně, kdykoli se nachází v pokojíčku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí